НДСВ ще направи всичко за провала на европейската цел на България

Това заяви в интервю за бТВ зам.-председателят на БСП Румен Овчаров
24 юли 2005 11:17,
НДСВ ще направи всичко за провала на европейската цел на България
Румен Овчаров
В кабинета, предложен от Сергей Станишев, има хора не само на две политически сили, а и хора, които са доста далеч от идеите на левицата, по-скоро се свързват с дясното политическо пространство, и хора, които участват активно и в кабинета на НДСВ. Това заяви в интервю за бТВ зам.-председателят на БСП Румен Овчаров.

Той посочи, че една от причините, поради която БСП е опитвала да създаде тристранна коалиция, е била свързана с членството на България в ЕС. На фона на хаоса в Румъния, формирането на широко мнозинство около европейската идея, около необходимостта на България да навакса изоставането по време на правителството на Симеон Сакскобургготски, би било един изключително добър знак да навакса този период, каза той.

Добре е да се даде сметка, че НДСВ ще направи всичко възможно за провала на европейската цел на България, коментира Овчаров.

По неговите думи основната причина за провала на преговорите за коалиция е, че хора в ръководството на НДСВ не са отишли по-далеч от защитата на личните си интереси и на определени гурпи около тях. Те просто бламираха създаването на коалицията, посочи Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание