Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения

Тримата мъже са извършители на множество грабежи
19 сеп 2023 11:35, Стела Стоянова
110
Прокуратурата: Полицай, а не колежката му, е стрелял по заподозрения
Снимка БГНЕС, архив

„Софийска градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Фиксирани и иззети са 3 гилзи, на 100 м от гилзите е намерена кръв, която също е иззета. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло.

Проверките за наркотични вещества и алкохол са отрицателни и при двамата полицейски служители”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. И добави, че са установени частични видеозаписи на случая. В рамките на днешния ден наблюдаващия прокурор ще прецени дали служителят да бъде привлечен като обвиняем. Има още свидетели за разпит.

„Данните за произведените изстрели са от полицейски служител от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинения ще се прецени, след като се съберат доказателства. Тук всеки един малък детайл може да промени заключението”, посочи Кръстев на брифинг, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата

Любомир Николов, директор на СДВР в Съдебната палата пък заяви: „В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета, от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”, екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат.

Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно, и не се чака линейка - полицейският автомобил го откарва в болница „Токуда”. След намесата на лекарските екипи се установява, че лицето е починало.

Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител с 7 години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица заявявам, че това са наши стари познайници. Установихме, че лицата са извършители на множество грабежи, използвали са метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 7 месеца
Над 14 години присъствието но родител е по преценка на разследващия, а не и задължително. И второ, преди да се добере до правата му и майчиното мляко щеше да си каже, вервай ми.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Медал трябва да му дадат на полицая.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За съм за положението от едно време, когато предупредителните изстрели бяха в главата! ... и престъпниците знаеха, че си играят с живота си ... а днес всички: страшно учудени, че закоравял рецидивист е убит при неподчинение на полицията!Ако се опитат да съдят полицая - излизам на улицата!
45
3
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 7 месеца
И да ги "изпее", какво? Него ще го пуснат да си ходи, защото е непълнолетен, другите двама ще ги привикат, за да им се карат. После ще се намеси някой адвокат, на когото НПО-тата плащат и щеше да намери вратичка, за да докаже, че няма достатъчно убедителни доказателства за престъпление или за умисъл за извършване на престъпление.
44
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 7 месеца
Заловили са 15-годишния. Как се постъпва в такива случаи? Законът изисква деликатно да бъде разпитан в присъствието на родителите му, за да не страда нежната му детска душица. И кeлeмeтo можеше да се заинати да мълчи, докато някое НПО не му прати адвокат, който да го подучи да твърди, че не познава другите две момчета. Това щеше да се случи, после щяха да го освободят да си върви по живо, по здраво. И следващата нощ пак щеше да е на линия с метална тръба в ръка. И да срещне теб, например.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези приказки за старите познайници са ченгеджийски трикове зас пред обественото мнение. Щом са им познати, какъв е проблема с задържането им. НО изникват въпроси за евентуални лични конфликти и вече в друга посока отиват нещата. Отделно така формулирани грабежи с бухалки и пръти са за наказателна отговорност с лишаване от свобода, или ги пуснаха да им вършат *** работа и после го ликвидират.А некви тука ми разправят, колко искат да живеят е сценария РОБОКОП. Айде нема нужда
42
4
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 7 месеца
Полицаят ще го огнесе гаранция. Остави, че са заловили единия, който е щял да изпее другите, не е имало опасност за полицайте, ами всички полицай имат по два пълнитела патрони - едни стоп и едни бойни. По правило трябва в пистолета да са стоп патроните. Те ако не си в непосредствена близост няма да навредят толкоз много. Да,правят големи рани, но не умираш. Та полицая е бил явно с бойните. И не се прави така, не заради ***, а защото случаен минувач могат да застрелят. Обаче много екшъни гле
41
1
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 7 месеца
Такива хубостници ако пребият ,ограбят и насилят членове на твоето семейство друга песен ще пееш.Браво на полицията!Да знаят какво ги очаква гадове крадливи!Да ги подкрепим!!!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Абе - Подкрепям те, ако беше възможно, един милион плюсове щях да сложа на твоя коментар. Никой не ни казва колко човека досега са били ударени с железа от тези нехранимайковци. Платено ли е обезщетение на жертвите им? Така че сумата, която законът предвижда за обзщетение на простреляни от полицай престъпници, да се даде на полицая като награда за достойно изпълнен дълг!
39
3
 
12
 
! Отговори
Защита за полицая преди 7 месеца
Ако се опитат да осъдят този достоен полицай - всички на площада с искане за оставка на правителството!
38
2
 
13
 
! Отговори
БРАВО !!! преди 7 месеца
Дълбок поклон пред полицая, застрелял крадеца ! Така трябва да се действа !!!
37
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Няма значение кой е стрелял, важното е, че резултатът е добър! Впрочем, нужен е закон, който да забранява изплащането на обезщетение когато пострадалия е извършил престъпление!
36
0
 
14
 
! Отговори
ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ !! преди 7 месеца
Извършителите са на 15 и 18 г., но вече са стари познайници на полицията и се знае, че "са извършители на множество грабежи, използвали са МЕТАЛНИ и гумени бухалки, ЗА ДА НАРАНЯТ ЖЕРТВИТЕ СИ"! С други думи, става въпрос не за юноши, ходещи на училище като нашите деца на тази възраст, а за хищници, които нощно време излизат на лов въоръжени с предмети, с които е възможно да бъде убит човек. С такова оръжие те нееднократно са наранявали жертвите си с цел да докопат някаква плячка, макар и дребна.
35
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След като са заловили единия е било достатъчно , 100 процента ще ги изпее при разпита . Нямало е непосредствена опасност за живота на полицаите, защо са го убили
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма никакво значение кой е стрелял! Братята роми,са длъжни да изпълняват полицейските разпореждания! Те важат за всички!!
33
0
 
0
 
! Отговори
Милиционеро вика преди 7 месеца
Стой ке стрелям! Да му *** куче майката
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това са крадливи,мързеливи и миризливи Мангалле ! Браво на Полицията !
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колежката на полицай, не е ли пак полицай, да му се не види?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Може някой да е им помогнал при стрелбата как отстрани стрелящ с пистолет с оптически прицел по движеща се бягаща на зиг-заг мишена отдалечаваща се на 100 метра при това в градски условия след като е имало предупреждаващи изстрели да спре да тича след като трябва да се предаде както останалите от бандата обирджии.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До От Кога Наказанието----това НЕ е дребно джебчийство --бок,лукът е бил потенциален убиец -- многократно е удрял жертвите си с бухалка по главата за да ги ограби