7 магистрали и 7 бързи шосета до 2020 г.

През следващите 10 г. - ?5 млрд. в шосета, обещава Плевнелиев
Обновена: 25 яну 2011 07:01 | 25 яну 2011 07:00,
216
7 магистрали и 7 бързи шосета до 2020 г.
Дано обаче не си останем само с едничката ни "Тракия". Снимка: Булфото

България ще има 7 завършени магистрали, 7 скоростни пътя, два нови моста на Дунав и тунел под Шипка.

Това предвижда програма на правителството, подготвена от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

Според разчетите му през следващите 10 години в шосета трябва да бъдат вложени 5 млрд. евро.

В документите е разписано, че през май т.г. ще бъде завършена магистрала "Люлин" при цена от 185 млн. евро за 19,5 км.

Оставащите 116 км от магистрала "Тракия" вече се строят за общо 248,1 млн. евро и трябва да бъдат готови до средата на следващата година.

В програмната е залегнало ,че от средата на 2011 г. трябва да тръгнат две от отсечките на аутобана "Марица".

Приключването на магистрала "Струма" пък ще стува 1,150 млрд. евро.

До края на 2014 г. трябва да е завършена и магистралата Калотина - София. 75 км от нея е на цена 405 млн. евро.

Магистрала "Хемус" все още е с неясно финансиране - концесия, европари или средства от бюджета. До 2020 г. тя трябва да бъде завършена изцяло. Прогнозата е, че трасето ще струва 1,282 млрд. евро.

2020 г. е и срокът за аутобана "Черно море" с прогнозна стойност 450 млн. евро.

По оперативна програма "Транспорт" се предвижда да бъдат изградени и скоростни отсечки между Видин и Ботевград, Русе и Маказа, Русе и Шумен, Гюешево и София, магистрала "Рила", Варна и Дуранкулак, Пловдив и Асеновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
jr0 преди 13 години
"Бедните и гладните да го духат" ... така е , да сте учили, да сте знаещи, да сте можещи - да сте богати като мен . Сори ...
177
0
 
1
 
! Отговори
jr0 преди 13 години
Гледам, че българина пак мисли с корема си, а не с главата си. "Че отрежем от магистралата да нараним детето". Типично изказване на простия пернишки селянин, описан в книгите на дядо Вазов.Един малък пример : Британия, преди да стане Великобитания се е простирала на острова, който познавате всички. След като е придобила ПЪТИЩА (морски и сухоземни), по които е тръгнала търговия и завземането на нови територии, сега Великобритания се състои от 17 държави monwealt) благодарение на ПЪТИЩАТА !
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гаврите ли се нас ,бе уродливци
175
0
 
1
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 13 години
леко, а се не осЕреш
174
11
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството!Най-великата Държава в Света - Империята наречена САЩ. Скооро светът ще се обедини и ще стане една голяма световна Америка! Тези които наричат американците *** погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска *** сте! Всички антимерикански *** ще бъдат отстранени от управлението на държавата!ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С *** РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!
173
6
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 13 години
Истината е, че убиството е провокирано и е резултат от управлението на Гейове за ЕРБ! Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последната година се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори *** на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия май са се заразили нещо кабалистично от последния албум на Helloween - "7 Sinners"....
171
1
 
3
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Никой ама никой не казва колко ще ни струват накрая тия магистрали колко лихви ще върнем и да ли струват парите!Защото тук никой не говори за икономическа целесъобразност а само да се задоволява личното его на Пожарникаря!Някой казвали ви колко е вноската на България в ЕС ами около 450 млн. евро годишно а на практика на нас ни се предоставят около 11 млрд. т.е. за 20 години ще ги върнем а после са само лихви така че безплатен обяд няма както ни го представяха нашите *** политиците!
170
0
 
1
 
! Отговори
asen преди 13 години
abe yasigleday rabotata
169
1
 
1
 
! Отговори
ivan преди 13 години
dvikaja istinata vuy4omoye v upravata ama i toi e izgubil nadejda
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама и на следващите избори ли смятат че ще спечелят????????????
167
6
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
до 166как ги строи? Като довършва започнатото от Станишев и си присвоя заслуги или като провежда търгове за Тракия като всичко преди това му е било готово и той кацна директно нА комисионните от спечелилите фирми?
166
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Царо дойде и ни обеща оправане за 800 дни,ББ сега ни обещава магистрали за след 10 години.Следващите управници сигурно ще обещава светло бъдеще за слад 100 години.
165
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 13 години
до 101ти си ***, не се обаждай като не си запознат, парите за пътища ги размразиха през май 2009, преди мутрата да дойде на власт!
164
2
 
2
 
! Отговори
svetnat преди 13 години
бързат да пуснат магистралите, понеже сега много се бавят "магистралките". хората по баровете вече от зор гипс шмъркат! как беше? за два часа от бело море до люлин, ехааааа, крайпътните кифли на батковци и каки ще повишат кпд-то тройно. браво! само така!
163
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво му е лошото на това да строиш безплатни магистрали.Парите идват от Европа бе Бай *** не от държавата тя плаща само 15-20 %.И стига с това банално "Хората няма каво да ядат" и по времето на Луканов нямаше какво да се яде и също по времето на Виденов ама как ли сме оцеляли един господ знае.До сега е нямало някои който да е дошал на влас и да не е ръсил обещания за магистрали но само ГЕРБ спазва такива поне в пътния сектор.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Праказки на килограм - и безплатни при това.
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато ГЕРБ дойдоха на власт АМ-Люлин закъсняваше с 4 месеца.В момента закъснява с 1 година.
160
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
са че земем ножо и че прескочим до магистрала люлин да отрежем едно парче да нараним детето
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредната порция приказки за наивници.ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ ... А докато тръпнем в очакване на СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, настоящето не е особено светло - януарските сметки за Топлото - чудовищни, почти двойни спрямо тези от миналата година, олиото - 4.20 лв за литър, хлябът - 1.20 лв за 700 грамаМдааа ...