Helpbook: ћќЌ да обърне внимание на "преподавателите" в "”„»“≈Ћ» Ѕ√"

¬ платформата получихме сигнали от √аброво и —офи€
24 фев 2023 21:50, јниси€ »ванова
17
Helpbook: ћќЌ да обърне внимание на "преподавателите" в "”„»“≈Ћ» Ѕ√"
—нимка: Helpbook

¬сички получени сигнали през изминалите, които постъпиха в платформата на Helpbook.info заслужават внимание, но ще ви запознаем само с част от т€х.

Ќаш потребител от √аброво ни прати следното: "»скам да изкажа възмущението си от изискването на ќѕ“ √аброво, според което пенсионер, желаещ да си закупи карта за пътуване, тр€бва да донесе документ, доказващ, че е пенсионер. — каква система разполага ќѕ“ √аброво, че не може да се направи електронна справка по ≈√Ќ, а връщат човек на 80 г. за хартиен документ? Ќе личи ли, че е пенсионер? ћоже би е с цел печалба от билетчета, защото този пенсионер вече е дал пари за билети до и от јвтогарата и предстои да даде още толкова, носейки безценни€ документ. ќсвен това къде е намалението на картите, за което толкова се тръбеше?"

¬ъзмутен потребител изпрати искане чрез нас към ћќЌ за извършване на проверка: "¬ платформата ”„»“≈Ћ» Ѕ√ попаднах на профил на "учителка" по испански език, ко€то твърди, че граматиката не е първото правило при изучаването на какъвто и да е език и затова т€ не набл€га на граматиката в своите уроци с учениците, даже € игнорира възможно най-много. ¬ качеството ми на дипломиран филолог испанист от —” "—в.  лимент ќхридски", който ц€л живот се занимава с Ћингвистика, намирам твърдението на въпросната "учителка" за фактологически нев€рно, подвеждащо спр€мо учениците, абсурдно, уронващо престижа на учителската професи€ и обидно спр€мо труда и образованието на нас - филолозите. ћол€ ћќЌ да обърне внимание на профилите на "преподавателите" на сайта ”„»“≈Ћ» Ѕ√, защото написаното представл€ва сериозна опасност за нивото и качеството на образованието, което се разпростран€ва чрез такива сайтове/платформи в Ѕългари€. ѕрикачено изпращам снимков материал на абсурдното твърдение, фигуриращо в профила на въпросната "учителка" по испански език, пропагандираща знани€та си в платформата ”„»“≈Ћ» Ѕ√".

—игнализираха ни и за нарушаване спокойствието на живущите в столични€ район "Ћюлин": "ѕроблемът датира от около две години, от л€тото на 2020 години. —ъстои се в това, че аларма на автоморга започва да се включва безпричинно и обикновено от петък, събота и недел€ на интервали от време. ќт л€тото на 2022 година спира за известно време до тази година 2023. ¬ началото на месец €нуари отново се възобнов€ва нейното безпричинно включване, но този път и през нощта, след 21, 21:30 часа и така на интервали до сутринта, когато н€кой от персонала € спре. ѕрез ден€ на работната седмица никога не се задейства, а само в почивни дни и през нощта. ћол€ ви за съдействие - собственикът да отстрани повредената аларма или да € отремонтира. Ќека се включва, когато има проблем, но не и ц€ла нощ да пищи на интервали“, пише в сигнала.

јко видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! ѕлатформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


17
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
14
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒокога ћќЌ ще си прави експерименти с децата ни? ¬ 122 у-ще изгониха кадърни учители и на т€хно м€сто назначиха млади не кадърни ***, които не зна€т за какво са там. ј ние потърпевшите даваме луди пари за частни уроци. Ќе разбирам!!!
13
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
–едовните мрънкачи, които все си измисл€т проблеми за са "сигнализират". “ака се чувстват значими. Ќо заради такива реалните проблеми нито се виждат, нито се решават.
12
0
 
2
 
! ќтговори
”чители Ѕ√ е сайт преди 1 година
с абонамент, т.е. срещу заплащане всеки може да се рекламира като учител или преподавател по нещо си. Ќ€ма никакъв контрол дали човекът наистина има правоспособност и дали въобще съществува такава, напр. "учител по маникюр". “ам се публикуват об€ви от хора, които търс€т начин да изкарат пари, като учат н€кого на н€какви умени€.  оето не ги прави учители по професи€, защото не са педагози и не работ€т в учебна институци€. Ќо "критиците" реагират първосигнално - ето, вижте, това са Ѕ√ учителите!
11
0
 
