Следваканционни парламентарни брътвежи

Управляващите искат да ни оправят до лятото, опозицията не им дава и ги предупреждава
7 май 2008 16:06,
Следваканционни парламентарни брътвежи
Снимка: БГНЕС

"Парламентарната група на КБ не храни илюзии, че ще направи революция в доверието на българските граждани, но имаме амбицията да следваме пътя за преодоляване на недоверието", заяви от парламентарната трибуна Ангел Найденов при откриването на лятната сесия на парламента.

Новият шеф на червените депутати обяви, че управляващите ще имат волята да се противопоставят на корупцията и злоупотребата с власт.

"За ДПС приоритет ще бъде законовото обезпечаване на актуализираните управленски приоритети, тъй като те не са тясно партийни, а национални", заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан

Според него страната се нуждае от повече консенсусни политики, с които да се стесни разширяващата се съполитика на популизма.

По думите му, правителството, начело със Сергей Станишев, ще управлява пълен мандат, защото не залага на популизма, а на реалната политика.

На свой ред жълтият парламентарен председател обяви, че структурните промени в кабинета не се изчерпват само с промени в администрацията.

"НДСВ не се притеснява от съкращаването на управленския ресурс", подчерта Моллов, защото "по-важен бил социалният аспект на промените".

"Твърде малко оптимизъм може да има днес, макар че настъпи и тази година възраждането Христово", каза от парламентарната трибуна Стефан Софиянски от БНС.

"У нас няма мафия" е предизборното послание на БСП към мафията, смята тъмносиният лидер Иван костов.

Той предупреди, че с това твърдение БСП всъщност казва на мафията, че я закриля.

Лидерът на ДСБ предупреди, че левият завой в управлението в сегашната обстановка на инфлация ще създаде инфлационна спирала.

"Омръзна ми да сме боксова круша за това, че тройната коалиция не може да управлява страната", каза на свой ред Йордан Бакалов от ОДС.

По думите му, промените в кабинета, освен че не са дълбоки, остават и напълно неясни.

Борислав Ралчев от Българска нова демокрация обяви, че групата им ще продължи да алармира обществеността за макроикономическите опасности от политическите решения на тройната коалиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание