Кунева ще буди тези, които вярват в промяната

Аз съм против това, че се правят договорки на тъмно, обяви бившият еврокомисар
Обновена: 19 фев 2012 13:43 | 19 фев 2012 13:38, Красимир Ангелов
284
Кунева ще буди тези, които вярват в промяната
Снимка: Impact Press Group

"Отношението ми към НДСВ е на изключително разбиране, но аз не участват активно в партийния живот и няма да го правя, защото "България на гражданите" е изключително изискващ проект, който е свързан с поне 15% от хората, които са гласували за мен, но се надявам, че е проект, който може да събуди тези, които вярват в промяната”.

Това заяви председателят на гражданското сдружение "България на гражданите" и бивш еврокомисар Меглена Кунева в предаването "Неделя 150” на БНР.

Кунева бе категорична, че никога не е била срещу партиите и тяхното съществуване, но е „против сивотата, против това, че се правят договорки на тъмно”.

"Бих искала всички да излезнат на светло – така се прави икономика, така се прави и общество, така се прави и демокрация”, допълни Кунева.

Още по темата

Бившият еврокомисар отново коментира и въпроса с ролята на България при приемането на ACTA.

"Истината е, че решението за подкрепа на АСТА е подписано от министър – председателя и е минало цялата съгласувателна процедура през Министерски съвет, без никой да го обсъди с гражданите”, заяви Меглена Кунева.

Бившият еврокомисар съобщи още, че ще изиска информация от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за всички преписки, които са се водили по АСТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още по темата: Меглена КуневаACTA
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
22
 
! Отговори
djon преди 12 години
Не може не става така с общи приказки не се прави политика конкретни обещания и ангажименти мън мън 10 години само мън мън
237
3
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
След като разкараме мутрите ще си търсим нови политици дърти Кунки и комунистически гейове нещем!
236
1
 
25
 
! Отговори
Tранжор преди 12 години
ЕЙ СЛАДЪК Е КОКАЛА.
235
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Кунка е долна ***!А Слави Трифонов мазен ***!Гарантирано от Овергаз!
234
1
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Кой ще буди Кунка тая тутка заспала?Никой не ще комунистирески *** нито пък приближени на крадливия *** Цар ***!
233
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
какво е позинала да *** долната комунистическа ***.не и ли стигнаха парите от лошите договорки които направи при влизането ни в ес.кунева махай се крадла и алчница.
232
3
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
До Антон г-жо Пръмова дип че Пръмов и е свекър а не баща ама нейсе, е няколко класи над Борисов и клакьорите около него. Не знам кой кого за какво разследва, ама едно е сигурно когато Кунева влезе в сградите на Европейския парламент или комисията има с кой да си говори има кой да я изслуша и не се чуства самотна както се чувства Боко , да ходи немил не драг и едно конграчулейшън да няма кой да му каже а ида се намерли някой да не може да го разбере, а само за преводач да се ослушва.
231
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Царя добре си е опекъл работата. Неговите политически проекти се представят като взаимни алтернативи. Човекът е от друга школа. И републикански премиер стана все в името на властта. Кунева ясно. Кой ли ще е неговият пореден ход?
230
2
 
21
 
! Отговори
smb преди 12 години
сънува, че 500 хил. човека гласуваха за нея.... сънуваш нещо ти драги!
229
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много се надценява, въобразява си разни неща и сама си вярва....Явно тя сънува, нея някой трябва да я събуди, че не е в час и не усеща как се излага
228
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снахата е получила 'brain fart'... Де беше га писаха акта ***? урво не поръбена...
227
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кунева ще буди тези, които вярват в промянатаА след като ги събуди, да мине да обере краставиците
226
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За националното предателство и кражбите в огромни размери - доживотна присъда,която да лежи в Сливенския затвор докато псовиса!
225
2
 
42
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Комунистическа снахо, Много къса памет имаш! Та нали ти подписа НА ТЪМНО убийствените договори за присъединяването на България към ЕС, та в Европа те нарекоха госпожа йес, но ние помним приказката, Със стари фльорци нов бардак не става. - А простата истина се вижда в интернет навсякъде - Меглена е член на управителния съвет на френската банка Париба. В същия съвет е и Милко Ковачев, бивш министър на енергетиката при царя.- Всички знаем, че двата реактора на АЕЦ Козлодуй се закриха по времето на царя (решение, взето при Костов, вярно), без изобщо това да е условие за приемането ни в ЕС!!! - Простата истина е, че реакторите бяха затворени заради новопостроената тогава румънска АЕЦ Черна вода, която е собственост на същата тази банка Париба, в чийто УС членуват тези "български политици! Идеята е Черна вода да поеме износа на електроенергия, след като затворим реакторите... и сега ВНАСЯМЕ ПО 440Mw., ОТ НЕЯ!!!- При положение, че Париба е в челната десятка на световните банки, дали някой може да си представи колко ще е заплатата на Меглена там? И какви комисионни е получила за затварянето на реакторите?!
224
6
 
