Рекорд: Шофьори дадоха 2,5 млн. лв. за глоби за седмица

Има 40% увеличение на събираемостта
Обновена: 9 мар 2024 21:39 | 9 мар 2024 21:39, Александър Попов
25

МВР събра рекордните над 2,5 млн. лв. от фишове и наказателни постановления само за седмица.

40% увеличение на събираемостта на глоби за нарушения на пътя отчитат от полицията. Данните показват, че с новата система за информиране на шофьорите, които са се провинили на пътя чрез SMS, по Viber или мейл – има ефект, съобщава Bulgaria ON AIR.

"От 2011 година съществува Фонд за безопасност на движението и там се събират глобите от всички нарушения, които са заснети с камери, мобилни системи. Фондът е направен, за да се използват повече технически средства и да се премахне корупционната практика", обясни експертът по пътна безопасност Любка Маринова.

Фондът за безопасно движение по пътищата се управлява от МВР, в частност от министъра на вътрешните работи. Всяка година доклади и анализи показват за какво и къде отиват събраните пари от глоби и нарушения.

"За закупуване на нова техника, поддръжка, камери, мобилни системи. Акции по безопасност на движението, тестове за наркотици и алкохол", уточни Маринова.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: МВРглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом казват добре е,явно че пратят милионите на Украйна
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблема е че глобите имат за цел да събират повече пари, а не да предотвратят ПТП. Слагане на камера при ограничение 40км е за да събира пари. Профучава расеян шофьор с 60 км и хоп ето ти глоба. Защо не санкционират джигитите дето карат с 200, ама тия камерата не ги хваща. Защо няма камери на околовръстното да хваща гонките. Или една камера например на моста към летището? Има много скоростни отсечки в София където камери няма, а там се кара бясно.
20
0
 
5
 
! Отговори
Е, па най-накрай преди 1 месец
Ще оправят пътищата. Едва ли, де. По-добре организирано движение води до по-малко катастрофи, жертви, глоби, загубено време и до растеж на икономиката. Ноо. Ще намалеят глобите. Лошо.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
евала на такива добри и благотворителни шофьори :)))
18
1
 
2
 
! Отговори
Тия обикновенните преди 1 месец
Полицай си вършат работата но началниците им са Урви на Боеко!Яко контрабанда дроги корупция!
17
1
 
4
 
! Отговори
Дрогирани полицай преди 1 месец
16 Парите отиват за урви и бело по милицюнерски те банкети.
16
2
 
6
 
! Отговори
Това означава че преди 1 месец
Пътищата ни трябва да са по хубави от германските ако някой не ги краде тези пари?!Ако някой ги краде то той е враг на народа и подлежи на утиризация в газовата камера.
15
3
 
4
 
! Отговори
Ушеф е най големия преди 1 месец
Престъпник в Държавата мутра
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След "Фондът" къде отиват парите, защото за пътища е видимо че не се ползват.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръгна икономиката нагоре! браво
12
1
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
платиха е правилната дума ама днеса от къде да знаят
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега разбрахте ли? С плащането на всяка глоба вие купувате нова камера, която утре ще ви снима отново и ще платите нова глоба, с която ще купите още камери. Какъв е извода? Не плащайте глоби, за да не купувате още камери! Карайте с приложения, които ви пазят от рекетьорите на КАТ и споделяте информацията с останалите шофьори. Само така ще спрем финансирането на терористичната организация КАТ и ще имаме спокойствието да си караме така, както можем!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде отиват тези пари, защо няма никакъв отчет?
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уверявам Ви ,че ако се закрие КАТ,това ще има много положителен аспект върху безопасността на движението.Отделно няма да се плаща рекет.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А къде отиват тия глоби знаете ли че по селата в провинцията пълнят дупките в асвалта с натрошени керемиди да не си чупят колите такъв срам и в Ангола няма
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кой ги дадоха?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е па аз се чудя защо всеки втори главата му забита в земята да си зяпа телефоня докато кара а то било получили честитки от Кокорчо!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червеят е мило живо същество в сравнение с милиционера!
4
1
 
3
 
! Отговори
З преди 1 месец
Аь всеки ден ставам свидетел на опасно поведение и нарушение на правилата, вчера един с поне 90 км/ч от лента за завой наляво изпревари всички , за да го хване сфетофар пред училище , помисли помисли пък си мина на червено малко преди да пресекат ученици , уж камери щяха да се слагат по светофарите ... такова е е едневието ни пък не знам кви милиони са направили от глоби.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злите езици говорят, че една бимберица струва снимката ти за превишена скорост да отиде на дъното на чекмеджето ,ако не си излязъл добре например. От двойка нагоре почват преговорите за финикийски армагани,ако пробата за алкохол или наркотици,има нужда от прецизиране. Абе тарикат милю рушветчийски,то кредит от милион,със смешна милицифайска заплата изплаща ли се. Най-изгодно било да си на предплатен пакет,с валидност една година. Някои хора го наричат такса рахатлък.