Румъния с нови мерки за пристигащите от България

Те влизат в сила от 29 август
27 авг 2021 17:00, Красимир Ангелов
17
Румъния с нови мерки за пристигащите от България
Снимка: БГНЕС

Румъния въвежда нови ограничителни мерки за пристигащите от България, като те влизат в сила считано от 29 август 2021 г.

По информация на българското посолство в Букурещ пътници, които не са ваксинирани, не са преболедували COVID-19 и не разполагат с документ за отрицателен резултат от PCR тест, ще подлежат на 14-дневна карантина.

Българските граждани няма да бъдат поставяни под карантина ако отговарят на някои от следните условия:

- да са ваксинирани срещу SARS-CoV-2, като до влизането им в Румъния трябва да са изминали най-малко десет дни от завършването на пълната схема за ваксинация. Поставянето на ваксината и датата на завършването на пълната схема на ваксинация се доказва с цифров COVID сертификат на ЕС или с документ, издаден от здравното звено, където е била поставена ваксината. Той трябва да е на езика на съответната държава, както и да е преведен на английски език;

- да представят отрицателен RT-PCR тест за COVID-19, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или преди влизане в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт). Необходимо е негативният резултат от RT-PCR тест да се докаже с цифров COVID сертификат на ЕС или с документ, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език;

- през последните 180 дни са преболедували COVID-19, като към датата на влизане в Румъния да са изминали най-малко 14 дни от датата на потвърждаване на заразяването. Преболедуването на COVID-19 се доказва с цифров COVID сертификат на ЕС или с документ за положителен резултат от RT-PCR тест за коронавирус от датата на потвърждаване на заразяването, издаден на езика на съответната държава и преведен на английски език.

От карантина се освобождават и деца до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи граждани, но при условие че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им в страната.


17
Още от Общество
Е-трудовата книжка ще е огромно улеснение за работещите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ех, аз пък как си мечтаех да отида в Румъния, хахах!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От карантина се освобождават и деца до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи граждани, но при условие че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им в страната-------------------------------------------- Toва означава ли че мога да отида, да си направя шопинга, да си изпия кафето, и да се върна същия ден, без карантини и пр. глупости, на които и без това никой не вярва?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
12 на теб не ти е проблем като е безплатен, но тук за нас едни 60/100лв не са никак малко.
13
1
 
0
 
! Отговори
Прочети пак преди 2 седмици
До щПиша бавно, за да ти стане ясно: Ваксинираните могат да пътуват без ограничение.
12
2
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 седмици
е къв е проблема, който не е вакснат си прави PCR тест, аз съм в Исландия, тук са 93% ваксинираните (аз не съм) но си ходя където си искам извън страната, аз , както и някои познати които също не са ваксинирани, няма нищо сложно, теста отнема няколко секунди и е безплатен (поне тук в Исландия) и ти издават сертификат, наздраве, петък е все папк :)
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вчера ги похвалих румънците, а днес и те изкрейзиха! Е хубаво, няма да идвам да си харча парите при вас... Мало-умни времена настанаха
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ние цяло лято ги пускаме да замърсяват северното черноморие без ПСР, без ваксина и без никаква карантина!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оффф тъкмо щях да ходя на екскурзия до там.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 6, по-добре да пътувам само до село Голямо Бърдо ако ще, отколкото да не знам какво са ми сложили в организма
7
1
 
4
 
! Отговори
щ преди 2 седмици
Повечето се ваксинираха за да могат да пътуват, а не заради болестта.Сега видяхте ли как ви прекараха.Но това бе целта на занятието.Минахте през девет дерета и вода не пихте.
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
антиваксаджиите ще могат дфа пътуват само до Сев.Македония и Албания . другите държави - през крив макарон .
5
2
 
11
 
! Отговори
11 преди 2 седмици
А ние тез цъpвули ги пуснахме да плъзнат безпроблемно навсякъде в България. Това е най-мръсното и нагло племе по пътищата и по нашите курорти. На всичкото отгоре, по северното Черноморие нашите идиoти по кръчмите, ако има мамалигари ги предпочитаха, вместо българи. Затва да фалират дано.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Па ние не се натискаме да пътуваме!Откакто ГPOБ не са на власт се диша по-леко. Не усещате ли?
3
0
 
7
 
! Отговори
Гларус преди 2 седмици
Свърши с румънски туристи това лято.
2
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Антиваксърите не са добре дошли никъде по света.
1
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Антиваксърите не са добре дошли в Румъния