Доган се оказа сред 10-те най-добри хидроинженери в България

Николай Вълканов: Държавата трябва да се съобразява с големите компании
Обновена: 3 юни 2012 17:14 | 3 юни 2012 13:34, Елка Василева
366
Доган се оказа сред 10-те най-добри хидроинженери в България
Ахмед Доган. Снимка: БТА

В България има 10-15 големи компании, които осигуряват работа на много хора. Време е да свикнем с идеята, че всички трябва да се съобразяват с тях. Това заяви пред bTV бизнесменът Николай Вълканов, който наскоро изкупи дълговете на Валентин Захариев и така придоби концесията над ГОРУБСО – Мадан.

Според бизнесмена, въпреки че държавата се хвали с бюджетна дисциплина, трябва да има и ръст, който идва именно от такива компании.

Николай Вълканов се похвали, че през последните три години не е имал проблеми с държавата, което се дължи на точността му.

"Винаги съм си плащал данъците, заплатите на хората, осигуровките. Да не изпаднеш в ситуация, в която правителството може да те упрекне за нещо", заяви Вълканов.

"Никой от това правителство до момента не ми е искал услуги", заяви още той.

Още по темата

Що се отнася до преговорите за ГОРУБСО – Мадан, Вълканов подчерта, че участието на премиера и енергийния министър в тях е било само да координират процеса, за да се случат нещата по-бързо.

"Държавата също има интерес това предприятие да работи, защото тя е собственик на благата, ние получаваме само концесии, а държавата получава пари от тези концесии", поясни бизнесменът.

Като най-голям капитал на дружеството с годишен оборот от 100 милиона лева Вълканов определи човешкия капитал.

"Всички специалисти по подземен добив на руди са при нас. Ако нямаш инженери, миньори и всякакви специалисти, не можеш да работиш", коментира Вълканов – бизнесменът, дал 2 милиона лева хонорар на лидера на ДПС Ахмед Доган за проекта „Цанков камък“. Връзката между двамата е от годините на Мултигруп, когато Вълканов е вицепрезидент на компанията.

Николай Вълканов заяви, че Ахмед Доган се е доказал като много добър хидроинженер, сред 10-те най-добри в България.

"Първите проучвания за язовир "Тунджа" са на Ахмед Доган. През 2005 година ни събра, направихме заедно проектно проучване", поясни Николай Вълканов. "Такъв язовир е нужен и на България, и на Турция“.

По думите му Турция у готова да плаща тази вода и България да печели всяка година 14 милиона евро от продажбата на вода и 2 милиона от електроенергия.

"Мислил съм за това дали ще стане скандал с този хонорар, но трябваше под масата да му ги платя ли?", риторично запита Вълканов. Като доказателство, че с Ахмед Доган са само приятели и той не се е облагодетелствал по време на тройната коалиция, Вълканов подчерта, че тогава не е получил нито един проект, нито една концесия, въпреки че е кандидатствал за такива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боже... Прости им! Те затриха България, ТИ знаеш какво фда правиш! Всекиму - заслуженото!
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще вкарат в Затвора Тодор Живков за Възродителния процес , дащеpя му е жива така че на Работа
262
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз имам велика идея ! Да се направи реактор консумиращ вода.От 1 литър вода, да се произвежда 1000 гигавата енергия !Мисля, че заслужавам поне 10 млн за брилянтната идея!
261
0
 
3
 
! Отговори
tuzarya преди 11 години
тоя *** и "специалист" Ахмед Доган трябваше отдавна да е в пандиза!! там трябваше да е и тоя "бизнесмен" Вълканов!!
260
0
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Тя България затова цъфти но не връзва защото си имаме "специалисти" като 360...А Доган е "специалист по всичко",такива "специалисти" от абсолютно всички бандопартии изкрадоха и "подариха" на западните бандити между 500 - 700 милиарда лева!!!Сега можехме да сме най проспериращата държава,но те ни отхвърлиха зад банановите републики!По-зле сме и от Занзибар и Танганайка!!!!!!!!!!!!!Пусто бесило за тези пладнешки хайдутяги!!!
259
0
 
