622 паралелки и 4 училища учат дистанционно

Денков: Не е вярно, че Герджиков е кандидат на цялата научна система
28
622 паралелки и 4 училища учат дистанционно
Снимка: БГНЕС

622 паралелки и 4 училища в страната учат дистанционно в момента.

Средният процент на карантинираните учители и ученици е 1,2 на сто, съобщи министърът на образованието и науката Николай Денков.

Най-много са карантинираните учители към днешна дата в Монтана - 2,18%, най-малко са в Плевен - 0,43%. Най-много са карантинираните ученици и деца в Перник - 2,57%, а най-малко са в Смолян - 0,4%.

В отговор на въпрос Денков каза, че го притесняват две неща във връзка с кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент.

"Едното е, че в общественото пространство останаха отворени много въпроси, свързани с как се осигурява функциите на държавата, като разделение на властите, как се изразходват публичните средства чрез обществени поръчки и наддоговаряне над договорите, всички тези въпроси останаха. Какво правим с полицаите, които биха студентите под колоните на Министерския съвет, те не са изчезнали.

"И, второто, опитът да се представи, че този кандидат е кандидат на цялата образователна и научна система не е верен. Аз съм част от тази образователна система, знам колко много преподаватели, и учители, и ректори включително, и преподавателите във висшите училища имат проблем с тези въпроси. Те искат да чуят отговори. Така че идеята, че той може да обедини дори академичната общност, за мен е най-малко спорна", посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
622 паралелки и 4 училища, а какво се чака още за да се премине на ДО, всички да се заразят ли, да се заразят и семействата на децата ли? Наистина не разбирам, каква е целта и защо се чака още. И само не ми казвайте, че няма вирус, че е само хрема и се лекува с чай!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До -От ПлевенАбе ти до кога ще пишеш едно и също? А що не кажеш как е във Вазов? Митев дали ще разреши такова нещо?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей ...децата маските болни а учителите без маски здрави ) тия предния Вълчев сякаш живеят в една къща
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ууу -- Моля да се изразяваш конкретно. Чекмеджета много, и всеки третокласник прави видео. В случая др. Денков е съдружик на Петрков и Прокопфиев (ПП-президентския проект). Оттам печели вече няколко години солидни сумички - значи не чекмедже, а от мноооого чекмеджета и то доказани реално, а не с показани на видео -измами. И понеже, завижда министърчето - говори срещу Герджиков.
17
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Денков, мушморок такъв, нужно ли е да плюеш по колегите си, заради фигуранта Радев! Жалък си, като него!
16
3
 
7
 
! Отговори
Господин преди 2 години
Денков, за много хора в академичните и образователни среди вашата професорска титла и компететноста ви като министър на образованието са не само спорни , но и водещи до потрес . Жалък индивид, но най жалкото е, че не осъзнава , колко е не съществено и не значим за милиони българи.
15
0
 
7
 
! Отговори
Шизофрения преди 2 години
Денков беше заместник министър в правителството на Бойко Борисов, министър беше Красимир Велчев, сега Денков разправя, че се притеснява, че Герджиков бил подкрепен от Герб, това го казва заместник министър в последно правителство на герб, злоба или шизофрения?
14
0
 
5
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
При нас в Плевен в професионалните гимназии няма никакво обучение! Още към 1ви час няма и 80 % от учениците, отсъствия няма по разбираеми причини; един даскал преподава по 3 или 4 предмета, но няма нищо общо с преподаваемите предмети! В учебен час даскала пуши, пие кафе, рови се из мобилния телефон, но не преподава. В петък, по принцип няма никакви занятия, те са на хартия. А защо няма обединяване на тези гимназии, при условие, че има ученици на хартия? До кога това ще продължава? А проверки?
13
0
 
4
 
! Отговори
Опа! преди 2 години
Нещо не ми е ясно - министър се включва в предизборна кампания -сори! Нека си гледа министерството! Между другото, кой казва че това е президентът на научната общност. Това е кандидатът на ГЕРБ - и толкоз! Нищо повече. Научни общности в БГ - бол! Не е една не са 2 нито пък 10. Много повече са!
12
2
 
3
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До гледна точкаГледната ти точка е през "Един пробит долар", подхвърлен ти от чекмеджето.
11
2
 
7
 
! Отговори
ПЪЛЕН ПРОВАЛ преди 2 години
Нали ОБЕЩАВАХА присъствено обучение? То вече излиза всичко да е пиши го бегало образованието по онлайн интернета.
10
0
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Този служебен министър (а и другите) не трябва ли да бъде неутрален по отношение на кандидатите и да не взима страна в изборите (по обещанията и на Стефан Янев).
9
2
 
5
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Денков, денков, ама то и на децата е ясно и е логично не всички от вашата общност да го подкрепят. Знаем, че има и сред академичната общност зомбирани ***, номенклатури и лиззачи на некадърника радеф. Само че сравнението е фрапиращо - при Герджиков има ректори на 12 от най-престижните университети в България, а при радеф 27 агенти на ДС.
8
1
 
5
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
До о, не. А ти кой си и какъв си бе, червей? Какво си постигнал в жалкия си невзрачен живот, говведо тъппо, та ще говориш така за доказан ерудит и уважаван професор? Кой ви ражда такива олигоффрени?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак се занимава с президентските избори. Ей, не разбра - министър на културата си! И то служебен!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Оня, заекващия шофьор на самолет - никога!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До о, не ...!Той и сина ти ще стане гей като тебе и ще ходите на паради :)))))))
4
10
 
4
 
! Отговори
о, не ...! преди 2 години
Днес обяснявах на синковеца какво е един мъж да е латентен гей. Дадох му пример с госпожа/господин Атанаска (Анастас) Герджиков който има намерение да ни стане Президент и ние да бъдем първата Държава в света с латентен гей Президент. Цял ден му давам уроци по сексология, като добър баща гледах с него яко хардпорно ... и му казах, че един ден вместо снаха, да не ми доведе в къщи зет!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще ни карантинират всички околни държави заради едни неграмотни ***-ло-ум-ни-ци! И само ние ще останем с мерки.... Тъ=па=нари сте всичките андрешковци..... ако знаете за какво иде реч...
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо служебен министър се изказва за политическата надпревара, в която участва и шефа му, и то като Президент? Така ли Радев разбира справедливата надпревара за президентския пост: като злоупотребява с влиянието си върху изпълнителната власт?