Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1

ГЕРБ или влиза в коалиция или всички се обръщат срещу нея
Обновена: 6 апр 2012 15:53 | 5 апр 2012 19:15,
280
Кунева измести Доган, ГЕРБ обаче са си № 1
На Борисов му трябва коалиция, ако иска да управлява втори мандат. Снимка: архив, Булфото

Ако парламентарните избори са днес, за ГЕРБ биха гласували 30,7% от избирателите, след тях по гласове се нареждат от Коалиция за България със 17,9%, „България на гражданите” на Меглена Кунева  със 7,1% и ДПС с 6%.

Това показват резултатите от изследване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено през март сред над 1200 пълнолетни български граждани в цялата страна.

Данните отчитат лек спад с около 2% в подкрепата за ГЕРБ в сравнение с миналата година, но според социолозите това може да е в рамките на статистическата грешка.

„Синята коалиция“ е на ръба да прескочи 4-процентната бариера, а "Атака" е вън от парламента.

Според социолозите при тези резултати чисто математически има само две възможности за управление на страната - ГЕРБ в коалиция с някоя друга политическа партия или всички политически партии срещу ГЕРБ.

Политиците с най-висок положителен рейтинг са еврокомисарят Кристалина Георгиева, президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова. При тях доверието е по-високо отколкото недоверието.

При Кристалина Георгиева и Росен Плевнелиев се забелязва, че в сравнение с януарското изследване има леко повишение на положителния им рейтинг.

Подобна тенденция се наблюдава и при министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Докато повечето политици запазват или леко повишават доверието си, президентът Георги Първанов (2002-2012 г.)трупа недоверие. Според проучването рейтингът на Георги Първанов се е понижил с 5% от януари 2012 година. 

Забелязва се известно повишение на доверието в председателя на БСП Сергей Станишев, но той продължава да
бъде с по-малко доверие от Първанов. Според анализаторите лидерската битка в БСП се отразява в рейтингите на двамата политици.

Повишава се доверието и в Меглена Кунева, като за три месеца нейният рейтинг е нараснал с 1,1%.

Със сериозна преднина (50.7 процента) президентството е институцията с най-високо доверие в обществото.
След встъпването на Росен Плевнелиев в длъжност като президент се наблюдава сериозен ръст в доверието към институцията. На второ място и трето място се нареждат армията и полицията, а последни са съдът и прокуратурата.

Лидерите на опозиционните партии - Мартин Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Христина Христова, Яне Янев, Волен Сидеров са с традиционно много ниски стойности на доверие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
0
 
! Отговори
НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" ! Догане, заради тази ДС политика издишаш вече ! На другите избори ще разбереш за какво ти говоря ! Ръководството на ДПС благодарение на теб е пълно с доносници на ДС, заради които пострадаха много обикновени хора. Единствено Касим Дал не беше доносник на ДС и побързахте да го изключите за да може да продължите с лицемерните си физономии да лъжате хората по време на възпоменателните митинги.Какво си мислиш, че пак ще продължаваме да гласуваме за теб и Христо Бисеров ли ?
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прилича а нова ченгеджииска акция в полза на ГЕРБ.Вече е играно.Взимаме гласове от опозицията -после 4 год - съюзник в парламента.
230
0
 
1
 
! Отговори
Пръмовица??!?! преди 12 години
Че Барозу я изгони след ,като разбра ,че се облажва по 200 хилки на месец от борда на Париба ...............само че в КГБекапестан не го съобщиха понеже медиите бълват контролирана кремлинска пропаганда и чалга..........
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голяма част от участниците в това политико-мафиотско приключение габонска сделка са живи и здрави, радват се на завидно благоразположение и политически комфорт, но все ми се струва, че кандидат-президентшата Кунева-Пръмова трябва да разкаже за: воаяжа до Габон и свършената работа, екзотичната компания, да ни осветли дали пък не са и платени едни пари за нищоправенето, дължи ли се несменяемостта и` в админисрацията на МС/Луканов, Попов, Беров, Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов/ и на потайностите от добива на тропическа дървесина, а накрая да си напъне паметта и да си припомни за ДС, за статуса на кандидат-агент Дали пък?... Сега тази благородна дама твърди, че ще прави кампания по американски тертип, щяла да ходи при хората, от врата на врата, ще агитира дори двама души да я повикат.
228
2
 
2
 
! Отговори
polq преди 12 години
кОЙ ЩЕ избере комунистката предателка Пръмова, после предала и царя? Кой е този луд човек да застане зад жена, за д която стоят съмнителни олигархични пари и чужди интереси - та нали точно Кунева, или по-точно Пръмова, бастиса реакторите в Козлодуй предварително и лобира за Белене в ущърб на държавата
227
1
 
1
 
! Отговори
соня преди 12 години
Кунева изобщо не я виждам - та тя е супер неуспешен политик, кой измисли, че става за нещо? Да се пита тя откъде взима пари и как се финансира сдружението й
226
1
 