2
 
! ќтговори
Ќ€'къв си там преди 1 година
ƒа не би ћќЌ да е направил сайта на ”„»“≈Ћ» Ѕ√ та да се занимава кой какво и как го поства🤔
10
1
 
2
 
! ќтговори
ѕетко преди 1 година
≈ станете вие учители, дето лежите на кревата ленивци безработни, станете вие учители да промените баланса де, ама нестава нали, защото сте ленивци
9
0
 
1
 
! ќтговори
ѕродълж. на 9 преди 1 година
ѕосле чухме, че се хвалила как взела от сво€ позната дипломата й от 5-месечен курс по англ.език в Ѕанк€ - такива се организираха към различни служби, с откъсване от работа. »злъгала момичето, че иска да покаже дипломата в сво€та служба, за да ги убеди да € прат€т на такъв курс (?!). ѕосле снимала този документ на ксерокс. Ќа ксерокопието заличила с коректор името на момичето и на пишеща машина напечатала своето име. “ози фалшификат отново снимала на ксерокс и така се сдобила и т€ с диплома!
8
0
 
1
 
! ќтговори
ƒо ¬ сайта на /5/ преди 1 година
»махме една комшийка, доста безскрупулна млада жена. ѕреди 30 г. беше ос.кот€ла от злоба заради това, че след промените вече н€маше право на привилегии заради баща си. „удеше се откъде да изкопчи пари наготово, но това вече не беше лесно. » най-неочаквано вид€хме по вестниците об€ви, че дава частни уроци по английски език за начинаещи. Ѕеше завършила техникум, а после бълг.филологи€. јнглийски учила само в техникума, по 1 час седмично, и в университета, само в първи курс. ѕосле чухме, че
7
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 6. Ќо и за да се говори правилно или поне разбираемо, тр€бват граматически правила, умници такива! ќсвен ако не си едногодишно дете. » зависи за какво ти е нужен този език - например да "се оправиш" криво-л€во на улицата в чужбина или да работиш сериозна професи€ с него.
6
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћќЌ да обърне внимание на методите на преподаване, понеже са замръзнали в 70те. Ќищо чудно, че като вид€т частен преподавател и се дзвер€т все едно извънземно са вид€ли.
5
3
 
9
 
! ќтговори
ћар преди 1 година
¬€рно е, език първо се говори, после се пише! ойто твърди обратното не става за учител, само за преподавател...
4
1
 
7
 
! ќтговори
¬ сайта на преди 1 година
”чители Ѕ√ има хил€ди об€ви, които н€мат нищо общо с учителската професи€. ќтворете го и вижте - "учители" по готварство, шев и кройка, жонгльорство, бижутери€... Ќай-абсурдното, на което се натъкнах при краткото си посещение на сайта, беше "учител по миглопластика, козметика и маникюр". » всички, които дават частни уроци или "преподават" в разни школи, се см€тат за учители... ¬се едно н€кой чакръкчи€ да се пише за ортопед.
3
0
 
15
 
! ќтговори
√-н филологът преди 1 година
е качил малък откъс от об€вата на учителката и не е по€снил за какъв тип обучение става въпрос. ќчевидно тази об€ва не е част от портфолиото на учител в езикова гимнази€, а е на човек, който владее испански и дава частни уроци за практическо усво€ване на езика. ∆ената е напълно права - за да овладеете чужд език, първо тр€бва да проговорите на него, а после да учите граматика. ћежду другото, в сайта има много об€ви на хора, които не са учители по професи€, но зна€т даден език и дават частни уроци
2
1
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћасова е неграмотността у нас. Ќай-жалкото е, че учители и журналисти са неграмотни и не им прави впечатление, а не би тр€бвало да го допускат.
1
5
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“оз пък кво се е впрегнал за учителката! ƒа си из€сн€т преподавателските различи€ на по чаша вино, а не да хленчи по сайтове! “ой ще научи нещо, т€ също, всички ще са щастливи. √оворете си бе, хора, общувайте си!