Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 


158
Още по темата: вностортаБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

Хехе. След малко ще ми обясниш как 100 грама ракия на ден са си полезни.

Ако беше толкова полезен не виждам проблем да яде повече. Досега не съм чул яденето на да речем зеленчуци в повече да е вредно!
81
1
 
3
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 80
Всичко е с мярка бе, брачед.
Все едно да ме питаш аз който обичам домашна ракия: "Бе ти що пиеш само по 100 грама домашна ракийка, а не пиеш по 300 на вечер?"
Само мед ли да яде дядо ми?
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

По-важното е да го пресъздадеш ТОЧНО когато го "разправяш" защото като гледам как не правиш разлика между ефект от "захарността" и други ефекти (нищо, че няколко пъти ти го писах изрично) много не правиш разлика.

Между другото, задавал ли си си въпроса, защо дядо ти е ядял само по 2-3 лъжици а не повече?

:)))
79
4
 
1
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 78 Разбрах те...ти разказа играта на цялото човечество с теорията си за меда и захарта!
Да си жив и здрав!
Тоя разговор с теб ще го разправям години наред....
))))))
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

Да, еднакво вредно е от гледна точка на натоварването на панкреаса и отделянето на инсулин. Психиатър не знам, но съм посещавал лекции по Биохимия и Химия.

:)))))
77
4
 
3
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 76 Аха, значи ако изядеш 30 грама захар днес с лъжицата и 30 грама мед с лъжицата е еднакво вредно???
Ти психиатър посещавал ли си скоро?
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

" виж си пост 26"

Да, по отношение на ефекта от "захарността".
75
5
 
4
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 69
Едната бяла смърт е солта за човека!
Другата бяла смърт е студа!
Третата знаеш ли коя е, брачед? Захарта, а не меда!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до Lefis and Other

Говориш глупости: както глюкозата така и фруктозата са монозахариди.

Иначе, да, захарта в полизахарид, но усвояването в кръвта продължава да се случва сравнително бързо, тъй че предизвиква т.нар. инсулинови пикове.
73
2
 
1
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 69
Нещо започна да се оплиташ, брачед?
Я си прочети 26-ти пост!
В него казваш, че медът е също толкова вреден колкото захарта!
72
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Не купувам готови торти, нито български, нито вносни! Когато ми се прияде и то рядко си правя, съвсем пресни продови пити, разкошни и леки! Нама консерванти и оцветители, блатовете ги поръсвам с прясно мляко, а не със сирип или компот! Така вкусът на млакото и сметаната се запазва! Опитайте!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 65

"отвътре пъли с нещо като сироп"

Какво ли ще да е било това "нещо"? Явно тайно вещество с цел да умори "лошите" български потребители!

:))))
70
0
 
3
 
! Отговори
до Lefis and Other преди 2 месеца
Интересен спор имате и той е има ли разлика между монозахар (мед ,гликоза) и захар(фруктозна захар,тръстикова захар,царевична захар) това са различни химични формули, най просто казано монозахарите може да си ги инжектирате директно в кръвта, което не е препоръчително да го направите с тръстикова захар, но от тръстиковата захар можеш да я разградиш до гликоза и така вече можеш да си я биеш в вените.
Надявам се да съм ви бил полезен.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

Абе, приятелю, ти даже не можеш да разбереш, че аз не казвам, че са еднакво полезни. Аз само казвам, че по отношение на елемента захарност са еднакво полезни. Меда (истинския) има натисептични свойства, както и редица микроелементи, които го правят полезен. Това не означава, че ако си муаш яко мед няма да се разболееш от диабет.
68
0
 
1
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
...теориии и ДОКАЗАТЕЛСТВА....
67
4
 
4
 
! Отговори
Lefis преди 2 месеца
до 64
Аз ти казах отдавна, че няма смисъл да се говори на тази тема с теб!
Ти си единствения човек в света, който казва, че между захарта и меда няма почти никаква разлика и че двете са почти еднакво вредни!
То няма такъв като теб!
Дървен философе, ти разби всички теории на човечеството за полезните качества от домашния пчелен мед!
66
1
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 месеца
Имам един познат -на 47г адски мързеливец -Нищо не е правил 47 г освен да лежи -накрая хвана диабет- но да допълня -баща му също имаше диабет
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в голяма верига купих шок бонбони 10 качество на най-известната и най-скъпата марка -отвътре са течни с нещо като сироп , ама тъй ще е -трайте си ....
Защо ,ако напиша веригата и марката ще ме изтрият ?
това ли е демокрацията ? ще ядеме огризките и ще траеме ?
64
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Обективно

В Европа се яде същата храна, тъй че тезата ти пропада, а в Русия се яде още по-боклучава. Който е ходил там, особено извън големите градове знае, че нещата са на етап ранните 90 в България, когато знайни и незнайни фирми произвеждаха неща с каквото им падне.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Lefis

Диабет се "хваща" от много неща, но връзката между износването на панкреаса и диабета е ясно установена, а яденето на много сладко стимулира това износване.

Няма фиксирано количество, което "отключва" диабет. Всеки организъм е различен.

Това, което казвам е, че в днешно време се яде ПРЕКАЛЕНО много сладко. Това, а не вида на сладкото е решаващо. В действителност между това дали ядеш мед или захар по отношение на сладкото няма голяма разлика за тялото.