23
 
! Отговори
smb преди 12 години
Ей ***! Добро утро! Още съвсем малко има за вас и вие го усещате, продажни *** от Герб! Точно тези които най-големи гадости пишат сега ще са първите, които ще са готови да си отрежат и ръка, за да бъдат със силния на деня... без значените кой....Всички усещате вятъра на промяната и знаете, че той ще ви отвее...
223
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЪМОВА , ЗАЩО НЕ БУДИ ХОРАТА , ВЯРВАЩИ В ПРОМЯНАТА , КОГАТО ТИ БЕШЕ НА ВЛАСТ ??? ЗАЩОТО НЯМАХТЕ ВРЕМЕ ОТ ДАЛАВЕРИ , НАЛИ ???
222
2
 
33
 
! Отговори
:((( преди 12 години
Кунева, Кунева...еххх другарко Пръмова!Много червена основа прозира под лъскавата ти царско жълта боичка миличка.Мнооого, мнооого грозна гледка мила :(((
221
0
 
31
 
! Отговори
0;0 преди 12 години
Германия пуска спрени АЕЦ заради студа!!!!За ТЯХ всичко е ПОЗВОЛЕНО!Реакторите на АЕЦ - Козлодуй са може би едни от май проверяваните и отговаряха на изискванията.Но, нашите БУДАЛИ се НАВЕДОХА и ги СПРЯХА - същите СПРЯХА и БЕЛЕНЕ!Само не ми е ясно, ние какво ще пуснем ...Добре сме само с НАВЕЖДАНЕТО!!!
220
1
 
25
 
! Отговори
897 преди 12 години
Събужда се някакъв пенсионер една сутрин и какво да види: В къщата му светло, топло, парното работи, има топла вода... И изкрещява с ужас: - Жено! Комунистите са се върнали на власт! Усмихни се България, комунистите явно не са се върнали, а единствената надежда за пенсионерите е да извадят от томболата със сметките си
219
1
 
26
 
! Отговори
до 262 преди 12 години
Българските управници винаги са разчитали на своя по-голям брат. Съдбата на малка България е решавана без нейно съгласие и от живото й тяло са късани изконни български земи.След Втората световна война Чърчил уговаря Сталин да се създаде федерация на Балканите с водеща роля в нея на Турция. Сталин настоява за Южнославянска федерация под ръководставото на Югославия. Истинска загадка е как съдбата успява да спаси България и от двете федерации.Крахът на германския фашизъм носи нова национална катастрофа за българите. Те са безгласни и нямат никакво право да поставят условия. Сталин и Чърчил като победители самодоволно разпределят Балканите.В края на войната с Германия, България е в състояние на война с 10 държави. На 5 септември 1944 г. Съветският съюз ни обявява война и оттогава ние фактически воюваме с целия свят.На срещата през декември 1944 г. в Москва Чърчил и Сталин най-дълго разискват българския въпрос. България е сключила примирие с Москва, но й предстои да направи това със САЩ и Англия. Има идея странта ни да бъде разделена на няколко зони на влияние, като не се изключват турска и гръцка. Сталин намира компромисно решение: България да участва в Отечествената война със своя войска в състава на Трети украински фронт. Чърчил продължава да иска по-сурово наказание за България. Сталин обаче успява да го надиграе и да сключи сделка. На Парижката мирна конференция българите чуват от Моллотов жадуваните думи: "Българи, бъдете спокойни. Вашата граница ще остане непокътната. "България успява да оцелее, да се отърве с по-малко загуби и да запази границите си без Тракия и Македония. Задава се обаче угрозата от създаване на федерална държава от България и Югославия. В модела, който подготвят тогавашните управници, на Георги Димитров се отрежда председателско /президентско/ място, без никакви права. Тито става министър-председател на Федерацията. Властта отива изцяло в сръбски ръце. Българската армия ще бъде част от югославската. Води се *** пазарлък кой ще е министър на вътрешните работи и на войната , коя да е столицата, какъв да е цветът на държавното знаме и какъв да е гербът, кой ще е официалният език. Пред тези неизвесности самият Сталин е принуден да признае, че идеята за балканска федерация е непродуктивна. Последващият конфликт между Сталин и Тито и разривът в отношенията им премахват завинаги опасността България да бъде погълната от Сърбия. Колкото и парадоксално да звучи днес, но с надцакването си с англичани и американци Сталин помага на България да се запази,но от този момент Съвеският съюз става "нашия по-голям брат" и години наред, дори и досега, ставаме зависими от Русия.С България никога не е било лесно. Съюзявайки се със силните на деня, тя е рухвала заедно с тях и е понасяла огромни загуби. Давала е жертви, губила е територии, падала е на колене, унижавана е и до ден-днешен не си е взела урок как да брани националните си интереси.