2
 
! Отговори
самната преди 12 години
не знам защо Кунева има такъв рейтинг, но тя не заслужава определено да влиза в парламента. Явно добри олигархически пари седят зад нея
225
1
 
5
 
! Отговори
Нора преди 12 години
Просто българският народ винаги е гласувал не с разум, а на пук на старото управление. Вместо да изберем читави личности, с чисто минало, сякаш нарочно даваме зелена светлина на най-калпавите, чиято политика е да ни подхвърлят трохи. Но на кого правим лошо? Ако изберем отново Герб и те влязат в коалиция с Кунева ще стане страшно. И Бойко, и Пръмова защитават интересите на група монополисти, а ние сме овцете, които с гласовете си им даваме свободата да ни тъпчат.
224
2
 
2
 
! Отговори
симеон преди 12 години
ех, тази Кунева, отде другарката Пръмова намери сили политика да прави, та тя е доказан нищоправец. Кой й даде пари - чувам, че зад нея стоят опарите на изгонения милионер Иво Прокопиев, източил навремето Общинска банка.
223
0
 
2
 
! Отговори
Кокона Новоселска преди 12 години
Доган, Яне и Волен са си аут, като последните двама въобще може и да не влязат в следващия парламент. Относно Кунева не знам колко трябва да е отчаян българския избирател, за да предпочете нея като алтернатива, имайки предвид за кого работи. Напъните й на всяка цена да е в политиката не са случайни.
222
2
 
2
 
! Отговори
мони преди 12 години
явно проектът на Прокопиев - Кунева работи, макар и задкулисно, щом народът се е вързал на Кунева - Пръмова, която нищо не свърши, освен да ни зароби с непоносими условия по АЕЦ Белене
221
0
 
0
 
! Отговори
Щас.ив преди 12 години
Б,аво Няма опасност да се .ишим от бат Бойко Ще се живее щас.иво и п,и,одосъоб,азно на въздух и водаД,уга,ю Бо,исов - б.агода,им.С.ед като .иквиди,аме кучетата,ста,щите и бо.ните няма да имаме повече п,об.еми, това е ,абота за една зима и Тя идва.
220
0
 
0
 
! Отговори
Лонсдейл преди 12 години
изглежда много хора се лъжат по привидно примерния вид на Кунева, а и факта че е била еврокомисар допълва положителния ѝ образ. Това е само фасада, зад Кунева стоят комунистически интереси, които се надяват чрез нея да успеят да се наложат в политиката. Хора, отворете си очите!
219
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕТЕТЕ 241!!! КУНЕВА ЛИ ВИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ? ПОНЕ В МОМЕНТА - НЕ! 30% ВСЕ ОЩЕ СА ВЛЮБЕНИ В БОРИСОВ!!! СЕГА КАТО СЕ ПРЕБОРИ И С КУЧЕТАТА, ПРОЦЕНТИТЕ СИГУРНО ЩЕ СТАНАТ 40! А АКО ВИ ПОДХВЪРЛИ НЯКОЯ ТРОХИЧКА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИЗБОРИТЕ КАТО 0,03% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДЕТСКИТЕ - 51% ИЗБОРЕН РЕЗУЛТАТ ЗА ГЕРБ! Е, НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ НА СВЕТА!
218
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30,7% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СА ПЪЛНИ ДЕБИЛИНЕ ИСКАМ ДА ВЯРВАМ, ЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА ГЛУПАВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
217
2
 
2
 
! Отговори
mima преди 12 години
Кунева е предателски проект с пари на Иво Прокопиев, доказаният измамник. как може да се вярва на тази жена, облсужваща олигархически интереси?
216
2
 
2
 
! Отговори
koko преди 12 години
Първанов е ясен, че трупа недоверие, той е от старата щкола дискредитирани отдавна политици, чудя се обаче защо Меглена Кунева - Пръмова трупа всенародна любов, та тя предаде компартията, пристана на царя, после предаде България като ни зароби с АЕЦ Белене, а сега предаде и царя и тръгна сама да драпа за кокала.
215
1
 
2
 
! Отговори
Денерис преди 12 години
Недоверието към Първанов ще продължи да спада. Само стойте и гледайте. Никой вече не се лъже на приказките на бивши протежета на ДС.
214
2
 
3
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 12 години
повишеното внимание е манипулирано! за мене това е стъкмистика! не може партии като ДПС и Синята коалиция да са толкова назад в проучването, освен ако статистиката не е нагласена
213
2
 
1
 
! Отговори
idiot_ преди 12 години
Не разбирам повишеното доверие в Меглена Кунева? Защо? Кой я лобира така сериозно? То няма причина въобще тя да бъде лобирана? След членството й в НДСВ и тогавашната й позиция, не мисля, че остана един човек в България, който може да повярва на лъжите и манипулациите които тази жена постоянно прави. Колкото до дилемата Станишев-Първанов, чудя се дядо Гоце къде е тръгнал пак да става НЯКОЙ си, след като акциите му са паднали много през тези 8 години като президент?