Протест заради пускането на шофьора, убил Филип на зебра в София

"Правосъдната система работи за комфорта на престъпниците"
21 фев 2024 09:03, Елка Василева
27
Протест заради пускането на шофьора, убил Филип на зебра в София
Снимка: архив, БГНЕС

В София днес се организира протест срещу решението на съда мъжът, прегазил пиян 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата да бъде пуснат от ареста. Решението за това мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд и стана ясна вчера.

Според източници на БНТ разследването на тежката катастрофа вече е приключило и материалите са представени на родителите на убития Филип Арсов. Предстои прокуратурата да ги предяви и на обвиняемия - 37-годишния Петър Тодоров.

Още по темата
Когато процедурата приключи, наблюдаващият прокурор следва да внесе обвинителен акт и да предаде Тодоров на съд. Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение. При ограничение на скоростта от 30 км./ч. Тодоров се е движел с 88 км/ч и е бил зад волана с 2,2 промила алкохол в кръвта. Приближавайки кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", на пешеходната пътека, той не е спрял, блъснал е момчето и го е убил. По време на катастрофат в колата на Тодоров са се возели жена и нейното дете.

Близките на загиналото момче заявиха, че ще блокират тази вечер кръстовището на ул. Гурко, където се случи трагедията.

"Научихме съвсем случайно за освобождаването на обвиняемия. Адвокатът ни уведоми, че е разбрал, че обвиняемият е пуснат не от вчера, а от началото на месеца. Съдебното заседание е било на 1 февруари. Съдия по заседанието е бил Виктор Чаушев, а прокурор Мария Стоянова. Тъй като ние не сме страна по тези производства, научихме много по-късно, нямаме мотивите, не знаем защо този човек е освободен под домашен арест", обясни Красимир Арсов, баща на прегазения Филип.

 "Искането на обвиняемия е стигнало до правилния съдия и съдията го пуска вкъщи, в домашния си комфорт", категорична е майката на убитото момче.

"Съдебното производство не е приключило, но гледайки как функционира нашата съдебна система, е възможно обвиняемият да повлияе на съдебния процес", подчерта опечаленият баща.

Красимир Арсов разказа, че негов близък веднага след опелото на сина му е го е уведомил, че има информация, че бащата на обвиняемия вече е платил и ще го пуснат.

"Аз му казах, че е абсурдно, но очевидно не е. Съдебната ни система след вчера се убедих, не работи за справедливостта, а за да се чувстват комфортно престъпниците", каза Красимир Арсов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
XYZ преди 2 месеца
Каквк магистрати?!? Прокурорката се вълнува единствено да ходи на скъпи почивки и мероприятия по света и у нас и да се показва в социалните мрежи ... Години наред. Възможно дори и сега да отмаря от работа. И кога работи???? Че и международна професионална кариера направила между почивки и развлечения на четири континента! Източник онлайн пространството! Тук може да се намери и повече от очакваното поведение на Магистрат! Морал! Майка!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблема не е толкова в прокуратурата и съда, а най-вече в законите ни! След като законите са написани в интерес на престъпниците и във вреда на добросъвестните граждани, няма какво да се сърдим на тези които ги прилагат. Ако в закона беше предвидено, че заподозрян в такова тежко престъпление не може да бъде пуснат от ареста до края на делото, то съда нямаше да го пусне. Българското "правосъдие" е натъпкано с безброй безсмислени процедури и противоречия, от което се възползват престъпниците.
24
0
 
4
 
! Отговори
Питам се преди 2 месеца
До rambaldievskievichНапълно подкрепям!Защото докато се възмущаваме тихо от действията и бездействията на овластените хрантутници,нищо няма да променим!Та ние им плащаме заплатите за бога!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 11 Проблемът е в самите нас. Още навремето П.Р.Славейков е писал, че "нравът ни е башибозушки". Каквито щат правила да въведат, все има някакви Гaнuoвцu, които ще пият, после ще карат като бесни в тесните улички в центъра, за да докажат на някоя кифла, че са пичове.
22
0
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Тогава, Питам се (8), да организираме демонстрация конкретно с това искане, а не в подкрепа или против едно или друго, за които, естествено, има основания да се протестира или подкрепя, но в случая да се проведе демонстрация конкретно за връщане на парите.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 Токев може би не си е платил, за разлика от плащащите.
20
0
 
4
 
! Отговори
Виктор Чаушевски преди 2 месеца
Не съм взимал пари, тя къщата в Гърция ми е дарение от мама и тате, а колата не е Мерцедес, Порше е.
19
0
 
6
 
! Отговори
И какво излиза? преди 2 месеца
Трябва да имаш пари и да познаваш точните хора, на които да ги дадеш или поне да имаш връзка с някой като о бозе почившия Нотариус, който срещу скромна комисиона ще има грижата да предаде парите на когото трябва. И проблемът ти е уреден!
18
0
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 2 месеца
Търсете Виктор Чаушев да го сгазите Това е пътят!!Ще ви оправдаятс неговите доводи!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да стане с протести... Ще стане ,когато сложат В. Чаушев и М. Стоянова на пешеходната пътека и ги прегазят показно - а също и оня *** - пияния шофьор!
16
0
 
11
 
! Отговори
5 кръга преди 2 месеца
Позор за нашата съдебна с-***. Подкупни съдии, колкото два препълнени стадиона за олимпиада.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смяна на правосъдната система с Китайци ще реши тотално проблема. Няма братя и сестри, лобиране и др....
14
0
 
14
 
! Отговори
Сляп снайперист преди 2 месеца
Още ли си мислите че има правосъдие в България ?
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
а шеф Токев само беше пил и без никаква катастрофа лежа в затвора ? темида наистина е с "вързани очи" ?!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така ще е, докато не се разследват съдиите, а не да ми седят там като недосегаеми, никога няма да има държава на тази територия!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората за 5 лв. в затвора ги вкарват, а за убийство на пътя ги пускат. Петте лева са ценност, човешкият живот е нищо. Такава е преценката на прокуратурата. Друг е въпросът, че вътре в градовете трябва да се ограничи движението по някакъв начин. Дали да направят пътищата еднопосочни, или да забранят колите в централните части, или повече светофари, или нещо друго, но само с глоби и отнемане на коли не става, явно.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой под никакви гуми не се е хвърлял. Да не дава Господ да видите някой в град да кара с 80 км в централните улици. Имате около 1-2 секунди за реакция. Просто физика и математика. Такива скорости само спирачния път е доста над 50 м. Никакъв шанс, отделно и нервната система се парализира. Затова и има ограничения в градовете, иначе щяхме да караме с 300 км. Сигурно комплексарите затова си мечтаете
9
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Няма правосъдна система на територията, нищо няма, има шепа политици работещи за себе си и за чуждите интереси, а правосъдието само така се казва, то е някакво творение, което гледа да е добре на извършителя, жертвите са маловажни, а законотворците ще променят закона чак когато загине някой от тях.гнусенгнус.
8
0
 
13
 
! Отговори
Питам се преди 2 месеца
До rambaldievskievich"Искам си парите, взети ми от данъците и отишли за издръжка на служби, институции, агенции... (ВАС, ВАП, ДАНС, НС, КС, ВКС...). Нека и други сторят същото."Много хора искаме това,но как да стане?С пействане на тези две изречения под всяка публикация не се получава!Не е ли време да спрем да плащаме данъците и осигуровките си,докато наистина не видим реални действия,а не представления!
7
8
 
0
 
! Отговори
защо се е хвърлил преди 2 месеца
под колата . с 80 явно е бил шумян рали пилота с бирите и ракиите . самоубийствата са ежедневие . кой е виновен .