Отказвам да живея в страната на Алиса!

Министър Младенов не иска МО да става социална служба
11 дек 2009 13:19,
104
Отказвам да живея в страната на Алиса!
Снимка: БГНЕС

"Отказвам да живея в страната на Алиса от страната на чудесата", заяви по време на парламентарния контрол министърът на отбраната Николай Младенов.

Още по темата
Той отговори на въпрос на народния представител Ангел Найденов за правото на кадровите военнослужещи да придобиват жилище от фонда на Министерството на отбраната.

"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане в България и за приемане на хора, които са безработни. Трябват ни квалифицирани хора", допълни той.

Военният министър припомни, че наличният жилищен фонд е крайно недостатъчен за задоволяване на нуждите на служителите в момента.

За 2009 г разходите за жилищните нужди са малко над 4,5 млн. лева, а приходите са 600 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Обективно преди 14 години
Всъщност, много правилно си го е казал. Армията ни в момента е събрала всякакви бездомници и несретници, които иначе биха били на опашката за безработни.Харчат се безумни пари за да се осигурява препитание на неквалифицирани хора. Това е престъпление !!!
103
0
 
0
 
! Отговори
Изумен преди 14 години
Един МИЛИАРД годишно потъва в така наречената ни армия. Още толкова в т.н. полиция. Изумен съм !!! За тези пари няма да остане нито една гадна детска болест, но те, парите се изсипват някъде, за нещо от което реално никой няма нужда.Не звам какво да кажа повече ... потресен съм.
102
0
 
0
 
! Отговори
Just Smile преди 14 години
"Народ който не храни собствената си армия храни чужда"- Честно, все ми е едно чия армия ще храня, стига да мога да изхранвам семейството си. А в момента това е непосилна задача. То не бяха полицаи, военни, знайни и незнайни държавни служители. Спрете се !!! Не се издържа вече на наглоста ви. Обществото не ви иска, разберете го. Не може да плаща все повече за лакомията ви. Хванете се на нормална работа и печелете, но НЕ ОТ МЕН !!!
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Току що казаха по радио Фокус,че служителите от МО ще получат 13 заплата в размер на 500 лева.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъпанарите са за устава. А устава сега ви го пише Бойко. Четете, който може.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уставът е за ***. Ти май много пъти си го чел!
98
0
 
0
 
! Отговори
ВОЙНИК преди 14 години
Някой знаели ще имали 13-та заплата за военните?
97
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Една държава без армия не може,има изказвания по-напред защо(няма да коментирам).В американската армия заплатите са малки,но са напълно осигурени социално.В германската армия също,в холандската също.Руснаците си изискаха високи заплати.Турската армия ако не е доволна сваля правителството.Примери по света много,да не повтаряме грешките на хората.Квалифицирани кадри без стимул няма да влезнат в армията,а за тези със жлъчните изказвания които прочетох поклон.
96
0
 
0
 
! Отговори
Яаааа преди 14 години
Този ембрион е прочел вече една книжка... не е зле. Ако отиде и две години в казармата, ще прочете поне и устава..
95
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
ISKAME SI NEPLATENITE OT 5 MESECA PARI ZA PAT I KVARTIRNI PLUS 13-ta ZAPLATA!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо като Алиса бе Младенов,самият ти си една Алиса,когато човек измени на принципите си,той почва да проституира.Колко партии смени досега,да бешеотделил време да влезеш за ден или два в казармата за да разбереш какво е ди сивойник.То военен министър без да е бил с униформа е като заек без опашка.Ако ти кажат залегни,сигурно по гръб ще легнел.***,пълен ***.
93
0
 
0
 
! Отговори
кирилов преди 14 години
Изглежда г-н министре сте свикнали да работите против интересите на България,както беше при депутатстването ви в европарламента/автомагистрала Тракия/,така и сега против армията.Язък,че сте се мъчили в кралския колеж в АНГЛИЯ.
92
0
 
0
 
! Отговори
до shon преди 14 години
Да наистина през 2005 военните трябваше да се намесят, само че тук пропускаш нещо - защо гражданска защита не можа да се справи. Защото няма необходимата техника, защо - ами защото същата е купена от държавата за нуждите на армията. Проста сметка показва че големи катаклизми които налагат намесата на армията се случват рядко. Армията трябва да бъде благодарна че така може да си оправдае поне една нищожна част от средствата които се пръскат за нея и практически 99,9 % отиват на вятъра
91
0
 
0
 
! Отговори
shon преди 14 години
S vashite komentari po dolu potypkvate cqlata armiq i horata koito sa zaginali za BG, zabravqte kogato stanaha minalata godina navodneniqta i kogato padna golemiq snqg na petolychkata koi se namesi Voennite bqha pak, a tezi momcheta koito sa zad granica i zaginaha i tova li 6te prenebregnete, a do tova koi kolko pari vzima i jilishta i pridobivki drugi samo moga da vi kaja da ste stanali voenni pak da vidite kakvo e a ne da govorite prazni prikazki.
90
0
 
0
 
! Отговори
Diviq преди 14 години
83,89- много ли ви е яд ? Много,нали ? Приятен ден все пак !
89
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 14 години
"Отбраната и въоръжените сили не са алтернативна система за социално подпомагане" - е това е умна приказка от министъра, браво! защо трябва да им се дават жилища и социални придобивки, нека си плащат като всеки редови гражданин, и без това нищо не произвеждат, народа ги храни, че и жилища искат.
88
0
 
0
 
! Отговори
калашникооо преди 14 години
абе на тоя министар му дреме за аскера ,тои ще си похапне от големата баница , за аскеро има палатки и васуль..........нааааапред
87
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Значи за военните. В моя блок живеят на квартира общо 10 такива индивида. Ама много музикални са тия военни бе - да не им е уроки. Денонощен купон, кога ходят на работа тия хора, вече 3 години не мога да разбера. Ако знаете как свият, пеят и танцуват - страшна работа, направо за ВИП Денс. Останал съм с впечатлението че в армията по цял ден тропат хора и ръченици. Ако се зададе противник - като му врътнат един кючек, има да бягааа
86
0
 
0
 
! Отговори
bobi_laz преди 14 години
Не говоря за такива войници. Познавам хора, които съвестно си вършат работата. А след като няма с какво да се привлекат млади и свестни хора за тази работа, това е резултата.
85
0
 
0
 
! Отговори
до bobi_laz преди 14 години
Да бе правилно - трябват придобивки за войничетата! За какво бе, за кибиченето по цял ден, за денонощните им купони и пиянски изцепки. Виждал съм в Карлово, същите кадрови войничета - в стоя взаимно се крепят едни - други щото ходят кьортитюк пияни на работа. Да не споменавам за катастрофите причинени от същите. Града пропищя от тях ! *** *** селандури! Най - проблемните деца в класа ми са тези на военните