Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
0
 
! Отговори
Зависливец преди 7 месеца
На Миро ***, на който общината му даде тристаен апартамент, че ужи имаше 4 деца, а се настони сам да живее в 80 квадрата. Кой ще му вземе апартаминта и да го изхвърли на улицата където му е мястото.
339
0
 
1
 
! Отговори
Бати Юсуф преди 7 месеца
И какво иска да каже сега този адвокат да беше го поканил да пият кафе ли адвокатчето знае ли всеки крадец тръгва въоражен на грабеж полицайката не е виновна тя си изпълнява задълженията де да бяха всичките полицай като нея .да бе мирно седяло не би чудо видяло точка по въпроса а майката да се сърди на себе си че така го е вазпитавали.момчето имал и две такива случай за кражба какво се прави майката на Луда един два третият път си намери майстора не одобрявам крадците и обиците само крушум
338
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на полицайката! Да гръмнеш някой с пистолет на 100 метра, си е олимпийски златен медал!
337
1
 
10
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 7 месеца
Има опасност полицайката да стане обвиняема? Ска-па-ни закони! Ще борят престъпниците ама нищо не могат да им направят, ни да ги стрелят, ни да ги бият, разчитат само .. на добрата воля на престъпника да им се подчини ... Аз не бих станал полицай, като знам, че държавата не е зад мен ... Дано да и се размине на жената ...
336
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много защитавате мaнгaлата. Ако не беше престъпник, нямаше да го застрелят.
335
5
 
0
 
! Отговори
342 преди 7 месеца
До АнонименАбе, ти да не на заплата в някоя феминистка организация? като толкова те кефи, ходи да те гръмне и тебе , ама застани на 100 м, че да те уцели Случайно. Нали уж полицая, дето гръмнал беглеца сам го закарал в болницата? Това пак ли тая мадама ?
334
17
 
3
 
! Отговори
1234 преди 7 месеца
Как да е иначе , напълниха службите с жени , не е могла да го настигне, не е могла да го арестува, останало е с пистолета. Ама на заплата е била първа сигурно... Независимо кой е стрелял - ако е вярно, че е от 100 м посказва пълно непознаване на оръжието и липса на всякакви умения с него...
333
2
 
9
 
! Отговори
ДОРМОНА преди 7 месеца
ТОЯ МАРКОВСКИ Е СЪЩОТО ПРАСИ КАТО БАЩА СИ, ДЪРТИЯ НЕРЕЗ, ЗАЩИТАВАШЕ НАЙ- ГНУСНИТЕ *** И НАЙ- ЗЛИТЕ УБИЙЦИ.ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ АДВОКАТ, ЧИИТО ЗАДЪЛЖЕНИЯ СА ДА ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИ, ЩЕ ДАВА СТАНОВИЩА ОТНОСНО ТОВА КОЙ ДА БЪДЕ ОБВИНЯЕМ?ТОВА Е ВСЕ ЕДНО ПРОКУРОР ДА ЛОБИРА ЗА ЗАЩИТА НА ПРЕСТЪПНИК.ТОВА ПРАСИ ПОГАЗВА ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ В ПРАВОТО.
332
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Простичко казано - егото на полицайката е взело връх и го е гръмнала. А е било просто - като неможе да го задържи да помоли колегите си, други екипи да се включат, все щяха да го открият и по процедурата! А така - да не кажат колегите че е пишман полицайка -я да го гръмна па макар и в гръб че да се докажа ква съм готина и си заслужавам поста! Те така мисля Язе! А може и друга да е истината....
331
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този индивид в продължение на месец е нападал други хора и е заплашвал живота им!!!! Какво? Да го остави докато не убие ли някой? Закони писани от НПО та и адвокати! Какво умишлено убийство, като го е закарала сама в Пирогов? Иначе с дрога и алкохол убийството на пътя било по невнимание?! Е, как се става популярен адвокат.
330
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Орден Герой на труда за полицайката и 10 дена отпуск за точна стрелба.
329
3
 
31
 
! Отговори
БОГ Е ВЕЛИК преди 7 месеца
ЦЕЛИЛА СЕ Е ЖЕНАТА ТОЧНО В КРАКА АМА ГОСПОД СЕ Е ПРИЦЕЛИЛ ОЩЕ ПО-ТОЧНО...
328
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Незабавно да бъдат наградени тя, прекият и шеф, началникът на четнвърто, директорът на СДВР и министърът. ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВЕДЛИВОСТ. ДА НЕ БИ ГРАБЕЖИ И ТРЪБИ ВЪРТЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.
327
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такива трепане на момента...не да се плюнчи майка му пред камерите....аз не съм го възпитала така...Всеки да отговаря за постъпките си...Сложиш ли си главата в торбата трябва да знаеш че ще има отговор..
326
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЮРИСТЪТ ТОЛКОВА Е И ЮРИСТ...
325
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВИНАГИ СЪМ СЕ УЧУДВАЛА НА ГРАБЕЖЛИИТЕ - ОТИВА С ТРЪБА УДРЯ БАБА, А НЕ И ВЗЕМА ПРОСТО ЧАНТАТА, ЩО ЗА МИСЛЕНЕ ЩО ЗА АКЪЛ... И НАКРАЯ ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ А В ЧАНТАТА 27 ЛЕВА.
324
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
придружен с убийство или с опит за убийство; СЪЩОТО НАКАЗАНИЕ СЕ ПРЕДВИЖДА.
323
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж, За грабеж, извършен от две или повече лица, сговорили се предварително да вършат кражби или грабежи, придружен с тежка или със средна телесна повреда, от които е последвала смърт;наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.ВИЖДАТЕ ЛИ КОЛКО Е БЕЗОБИДНО ППРЕСТЪПЛЕНИ
322
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да я наградят за полицай на годината. Всеки полицай има това право, но повечето не смеят да го използват. Това дава кураж на криминалните елементи. Затова и се опитват да бягат. След този случай ще бягат ама по гърба им ще лазят тръпки. Закона е на страната на служителката.
321
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДА УДАРИШ С ТРЪБА ЧОВЕК В ГЛАВАТА СИ Е ОПИТ ЗА УБИЙСТВО С ПРЯК УМИСЪЛ. ПОЛИЦАЙКАТА ОТИВА И РЕАГИРА НА МОМЕНТА, КАКВО ДА ПРАВИ ТИЯ ДА ИЗБЯГАТ И УТРЕ ДА ДУМНАТ ДРУГА ГЛАВА, ВДПУГИДЕН ТРЕТА И НАКРАЯ ЩЕ ГО ДОКАРАТ ДО УБИЙСТВО...