Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?

Очакванията са за повече туристи от края на юли, началото на август
18 юли 2022 17:45, Анисия Иванова
40
Прилив на българи и англичани по морето, силен ли ще е сезонът?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Руснаците разпродават имотите си на морето, а годината е нулева откъм руски туристи. Преди по това време на сезона имаше около 450 000-500 000 руски туристи и постоянно пребиваващи руснаци по българското Черноморие. Няма как липсата на руски туристи да не окаже своето влияние.

Основно руският и българският турист са тези, които не ползват ол инклузив, което за бизнеса е по-добър вариант. Очакванията са повече туристи да дойдат на морето от края на юли, началото на август и сезонът да не бъде толкова лош. Това каза Мария Табакова, общински съветник и председател на постоянната комисия по туризъм в Общински съвет – Бургас, в предаването „В развитие” с водещ Вероника Денизова.

"Но макар и да ги няма руските туристи, българският турист е изключително добър, а това лято има прилив и на англичани, които отново се завръщат към нашето Черноморие”, подчерта Табакова.

Въпреки че има ръст на цените на услугите по Черноморието, в момента те биват коригирани, защото ако продуктът стане непродаваем, това също не е добре за бизнеса.

Благодарение на културните мероприятия и фестивали в Бургас нещата вървят добре, но на другите места по Черноморието не е така и хората се опитват да закрепят положението.

"В Бургас имаме голяма посещаемост на различни театрални групи и артисти. Провеждат се танцови фестивали, концертни прояви и мероприятия. Бургас работи в посока предлагане на целогодишен туристически продукт”.

Що се отнася до възможностите за решаване на проблема с липсата на кадри за бизнеса, Табакова сподели, че сред бежанците от Украйна, които са останали в България, има хора, които са страхотни специалисти в различни сфери и вече работят тук, което е голям плюс за обществото ни.

Табакова изрази надежда мерките срещу Covid да не се затягат, защото това ще повлияе на бизнеса.

„В сезон сме и хората искат да се отпуснат”.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Не знам дали ще им е силен сезона,но в момента съм в Несебър и чадърите са заети само до четвърти ред,а са 9 реда.Оредстаеете си колко хора има,да повече са Българи и Румънци,но има и Руснаци, които си имат имоти и не смятат да ги продават
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеално! Българи и англичани ще се съберат и ще празнуват, без досадните и невъзпитани руснаци...не мога да си представя по- добро стеченуе на обстоятелствата!
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
истината е по северното черноморие, на север от Албена, ама софиЕнеца свикнал да ходи на бетона и гъча на юг и да ругае, че е бетон и гъч.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова много украински туристи кво се оплакват тия ? Ние заради тях нямаме евтини ресурси.
27
2
 
18
 
! Отговори
химика преди 1 година
Почивката започва на около 300-400км от България. За съжаление.....
26
2
 
12
 
! Отговори
ponti преди 1 година
На *** ще отида за една седмица, за да си нагледам имота, и няма да похарча и един лев по заведения. На ПОЧИВКА съм в южна Гърция в края на сезона. Качество, разумни цени, спокойствие......почивка.
25
2
 
19
 
! Отговори
реалист преди 1 година
По скоро прилива е на румънски роми, както и български за учудване... Нормалните румънци отиват в Гърция , а техните роми могат вече да си позволят България...
24
2
 
14
 
! Отговори
ще пропусна преди 1 година
не, ще пропусна прилива, в Гърция съм...
23
11
 
5
 
! Отговори
СЛЪНЧАКА преди 1 година
Ей, пак са изсипаха хиляди туристи..купона е на макс...може и без "братушки"
22
1
 
8
 
! Отговори
БЕНЧО С БЕНТЛИТО преди 1 година
От БСП....ние с Митьо си бръмчим по слънчака и бизнеса ни върви....
21
1
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Видях англичани в Сл.бряг но не много. На първата разходка по крайбрежната улица точно в центъра, там където улицата идваща от Кубан и крайбрежната се срещат с децата видяхме как от едно заведение на плажа двама огромни охранители облечени в черно изхвърлиха един англичанин, беше мат пиян а друг негов приятел го подкрепяше да не падне.Явно англичанина е правил някакви поразии за да го изгонят. Обикновено не ги гонят като се напиват до момента в който не почнат да пречат на останалите да пият.
20
4
 
37
 
! Отговори
Пази боже преди 1 година
от български хотелиери. Обслужване 0, хигиена 0, договаряш едно, получаваш каквото те си искат - лъжат като за последно. Атракциите за деца са под абсолютния чадър на мафията, цените - 8 лв за 3 минути на въртележката, няма касови бележки, данъчните се правят на умрели лисици и само осигуряват чадър над мафиотите.
19
4
 
25
 
! Отговори
Батков преди 1 година
Дис бритиш хомосекшуъл
18
20
 
27
 
! Отговори
пиян бритиш преди 1 година
Без руснаците, сезона го пишете дъждовен.
17
1
 
59
 
! Отговори
Радвам се, ако е так преди 1 година
Не на есен да ми подскачат пак с ония мазния ресторантьор. И да искат държавата да им дава пари, че видиш ли им била длъжна. Само в България некадърните бизнесмени не фалират, защото са на издръжка на държавата.
16
25
 
30
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Много ли ви липсват руските туристи. Ми поканете ги пък някой ден не се чудете като ви спретнат некой референдум за Черноморието и ви пратят солдати да ги освобождават.
15
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре, че ги няма ***, на никой няма да липсват. Виж за рускините е друга работа, може да на правим изклюение.
14
8
 
27
 
! Отговори
Едва ли преди 1 година
Както вървят нещата, при една конвенционална война НАТО -РФ, с последващи масирани бомбардировки и десант, ще се решат много от проблемите на туризма в бг, като презастрояване, замърсяване и кратък сезон.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Прилив на англичани по морето" Само съм чувал за балконинга, но не съм го виждал. Не може ли някоя кабеларка да постави камери и да излъчва наживо.
12
0
 
27
 
! Отговори
Владе преди 1 година
... по-скоро Румънци