Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!

Борисов коментира отстраняването на заместник-министър Гергана Павлова
Обновена: 21 фев 2012 17:54 | 21 фев 2012 17:53, Красимир Ангелов
212
Обществото пита за лекарствата, аз ли да обяснявам?!
Снимка: БТА

"Три дни дочувам, че обществото пита – защо едни лекарства са по-евтини в Сърбия, а в България не са. Кой да го обясни – аз ли да го обясня?”.

Така премиерът Бойко Борисов коментира уволнението на заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова по-рано през деня.

"Ясно и точно съм се разпоредил, когато министър или заместник-министър има даден ресор, след като има обществено питане, проблем, излизаш и обясняваш това, което те питат.

За всички е ясно, че един човек не определя цената на лекарствата, нито управлява Здравната каса“, допълни премиерът.

Той уточни, че уволнението на Павлова е заради факта, че тя не е изпълнила своя ангажимент – да обясни как се формират цените на лекарствата. 

"Оттук нататък най-доброто, което може да се направи, е сериозен одит на всички лекарства и цените им“, обяви от своя страна министърът на здравеопазването Стефан Константинов във връзка със скандалния случай.

Още по темата

Той призова одитът да се извърши от външни хора, а не такива, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения.

По повод исканата му от СДС оставка заради раздадените бонуси здравният министър заяви:  "СДС ми искат оставката, но оставка се иска, ако човек лъже. Те казват, че аз съм излъгал и съм прикрил нещо. Изобщо не съм излъгал, защото много ясно казах, че 90% от парите не са дадени за администрация на Министерството на здравеопазването и това е абсолютно така”, категоричен бе Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
Главний. преди 12 години
Обясни това,ако можеш.Че мълчи като п-ка..Ето къде е заровено кучето.. glasove/bivshiyat-glaven-schetovoditel-na-investbank-petur-marinov--petya-slavova-plashta-na-ministri--18995
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цените се определят от пазара. А той от монополите.МЗ дава лиценз на БГ генерици дето са 2 пати по скъпи от оригинала си . Фармацефтиката не само е най-печалившия бранш у нас ,но и най-се доближава за най-нашенския занаят - Кражби и продажби!
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще обяснява, естествено, остава и да каже, че няма идея кое колко струва у нас и колко в съседните ни страни... би трябвало да получава отчети и инфо за всичко в държавата, на която се води премиер, кво се прави на дръж ми шапката, изказването му е един вид "разваляте ми тук рахатлъка с вашите мрънкания, вместо да спретна мачле, да ударя 5 ракети на вързано, или да резна няколко лентички, с вас ще се занимавам , амаха..."
150
2
 
3
 
! Отговори
raikoni преди 12 години
Всички са едни и същи . време е да си ходят.
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега Борисов ще има посещение от СЗО.Или пък ще намали цената на лекарствата но в тях няма да се слагат лекарства а само талк.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво тази ода трябва да влезе в учебниците по литература.
147
2
 
15
 
! Отговори
Ода за ГЕРБ !!! преди 12 години
Благодарим ти ГЕРБ неотразим,че повиши три лева на бензина...Благодарим за грижата голяма,макар, че пенсиите нови пак ги няма.Благодарим ти за стандарта на салама,какво, че гледаме го само на реклама.Благодарим за хляба и водата,какво, че скача им цената.Благодарим за новите ни магистрали,за да ги има, никога и нищо не сме яли.Благодарим ти за борбата с Октопода,как хубаво е с белезниците на пода!Благодарим за близостта голяма,от Цецо никой вече тайни няма.Благодарим ти за Шенген,чакаме го вече всеки ден.Благодарим ти, Партийо любима,оправи ни с финес и тая зима!
146
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Номера е ясен,*** се колкото може повече и като се размиришат нещата се изкарва някой виновен в играта. А пък царя остава чист и имитира желязна ръка!
145
2
 
7
 
! Отговори
спортист преди 12 години
А кой ,може би аз ! Ако не са му ясни нещата , да си ходи ! Този човек от нищо не разбира , дори и от спорт !
144
2
 
4
 
! Отговори
ха! преди 12 години
А аз ли да обяснявам?
143
5
 
1
 
! Отговори
До Витков преди 12 години
до 193.И какво като дойде Витков!Съда нали се държи от БСП,ще го смачкат като гнида.Той ще гони,а съда ще му ги връща и така партията столетница ще му се качи на гърба.Ако и президента беше от БСП тоя нямаше да прокара и един закон.Нима не виждаш как съдебната система се разправя с ББ?Ако някой може да свали ББ от власт в момента,то това е съда!
142
0
 
9
 
! Отговори
КЕДИ преди 12 години
И с другите по същия начин! Чайкафарма и прочие! Я елате на проверка! Я сега 70 процента в полза на държавата, я 10 милиона глоба щото сигурно има защо, я цените на лекарствата на долу и така с всички крупни монополисти! Така ще има пари в хазната и ще е по-леко на нас- потребителите и потърпевшите! Като ги подкарат останалите ще се замислят.
141
1
 
13
 
! Отговори
КЕДИ преди 12 години
Ако съм на мстото на държавата, за наказание конфискувам 70 процента от Софарма и сие и глоба от 10 милиона. Ама... Няма ама! Айде сега цените на лекарствата на долу, цената на износа на горе пък ще понапълня и хазната. Тези хора нямат наяждане! Пък те нека си работят и 30 процента акции са им достатъчни!
140
0
 
12
 
! Отговори
Таланта преди 12 години
Излез тогава ти Нарцис и обясни на обществото защо не върви държавата ?
139
0
 
17
 
! Отговори
за Витков! преди 12 години
Прах в очите на незнаещия! Не мога да разбера как има хора които продължават да мислят ,че по-малкото зло е по-добро! Ей хора или ще се оправят нещата или не, няма вариант малко оправени! Няма вариант малко работещи институции или пък малко справяне с монополите! Или режеш гангрената до здраво или я оставяш и тя съсипва всичко здраво! Така се действа! "Ама те вършели някаква работа" абре не ни трябват хора които вършат нещичко в стремежа да си да искарат мандата, трябват ни радиклни мерки веднаг
138
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
191 :зависи кой е човека - пешки се жертват лесно, ще му призная като махне някой офицер, кон или топ
137
15
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ето за това, колкото и да не ми харесват някои неща в герб - ги харесвам много повече от гнусните комунисти - когато има проблемен човек не се потулва и да си продължава да си е на управленския пост тоя човек, а се търсят начини проблемите да бъдат отстранявани.
136
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а за кво да пита обществото ? въпроси от сорта "извинете, днес колко лентикчи срязахте ?" може ли ?
135
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
естествено, че трябва да отговаря, кво се прави на девственица ... "малка бях, изгълаха ме"... обаче тоя номер минава 1-2 пъти най-многода не му е избирал някой друг хората ?
134
7
 
3
 
! Отговори
bravo boiko преди 12 години
nai nakraq 4ovek s volq i resitelnost,ne mu puka,evala,samo taka,da pistqt dolnite komunisti