’ристо ’инков: »ма финансови злоупотреби в "ѕирогов"

“ова сочи одитен доклад, представен и на премиера ƒенков
28 ное 2023 13:49, —тела —то€нова
11
’ристо ’инков: »ма финансови злоупотреби в "ѕирогов"
—нимка Ѕ√Ќ≈—

 онстатирани са финансови нарушени€ в "ѕирогов" и задлъжн€лост на болницата,  ко€то е в лошо финансово състо€ние. “ова за€ви министърът на здравеопазването проф. ’ристо ’инков, предаде Ѕ√Ќ≈—.

"»ма злоупотреби в самата болница. јз имам одитен доклад, който съм представил на премиера, на проф. јнгелов, и съм дотук", съобщи здравни€т министър. “ой уточни, че има нарушени€, които са забел€зани в одитни€ доклад, изготвен от инспектората на здравното министерство, като предсто€т и други проверки.

"јз повече н€ма да казвам, защото очаквам и прокурорски проверки", каза още ’инков, като по€сни, че има нарушаване на правилата за добър мениджмънт въобще и финансова дисциплина.

ћинистърът на здравеопазването подчерта, че ще разговар€ с директора на "ѕирогов" във връзка с този одитен доклад и за ц€лостното състо€ние на болницата, което по думите му е плачевно.

"»мам допълните консултации, които тр€бва да проведа и ще си взема окончателното решение", добави той и допълни, че одитът е приключил преди повече от месец.

Ќа въпрос разговар€л ли е преди това с директора на "ѕирогов", ’инков отговори: "јз съм разговар€л по други теми. —пециално за този одит не съм разговар€л и см€там да разговар€м."
 

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще по темата: ћ«ѕироговодит
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
10
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
јко н€ко ни пипне обелиска на ѕирогов, в€рвайте института разполага с екипи които могат пръсти да режат , очи да ремонтират и устни вс€какви да зашиват.
9
0
 
0
 
! ќтговори
 олко’ора«агинаха преди 5 месеца
√рупа украински мигранти пострадали от снеговалежа и бездействи€та на  мета ¬азо, строени с цвета пред обелиска на ƒр ѕирогов изпълниха три пъти велики€т им химн "—тавай —трана ќгрона€",след което се прекръстиха и отседха по заснежените пейки както са уморени,далеко от родината ћать с по 3 стакана —толична€ ¬одка да отбележат за втори път тази година великите победи за —талинград и  урск,станали на ‘евруари 1943 и јвгуст 1943 и най вече ќсвобождението на  иев, чествано на 28 ќктомври.—лава Ѕрат€
8
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒиректорът на ѕирогов с позици€:“върдени€та на’инков саневерни! “ойнай преднамерено,нечестно и подло в амплитудната им скала и фреквенци€ най позорно ги е намалил от 6 до 16 пъти.ѕодлец.ћисли че щесе скрие.ј ние себориме от попо лани с кураЌа вируса Ќашите персоналки останаха без ръце и крака да гон€т и за да хванат куранавируса,а ’ининката,казали биха на пазара каруцарите уткиниѕ работи (“ури гол€мото ѕ дека си требе).Ќие отново гониме из калиндорите куранавируса,та ще му мислиме за ’инин јга
7
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
бр€, не думай......
6
0
 
5
 
! ќтговори
“ќ« ѕЏ ... преди 5 месеца
ќткрил јмерика.... во стана с разследването на ќЌя јѕј–“јћ≈Ќ“, дето беше колкото едно лозе...“ът..тъът..«аето дава
5
1
 
2
 
! ќтговори
456 преди 5 месеца
“о да беше само ѕирогов....Ќ€ма болница в Ѕ-€,в ко€то да н€ма злоупотреби,ама н€ма!!!!!
4
0
 
2
 
! ќтговори
¬ списъка е преди 5 месеца
’ристо ’инков - най-пресни€ клиент на “рибунала. Ќай=интересни са ми ти€, дето се качват на потънала лодка.
3
1
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ѕирогов спас€ва животи, единствена е по рода си, н€ма др такава, работ€т хората 24 часа при изключително натоварване. ¬инаги много народ, търсещ здраве и живот. –абот€т самоотвержени хора. ѕирогов тр€бва да остане и да се подпомага от държавата, заслужават го. ¬сички спешни случаи първо в ѕирогов защото н€ма по добри, да се опрост€т дълговете и, дар€ва здраве на ц€ло Ѕг, н€ма върнат човек. ∆иви и здрави, всички работещи там, не им е лесно.
2
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
¬ървете в частните болници, не натоварвайте ѕирогов. ’инков е лобист на фармамафи€таа и частните болници. ќставка за този вреден некадърник и лобист. ў€л да приватизира обществени болници.
1
4
 
3
 
! ќтговори
баба мара преди 5 месеца
болницата е строена преди 60 години сега е 21 век организаци€та е ужас н€мамисъл в нищо на какви цени се закупуват лекарствата на каква цена е храната наболните ако това се нарича храна санитарките се обръщат към болните че садошли на хотел пенсионирани лекари работ€т до об€д след об€д са в частнитекаби нети