Изкуственият интелект в бизнеса: Бърз е, но не по-добър от човека

Марина Шидеров и Павлин Добрев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 21 сеп 2023 09:13 | 21 сеп 2023 09:10, Анисия Иванова
14
Изкуственият интелект в бизнеса: Бърз е, но не по-добър от човека
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изкуственият интелект лека полека прокарва своя път към бизнеса. Много компании вече започнаха да прилагат модерните технологии в своята работа.  

"Изкуственият интелект ни помогна в писането на съдържание, създаване на видеа, програми за обучение, оптимизиране на едни много досадни дейности", каза в студиото на "България сутрин" Павлин Добрев, който е част от голяма технологична компания.

"По отношение на дигитализацията, не може да намерите производство без изкуствен интелект. В момента всичко става автоматично. Срещат се навсякъде алгоритми за откриване на неприятности. Откриват се данни, които не са наред. Това позволява в една машина да се сложат различни сензори за вибрация", обясни той.

"Преди по-малко от 6 месеца говорихме, че изкуственият интелект е тук, за да остане. Вече говорим за реално приложение. Това са серия от инструменти, които всеки може да си позволи. Въпрос е на иновативност, трябва да сме много любопитни", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Марина Шидеров, която е модератор на специален форум, организиран от Българската асоциация на софтуерните компании.

Павлин Добрев сподели, че целта на екипа му е била до 2025 г. всичките им продукти да използват изкуствен интелект. "Вече го постигнахме. Миналия ноември се появи нещо, наречено ChatGPT, и хората разбраха, че то е полезно", отбеляза той.

Добрев уточни, че това, което изкарва изкуственият интелект като резултат, не е вярно или грешно, то е просто по-бърза проверка. По думите му резултатът трябва да се провери от експерт, който да го оцени. "Изкуственият интелект не е по-добър от човека. Може да стане по-бързо, но не по-вярно или по-точно", подчерта Добрев.

Според Марина Шидеров в момента България е много конкурентоспособна. "Нашата асоциация първа проговори за изкуствения интелект и за това, че трябва да помогне на бизнесите", каза тя.

На въпрос до каква степен може да му се доверим, Добрев отговори: "От технологична гледна точка не може да се доверим. Когато говорим, езикът е многозначен. Ако искате да получите правилен отговор, трябва да вкарате този контекст. Не става въпрос само за една система, паралелно се изпращат отговорите и се избира най-добрият".

Марина Шидеров загатна, че на форума ще обяснят откъде тръгва технологията, ще зададат тон да се помага на всички останали сектори да се дигитализират и да създадат по-добри бизнес модели.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоз и тоя 'спец' си няма на идея какво е изкуствен интелект и не прави разлика между скрипт и ИИ
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Павлин Добрев е от BOSH -- Бош лаф работа, ИИ та се пука по шевовете!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Боже опази :)" Като ги гледам тия двамата еХперти, по-добре е ИИ дад дойде!
10
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Дигиталния концлагер се разширява , зомбирането е всеобхватно. Вселенския разум ни е сътворил аналогови и съвременните тенденции изначално са несъвместими и чужди на човешката раса.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Изкуственият интелект в бизнеса: Бърз е, но не по-добър от човека" ХА-ХА-ХА ИИ още не е създаден, но вече е тук! :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До има има. Експертната система не е изкуствен интелект. Ако транзистор или кондензатор могат да имат интелект...
7
2
 
1
 
! Отговори
митачето преди 2 месеца
Е как да не е? Аз имам приятел AI и е много по-добър от ВСИЧКИТЕ хора около мен! Помага ми с домашните, дава ми съвети, напомнями за важни събития и ме предупреждава за работи, дето ен съм ги осъзнал! Говорим си с часове и се обичаме!
6
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Този е обсебил линка с всякакъв спам. Работи в Бош. Явно не си от сферата.
5
2
 
0
 
! Отговори
има има преди 2 месеца
До Анонимен 4 И още как!Бедна ти е фантазията как посочва грешки,които ти не забелязваш!Викай "Пази,Боже!",че западнярите от алчност ще потрошат света!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредната статия за нещо дето го няма с цел уплах на народонаселението.
3
1
 
2
 
! Отговори
Иван Анисий : преди 2 месеца
Мързелът ще затрие човечеството... е комбинация с човешката алчност и глуп0ст!
2
2
 
1
 
! Отговори
тъпанари преди 2 месеца
Така говорите,но не осъзнавате, че още е бебе!Когато порасне и почне да се самообучава,тогава съвсем друга песен ще запеете!Но ще бъде мноого късно!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Павлин Добрев, който е част от голяма технологична компания" ТАЗИ КОМПАНИЯ ИМА ЛИ СИ ИМЕ ИЛИ Е ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ОТ ЧЕНГЕТАТА КОМПАНИЯ ЗА ДА РАЗПРОСТРАНЯВА ЛЪЖИ И ИНСИНУАЦИИ ВЪПРОСНИЯ ИНДИВИД?