Да помогнем за по-добър живот на Божи

Нужни са 24 000 лв. за вливане на стволови клетки в чужбина
17 ное 2022 10:29, Александър Попов
31
Да помогнем за по-добър живот на Божи
Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете, с диагноза атипичен аутизъм. Сега е почти на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст.

В момента се събират средства за него, за стволови клетки. Сумата е 24 000 лева, непосилна за майка му, която е самотен родител. Стволовите клетки ще бъдат влети в чужбина, което би подобрило неговото състояние.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-добър живот за Божи и в този труден период от живота й.

Дарение може да направите тук
.

Или на банкова сметка:

IBAN: BG39 BPBI 8170 4075 6731 02

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев.

Нека помогнем! Нека бъдем хора!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Божидар Тончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
До 28 коментар преди 1 година
Ирена Сакъзова, детето ми няма фейсбук, но може да видите част от ежедневието му на моята страница
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ирена, именно защото имам дете с аутизъм ви казвам че терапията със стволови клетки няма да помогне
27
0
 
3
 
! Отговори
До Ирена преди 1 година
Ако споделите фейсбук и видео от ежедневието на детето повече хора ще се откликнат на мобата ви. Така ще видят, че детето е реално а не просто снимка от интернет.
26
5
 
1
 
! Отговори
32 г, без ден стаж преди 1 година
а на мен що няма кой да ми помогне?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят най-добронамерен и базиран на личен опит съвет е - съсредоточете се върху АВА терапията.
24
0
 
3
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Хубав ден на всички. Благодаря за подкрепата. Който няма такова дете, наистина не би могъл да си представи и 1 минута от нашия живот. Бъдете здрави 🙂
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аутизма се причинява от неправилно деление на клетките на малкият мозък в утробата на майката. Те се делят много по-бързо от останалите клетки и затова малкият мозък има много повече клетки от колкото имат здравите хора.Това обаче води до тяхното не добро развитие и не добро функциониране. Като брой са много повече но не функционират като останалите здрави клетки в мозъка.Това с храна, детокс или вливане на химия не се лекува. Това е специфична особенност на мозъка. Лекува се с физическа терапия
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В медицината няма понятие като "детокс". Освен ако не говорим за хемодиализа което е нещо различно. Намалянето на приема на дадени продукти не води до "детоксикиране". Това със стволовите клетки е страшно печеливш бизнес. Детето може да се подобри с терапии и търпение а не с няколко инжекции. Най-много стволови клетки в организма има в мастните тъкани. До сега не съм видял болница да извлича стволови клетки от мастни клетки и да ги влива. Иваждаш нещо от кръвта за да го влееш пак. Глупости.
21
0
 
1
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Добър въпрос! Защото тук нямаме такива интервенции.
20
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
До Ирена 18Защо в чужбина?
19
2
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Би ли разказала малко по-подробно. Имах такъв съсед и съвсем спокойно си пазаруваше, общуваше.. абе ако не го познаваш не можеш и да кажеш, че е аутист. Написах "имах" защото си имаше някакви странности. Харесваше му да спи в снега. И така и си отиде... заспа в снега.
18
0
 
0
 
! Отговори
Само отговарям преди 1 година
До Само питам Нашите специалисти се придържат към американската школа (най-напредналата по въпросите на аутистичния спектър заради обширния си опит). Също така правят и специалистите от Западна Европа - също "богата" на аутистични деца. Мислиш ли, че ако ставаше така лесно, нямаше да го прилагат и да си ги внедрят в обществото като работна сила, вместо социалните им системи да плащат безкрайни терапии и приобщаващи програми?
17
0
 
0
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Децата Аутисти са различни. Моето дете също не е имал проблем с изпускането, но когато правим детокс(а, той е нужен подчертавам при деца с изявени проблеми- натрупани токсини, тежки метали и пропускливи черва) се изпуска постоянно. Децата са различни, не всяко дете Аутист има такива черва и показатели. Моето решение за вливане на стволови клетки е на база много информация, анализи и разговори със специалисти.
16
0
 
3
 
! Отговори
Мила Ирена преди 1 година
Аз отглеждам дете с нискофункциониращ аутизъм (сигурна съм, че знаеш какво е това), което има пълен контрол над тазовите резервоари. Не съм дала и лев за детокс и добавки, но пък съм дала хиляди за терапии, от които виждам реална полза. Общувам и с майките на други такива деца, чувала съм и двете гледни точки. Знам колко сладък и доходоносен е бизнесът с човешките надежди. Разбира се, изборът си е твой, всеки носи глава на раменете.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контакти на майката - няма. Само в 2 сайта го има този приив. Дали някой служител във вестника не е решил да си купи нова (стара) бричка и е пуснал такова съобщение?
14
0
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
В България няма ли стволови клетки или не знаят нашите лекари че се вливат?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С "атипичен аутизъм" и 200 операции да му се направят - знаем всички какво става. Давате само празни надежди на хората. 24 хиляди за някои са нищо пари, а за някои са цял живот. Ами ще дам и аз малко надежда - ще даря малко парички. Надеждата умира последна. И един съвет към майката. Аутистите имат доста скрити дарби. Това детенце може да е математечиски гений, но цял живот няма да може само да си върже и връзките на обувките. Има цял дял от математиката, който се занимава с възли. Божа работа!
12
1
 
0
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Здравейте, тези деца имат такъв проблем и това е бонус от токсините и пропускливите им черва. Моето дете до ден днешен се изпуска, а когато му правя детокс е по няколко път на ден и нощ, това е нормално! Тялото се чисти от токсините. Освен това и аз давам добавки, които струват много пари, за да е що годе спокоен.
11
0
 
4
 
! Отговори
Мила Ирена преди 1 година
Познавам дете, на което са вливани стволови клетки там, където казваш. Освен, че успоредно с тях се налага да пие добавки за около хилядарка месечно. Аз подобрение не виждам, но пък има "приятен" бонус от терапията - неконтролирано изпускане (сещаш се на какво) по доста пъти дневно.
10
6
 
1
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Защо трябва винаги да помагаме на деца, които са взети за даденост? Всеки, който се размножава съзнателно, трябва да си поеме отговорността и да приеме, че когато създава човешко същество, то може да не е това, което са очаквали. Така че, да си тегли заем или да е помислила за допълнително застраховане, а не да се моли други да "помагат".