622 паралелки и 4 училища учат дистанционно

Денков: Не е вярно, че Герджиков е кандидат на цялата научна система
28
622 паралелки и 4 училища учат дистанционно
Снимка: БГНЕС

622 паралелки и 4 училища в страната учат дистанционно в момента.

Средният процент на карантинираните учители и ученици е 1,2 на сто, съобщи министърът на образованието и науката Николай Денков.

Най-много са карантинираните учители към днешна дата в Монтана - 2,18%, най-малко са в Плевен - 0,43%. Най-много са карантинираните ученици и деца в Перник - 2,57%, а най-малко са в Смолян - 0,4%.

В отговор на въпрос Денков каза, че го притесняват две неща във връзка с кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент.

"Едното е, че в общественото пространство останаха отворени много въпроси, свързани с как се осигурява функциите на държавата, като разделение на властите, как се изразходват публичните средства чрез обществени поръчки и наддоговаряне над договорите, всички тези въпроси останаха. Какво правим с полицаите, които биха студентите под колоните на Министерския съвет, те не са изчезнали.

"И, второто, опитът да се представи, че този кандидат е кандидат на цялата образователна и научна система не е верен. Аз съм част от тази образователна система, знам колко много преподаватели, и учители, и ректори включително, и преподавателите във висшите училища имат проблем с тези въпроси. Те искат да чуят отговори. Така че идеята, че той може да обедини дори академичната общност, за мен е най-малко спорна", посочи министърът.


28
Още от Образование
С европари насърчават младежи от уязвими групи за висше
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
622 паралелки и 4 училища, а какво се чака още за да се премине на ДО, всички да се заразят ли, да се заразят и семействата на децата ли? Наистина не разбирам, каква е целта и защо се чака още. И само не ми казвайте, че няма вирус, че е само хрема и се лекува с чай!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До -От ПлевенАбе ти до кога ще пишеш едно и също? А що не кажеш как е във Вазов? Митев дали ще разреши такова нещо?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Брей ...децата маските болни а учителите без маски здрави ) тия предния Вълчев сякаш живеят в една къща
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ууу -- Моля да се изразяваш конкретно. Чекмеджета много, и всеки третокласник прави видео. В случая др. Денков е съдружик на Петрков и Прокопфиев (ПП-президентския проект). Оттам печели вече няколко години солидни сумички - значи не чекмедже, а от мноооого чекмеджета и то доказани реално, а не с показани на видео -измами. И понеже, завижда министърчето - говори срещу Герджиков.
20
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Денков, мушморок такъв, нужно ли е да плюеш по колегите си, заради фигуранта Радев! Жалък си, като него!
19
3
 
7
 
! Отговори
Господин преди 2 седмици
Денков, за много хора в академичните и образователни среди вашата професорска титла и компететноста ви като министър на образованието са не само спорни , но и водещи до потрес . Жалък индивид, но най жалкото е, че не осъзнава , колко е не съществено и не значим за милиони българи.
18
0
 
7
 
! Отговори
Шизофрения преди 2 седмици
Денков беше заместник министър в правителството на Бойко Борисов, министър беше Красимир Велчев, сега Денков разправя, че се притеснява, че Герджиков бил подкрепен от Герб, това го казва заместник министър в последно правителство на герб, злоба или шизофрения?
17
0
 
5
 
! Отговори
от Плевен преди 2 седмици
При нас в Плевен в професионалните гимназии няма никакво обучение! Още към 1ви час няма и 80 % от учениците, отсъствия няма по разбираеми причини; един даскал преподава по 3 или 4 предмета, но няма нищо общо с преподаваемите предмети! В учебен час даскала пуши, пие кафе, рови се из мобилния телефон, но не преподава. В петък, по принцип няма никакви занятия, те са на хартия. А защо няма обединяване на тези гимназии, при условие, че има ученици на хартия? До кога това ще продължава? А проверки?
16
3
 
5
 
! Отговори
я , кво стана !? преди 2 седмици
е нали Борисов е провалил образованието с това дистанционно учене , що сега и вие от клубчето на фигуранта го правите ? нали казвахте че всичко е под контрол ? кога да очакваме затварянето ( в което обвинявахте Борисов ) на градове и села ?
15
0
 
4
 
! Отговори
Опа! преди 2 седмици
Нещо не ми е ясно - министър се включва в предизборна кампания -сори! Нека си гледа министерството! Между другото, кой казва че това е президентът на научната общност. Това е кандидатът на ГЕРБ - и толкоз! Нищо повече. Научни общности в БГ - бол! Не е една не са 2 нито пък 10. Много повече са!
14
3
 
4
 
! Отговори
плана на жидюхите преди 2 седмици
До ПЪЛЕН ПРОВАЛ: върви прекрасно - т.н. дистанционно обучение е на практика унищожаване на образованието - стадото а дистанционно а обслужващия персонал на жидовския елит - присъствено в специални училища ..... ликвидират ви овце жалки покорни а вие си блеете щастливо !!!!
13
2
 
3
 
! Отговори
ууу преди 2 седмици
До гледна точкаГледната ти точка е през "Един пробит долар", подхвърлен ти от чекмеджето.
12
2
 
7
 
! Отговори
ПЪЛЕН ПРОВАЛ преди 2 седмици
Нали ОБЕЩАВАХА присъствено обучение? То вече излиза всичко да е пиши го бегало образованието по онлайн интернета.
11
0
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 2 седмици
Този служебен министър (а и другите) не трябва ли да бъде неутрален по отношение на кандидатите и да не взима страна в изборите (по обещанията и на Стефан Янев).
10
2
 
5
 
! Отговори
гледна точка преди 2 седмици
Денков, денков, ама то и на децата е ясно и е логично не всички от вашата общност да го подкрепят. Знаем, че има и сред академичната общност зомбирани ***, номенклатури и лиззачи на некадърника радеф. Само че сравнението е фрапиращо - при Герджиков има ректори на 12 от най-престижните университети в България, а при радеф 27 агенти на ДС.
9
1
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 2 седмици
До о, не. А ти кой си и какъв си бе, червей? Какво си постигнал в жалкия си невзрачен живот, говведо тъппо, та ще говориш така за доказан ерудит и уважаван професор? Кой ви ражда такива олигоффрени?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от понеделни сина ми започва онлайн отново без да има нито едно болно дете в паралелката, миналата година ходи общо 2 месеца за цялата година присъствено, нещо имам чувството, че учителите не им се ходи на работа... не ме засяга, че не искат да се ваксинират, да намерят ваксинирани, децата ни ще останат неуки...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този пак се занимава с президентските избори. Ей, не разбра - министър на културата си! И то служебен!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За Оня, заекващия шофьор на самолет - никога!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До о, не ...!Той и сина ти ще стане гей като тебе и ще ходите на паради :)))))))