Георги Гьоков: Хората очакват социална справедливост

Кои са приоритетите в работата на МТСП в първите месеци?
30
Георги Гьоков: Хората очакват социална справедливост
Снимка: МТСП

Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков при приемането на поста от служебния министър Гълъб Донев.

"Хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Най-важното е да намерим навременни и адекватни решения, които ще им осигурят необходимата грижа и подкрепа от страна на държавата през зимните месеци", се обърна той към ръководителите на агенциите към МТСП и директорите на дирекции в министерството.

Сред приоритетите в работата си през първите три месеца Гьоков посочи гарантирането на справедливо увеличаване на пенсиите при предстоящото приемане на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и подготовката на нов прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, който да е балансиран и приемлив за социалните партньори.

"Тръгвам си с удовлетворение от свършеното и със спокойствие, че министър Гьоков наследява добре смазана машина и екип, който работи перфектно", каза Гълъб Донев.

Той подчерта, че през седемте месеца на управлението на служебния кабинет Министерството на труда и социалната политика се е справило отлично с предизвикателствата за оказване на необходимата подкрепа за гражданите и работодателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо...нужно да се започне от черноморието ,там са слугите на герба и ДПС
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт "Толкова много неща има за оправяне в България след 12 години управление на мутрите, че даже 4 години няма да стигнат на новите министри, за да ги пооправят." Знаем, знаем, ще трябват поне 45 години. А Кирчо каза даже до 2080та.
23
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Социална справедливост ли е някой, който не е внасял пари в бюджета, защото не е работил достатъчно или е вземал пари под масата, да бъде подпомаган, защото се е докарал до това положение? Това справедливо ли е спрямо останалите, които са се скъсали от работа, имали са много по-висок принос към обществото и са били със законни доходи?
22
1
 
3
 
! Отговори
Стига бе,Гьоков! преди 2 години
Какви ги плямпотиш?Някой,по-лековерен,ще си помисли,че ще намалите ножицата в доходите на висшите народни слуги и на истинските слуги-народа от 50-60 пъти,колкото е сега,до десетина пъти.Обясни човешки,че такова нещо няма как да се случи,у вас е и ножът,и сиренето.Докато от вас зависи какви да са ви доходите(народът кучета го яли),дотогава въпросната ножица ще се отваря все повече и повече.Е,има минимален шанс да се отвори толкова,че да ви резне ръчичките,но овцете спят и този шанс клони към 0.
21
6
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Толкова много неща има за оправяне в България след 12 години управление на мутрите, че даже 4 години няма да стигнат на новите министри, за да ги пооправят.
20
1
 
3
 
! Отговори
??? преди 2 години
А кога най-сетне ще вдигнат този максимален осигурителен доход, за да мога и аз да ползвам по-нормални суми за болнични, а не да си пускам платен отпуск, когато се разболея и разбира се да получавам по-приемлива пенсия, когато се пенсионирам. Добре си беше този доход да е колкото 10 МРЗ, както беше в началото, когато го въведоха.
19
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
за да има социална справедливост, трябва всички да си плащат данъците и застраховките, а не нищо не плащат а искат само да получават
18
5
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
с нищо не сте се справили , България затъва от момента в който фигуранта си назначи лично правителство ! а кирчо и асенчо начело с импексова ше потопят България .
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе-хе. Пак стигаме да основополагащия въпрос: Какво е това справедливост?За програмиста е едно, за домусчиев - друго, за бай Добри - нещо съвсем трето...Та така - бития, бит...
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА, ТАКА Я ДА ВИДИМ КАК Я ВЪЗСТАНОВЯВАТЕ СОЦИАЛНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ- 40% ХРАНИ НАГОРЕ, ЕЛЕНЕРГИЯ ЗА БИТА ОТ ЯНУАРИ НАГОРЕ НА ПАРНОТО С 30% НАГОРЕ, УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТА С 10%, НА ПЕНСИИ С 12%- ТОВА ЛИ РАЗБИРАТ ЧЕРЕПИТЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ- ГНУСНИ ЛИЦЕМЕРИ
15
8
 
9
 
! Отговори
Един преди 2 години
Хората вече очакат оставка на новото правителство!
14
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Първо изчисти пенсионерите от министерството, които са дам по 30 години и 5 след пенсия и развитието им е спряло 95 година! Не може тези да ти правят политика като не са мръднали от соца!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високопарни приказки , помощ едвали ще види накои
12
6
 
10
 
! Отговори
Социаглиcт преди 2 години
"Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков"............. Даже се знае поименно точно кои са хората които ще получат подкрепа..... и все са от другарите!
11
3
 
15
 
! Отговори
www преди 2 години
Гълъба отлетя, кукувицата кацна в чуждото гнездо, да го разтури съвсем!
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тази хиперинфлация и безработица да се говори за социалност и справедливост е повече от гавра с изтормозените българи. А защо искате и начислявате лихви на безработните, които няма откъде и как да плащат абсурдните здравни окигуровки?
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе друго си е като Борисов не е на власт. Ето светлото бъдеще се задава и почват помощите за бедните. Това го слушам 50 години от комунистите сега социалисти и продължяват с тази мантра да лъжат хората. През това време хляба стана 5лв., олиото 10 лв. сиренето 25 лв. и т.н. Ура..а..а венсеремос другари.
8
6
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
М-А-Й-Н-А-Т-А МУ НА ХОРАТА ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТИЯ ДЕТО ВИ ВЗЕХА ЗЕМЯТА ПРЕЗ 1944 , А СЕГА ВИ ГОВОРЯТ ЗА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
7
3
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Жоре , хората искат работа и да могат да си изкарват прехраната , а не да виснат и чакат подаяния от държавата! Тоя комунистически манталитет, кога ще си го избиете от чугунените глави!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми хвърляй във въздушното пространство декларации от вида " ората очакват социална справедливост", а дай да видим и да пипнем какво даваш. Засега виждаме и пипаме огромното повишение на цените на стоките от първа необходимост.