Не всеки абитуриент друса кючеци на "Ал. Невски"

Може да се празнува и без да се нарушават правилата
13 май 2022 19:05, Йоана Цонева
39

Покрай започването на абитуриентските балове МВР засили контрола по пътищата и по заведенията.

За голяма част от абитуриентите завършването на средно образование е начин да покажат, че вече са пораснали. Такъв е и случая при Дария Ковачева от 157 СОУ.

"Може би аз съм един от хората, които няма да профучат през "Александър Невски" по баловете, защото просто в това не намирам никакъв смисъл", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Смисъл тя и съучениците ѝ намират в пътя, по който мечтаят да продължат. А той започва от класната стая.

"Ще ми липсва, защото това са едни години, които никога няма да се повторят повече. Най-много ще ми липсват хората, с които учих 5 години. Не ученето, със сигурност", споделят дванадесетокласниците.

И вече като възрастни те са напът да научат първите си важни уроци.

"Със сигурност не трябва да се качваме по колите пияни и мисля, че другото е само забавление. Ще пием колкото да се забавляваме", смята Станислав.

А за това ще следят контролните органи, които ще имат грижата за безопасното протичане на абитуриентските балове.

"Това, че някой празнува, не означава, че той трябва да нарушава правилата. Призовавам всички абитуриенти, които сами управляват МПС, да правят това без да са употребили алкохол или наркотици, да използват обезопасителните колани, да не се показват през прозорците, люковете и всякакви други отвори", заяви Мария Ботева от "Пътна полиция".

И докато тенденцията с шофирането след алкохол от дванадесетокласници намалява, модата с дрифт на пътя все още е опасно забавление. Така дни преди баловете си двама абитуриенти от Бургас се сдобиха с глоба от 3000 лв. и се разделиха с наскоро издадените си шофьорски книжки за една година.

По време на баловете миналата година са съставени над 100 акта и 150 фиша за нарушения на правилника. След празнуването Дария си пожелава да стане учителка, а Станислав – ветеринарен лекар.

По думите ѝ е важно "човек да се чувства добре първо в собствената си кожа и да прави такива неща, които го удовлетворяват, и да е щастлив от това нещо".

На 24 май се очаква да има най-много балове, като на съответната дата над 30 училища в София ще имат празник.


39
Още от Русия
Ам-Гъл или грозната истина - "Викът на украинската майка" предизвика полемика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До нашите деца бъдеще и вече абитуриенти да сте най вече здрави и умни !
36
2
 
9
 
! Отговори
Да са живи и здрави преди 1 седмица
младите!Както искат така да ме четат,и така да ме разберат!Най-хубавите ми спомени са от ученическите ми и от студентските ми години в София!?Единственото,за което съжалявам е,че не съм залягал на учението докрай,особенно сега,когато има толкова възможности,сили и средства и у нас,и в чужбина!?Драги младежи,сега ви е времето да си поживеете,но с ум и разум,без да се увличате прекомерно по-алкохола и наркотиците,като умело съчетавате полезното с приятното,докато все още "мама меси и тати носи"!?
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Що така, бе, Миме? И при мен така.
34
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
До Анонимен 28 Предпочитам да съм пак на 25 г. - все още твърде млад, но вече поумнял човек, който много по-пълноценно се възползва от предимствата на младостта в сравнение с 18-20-годишните.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре разсъждават тези момичета. Вижда се че имат акъл в главата. Човек ако обича купоните не значи, че не е умен и кадърен. Успех в живота им желая.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абитуриентьитье, ако искате да сте като Пенка- неграмотни и безработни, без идея как да излезете от това положение, последвайте съвета и- само яШте и пиИте, не се образовайте. На такива това ще им остане в живота. Но много от вас могат и повече и ще го направят. А такива презрени твари като Пенка да са ви пример за антигерои.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Йоанка Цонева да си оправи видеото в новината. Едва ли тоя с газта е абитуриент - малко дърт ми се струва.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Пенка - Пенке, на теб черно ти е било още в час по български език май, не само след това.
29
0
 
7
 
! Отговори
Що така, бе, Миме? преди 1 седмица
На мен защо не ми излизат никакви ученички, а някакъв, дето говори за диверсифициране на газ, мас и оцет! М?
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който злобее срещу тези млади хора, не знаещи и невидяли нищо от живота, значи проявява най-елементарна завист. И понеже са елементарни, едва ли някой от тях го осъзнава. Кой на средна възраст или по-стар, не би дал всичко, което е постигнал като пари, кариера, име, репутация, за да е отново на 19, 20 или 22. При всичките трудности и разочарования, за които знае, че ще срещне.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пенка (номер 11) е онова, дето се римува с "контрол". Няма как човек с клавиатура и достъп до интернет да е чак толкова неграмотен!
26
5
 
3
 
! Отговори
До преди 1 седмица
А ти не си ли най-големия злобар тук?
25
2
 
9
 
! Отговори
Злобарите ли са преди 1 седмица
висшата инстанция? Дария ли е еталон, представител на средностатистическия тип абитуриенти? Абитуриентите ли са най-голямото зло в държавата? Кой има право да си тика носа в семейните работи и да диктува колко да похарчи родителят за празника на детето си? Престъпление ли е, ако само с няколко дни веселба започне нелекият житейски път на нашите тийнейджъри? Какво толкова пречи някому фактът, че всеки абитуриент или абитуриентка ще се облече в нощта на бала така, както си е мечтал(а) цял живот?
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво толкова, ще повикат, ще броят до 12, до 1 седмица всичко ще е приключило. Всяка година какви били абитуриентите, какво било младото поколение. Я си спомнете нас как ни навикваха и осъждаха старите. Ние само си казвахме "ми старчоци, забравили са, че са били млади". И така следващите, та до безкрай.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ПенкаАко беше завършила, а не "завАршила", може би щеше сега да имаш работа без значение дали има "беСработица отвсЕкЪде". И то, представи си, не като продавачка.
22
5
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 1 седмица
А ти в какво си прокопсал?
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен17Човека ти пише, че е бил даскал в минало време, т.е. вече не е. Ама ти как да схванеш като можеш само да четеш, но си неспособен да разбереш написаното. Много добре е описал природата на такива като тебе и няма нужда човек да се напряга, за да разбере кои сте непрокопсаниците. Сами се издавате.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая партия дето я плюеш построи две държави,вие съсипахте всичко!
19
0
 
10
 
! Отговори
С.А. преди 1 седмица
Каквито сме били ние, такива са и сегашните, няма какво да се превъзнасяме и да съдим. Правили сме глупости, но и масово ходихме са СИП-ове (за 90-те години се отнася). Мислехме за гаджета и развлечения, но и налягахме пapцaлитe и в училище и в Университета. И тогава имаше чал...чета, дето ми разправяха за какво сме били учили, те големите тар..ати били, идоли им бяха вездесъщите тогава мутрагени. Сега са кой от кой- бояджии, таксиджии, берат нещо-си в чужбина. Най-успешният е *** в БА.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Лъчо, тези оплюващите са русофилите, които навремето бяха скопени от партията. Сега същите тези са фашизирани путинофили и си мисля че колкото повече шумотевица и кючеци толкова по-добре за абитурентите.