Адвокат: Нападенията над лекари не са нещо ново

Няма условия да се търси наказателна отговорност
19 яну 2022 13:53, Ния Христова
21
Адвокат: Нападенията над лекари не са нещо ново
Снимка: Pixabay
През 2019 г. са изършени над 400 нападенията срещу медици в спешните отделения на страната. Българският лекарски съюз да поиска да се завиши минималното наказание за такъв тип престъпления с две години. Според адвоката Пламен Таушанов инкриминирането на нападенията над медици не е довело до резултат.
 
"Проблемът е в това, че не са създадени предпоставки, за да може да се търси наказателна отговорност", посочи адвокатът пред Нова тв и уточни, че кадрите, заснети в кабинета на лекаря в Ново село, не могат да се използват в съда.
Още по темата
 
Той припомни, че ситуацията с нападенията над лекарите не е нещо ново. Според Таушанов, когато е искана промяна в закона през 2020 г., топката се е прехвърляла.
 
"За 400-те случая през 2019 г. прокуратурата казва, че при тях има само няколко досъдебни производства, които не са приключили. Тоест, няма основание - няма проблем. Което е несериозно. Без прокуратурата, няма как да се повдигнат обвинения", категоричен е адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато почнем да виждаме осъдени лекари за грешки и безхаберие,тогава може и да спре насилието над тях.
16
0
 
2
 
! Отговори
Надя преди 2 години
До АнонименА,моя татко влезе на крака и в пълно съзнание заради една много скъпа пътека ............виеше от болка и след две седмици почина .А ,убиеца му беше лекар на Годината .....
15
2
 
6
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
А има ли наказание към просташко поведение на лекар, щото много от тях се държат арогантно, надменно, предизвикатклно... Аз против побоя над лекарите -търговците на лечение, но понякога могат да доведат нормален човек към неадекатвтни решения.. и
14
1
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Не одобрявам подобни ,,отношения''между хората,но ми е интересно,как Чикагото го е нападнал,а той е със счупен нос...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За случая с Чикагото - абе, човече, все едно инфаркти са се случвали само откакто има ваксини. Баща ми почина от инфаркт през 2006 г., при това доста млад. Тогава нямаше ни КОВИД, ни ваксини. Айде спрете се малко с простотиите. Преди да се разврещите - не съм ваксиниран и нямам намерение да го правя.
12
1
 
1
 
! Отговори
ф преди 2 години
Изборите през април 2021. Всички секционни комисии чакат за предаване на протоколите. На една жена и стана лошо. Идва лекар от спешното. Боже мили! Чантата му *** до немай къде, якето да не говорим, ръкавите на якето лъщят като калайдисани. Е, нямат ли една пералня да си перат облеклата?
11
1
 
4
 
! Отговори
препатил преди 2 години
Една немалка част не са никакви лекари, а търгаши с бели престилки. За съжаление го отнасят и лекари които си вършат съвестно работата.
10
0
 
7
 
! Отговори
A преди 2 години
Насилието над медици е като цяло погрешно, но понякога хората взимат правосъдивто в ръцете си. Мнозинството от лекара са крайно арогантни, дори и на платен прием, държат тон, говорят на ТИ, не издават фактури, прибират парите по чекмеджета, лъжат за пътеки, предлагат излишни изследвания, да не говорим как гинеколожката на жена ми ми поиска пари в плик 2 часа преди насрочената операция. Е, аз не я набих, макра че много ми се искаше, но предполагам, че ще и се случи...
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5: И дядо ми го оперираха от херния, която има от доста години. Човека остана много доволен и все още си е жив. Това което ти си написал не показва и доказва нищо. Всичко е според случая, човека, организма но ти си доста плиткоумен да го разбереш.
8
1
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Все бият жени или старци. Аз съм 95 кг и са много мили пациентите...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато държавата спи ще е така, и после защо нямало лекари? Еми как да има като се опитват с мизерни средстава да лекуват, и после ги бият за десерт. Кога тази скапана държава ще вкара един такъв мангалин в затвора? Кога? Какво чакат да стане убийство и тогава ли? БГ се превърна на ниво Сомалия, даже там може да е малко по-добре.
6
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
инкриминирането на нападенията над медици не е довело до резултат -----///------- Инкриминирането на нападение на лекар, води до точно обратния резултат - лекарят се чувства недосегаем и изнаглява и влизаме в омагьосан кръг.Издигането на отделна група/прослойка в привилегировано положение, освен това, е противоконституционно. Лекарите са хора като всички останали.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баща ми на 85 г. легна под ножа на лекаря да му лекува хемороидите, които ги има от над 40 години. Направиха му две операции и накрая вика - ааа, ама те лекарите помагали, бе! Ааа, ми помагали,я ! За първи път в 85-годишния си живот отиде на лекар и то - проктолог!
4
5
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
5, абе не си попаднал на правилния доктор, че да ти излекува хемероидите без упойка
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да свикват на боя то здравеопазването по добро няма да стане
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези корумпета издокарани в мръсни, измачкани престилки трябва да бъдат пребивани, само като им видиш, непрания, небръснат, алкохолен фасон. Не всички, разбира се, но грубияните с торбички под очите и маниери на докери от провинциално пристаниище-задължително поне по един як бой трябва да отнесат!
1
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При близо 33 хиляди жертви от тая пандемия и боят им е твърде леко наказание.