1
 
! Отговори
do 348 преди 11 години
Вярно е, но ако знаеш и някой научни работници каква стока са: егото им е по-високо от тях самите, клюки по цял ден, следене на собстените си колеги, оплюване на ко.нк.ур.е.нц.и.ята. Все попари, които обичат да си дробят го.в.ед.а.та. Ако се видят как изглеждат в очите на останалите- и те няма да се уважават, та какво остава за другите, яли им попарите. Дребни душици.
258
0
 
2
 
! Отговори
Инжинера преди 11 години
ВиК проблем, вземи си вазели и калчища и проблема ще ти се реши.
257
0
 
3
 
! Отговори
цирк преди 11 години
Тиквата се реваншира за бутнатото барбекю. Хем му легализира хонорара, хем даде на Доган нова поръчка, хем тъпите гербери викаха ураааа!
256
0
 
9
 
! Отговори
ВиК проблем преди 11 години
Инж.Доганов,имам проблем!Запуши ми се ***.Вие като опитен хидроинженер можете ли да ми го отпушите и оправите?Благодаря предварително!
255
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 11 години
Drugite nai-dobri hidroinjeneri sa Hashim Ta4i,Davutoglu,Osama Bin Laden,Bludnicata Hilari,Jhon McCain,sauditskija kral,Hamid Karzai,George Soros,Emil Koen,Nikolja Sarkozi,Isljamsko Bratstvo i pakistanskio prezident-mujahidin.
254
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Muslemskite suniti sa poslali zeleno kilim4e na *** Dogan-lubimija cvet na mohamed.
253
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Posledni ***:Izrael 4e napadne Iran do tri dni.
252
2
 
6
 
! Отговори
азз преди 11 години
цццццццъъъ....доган ще излезе че е супер мозък!хидроинжинер?!?ще умра от смях!борисов и джулан са си делнали бизнеса в бг!за сметка на нашия гръб!мутренски бизнесмени,това са теназдраве!
251
1
 
5
 
! Отговори
философ преди 11 години
Доган при много голямо желание може да достигне до хидротехник за инженер му трябва рабфак ама тех отдавна ги закриха. От там натам му остава да разказва вицове за хидроинженери и да се старае да ги унижи за да бъде той най великият. Комунистите се гавреха с интелигенцията десетки години по този начин.
250
1
 
9
 
! Отговори
Фридрих Ницше преди 11 години
Иначе пък, когато е в трезво състояние Сокола много разбирал от хидроинженерство! Му-ха-ха-хаааа! Що за порнография!
249
1
 
12
 
! Отговори
Артур Шопенхауер преди 11 години
Някакви персони хвалят Доган, че бил най-добрия политик на прехода. И какво му е доброто? Тоя престъпник освен да краде и да се напива ежедневно друго не практикува! Не го зная и като философ колко струва, дали е чел "Диалози" и "Държавата" на Платон, "Левиатан" на Томас Хобс, "Опити" на Мишел дьо Монтен и редица други етични трактати, но морала му е нулев! *** и деградирал, негова милост е вреден както за ДПС, така и за либералната идея, към която охолно се е присламчил! Политически ***!
248
1
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Заптийета, еничари, бейове и аги -- местни и чужди (кеф ви анадолски ***, кеф ви юдомасонски атлантисти) -- ви пият кръвчицата 20 години, а вие, ***, се радвате, че сте станали "европейци"...
247
3
 
6
 
! Отговори
SP преди 11 години
Не само добър хидроинженер, но и много богат хидроинженер!
246
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не само най-добър хидроинженер а и най-добър политик в страната и света
245
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tova balgarski sait li e?(premaxnat poradi naru6enie pravilata na saita...?!!!)...znaexme si 4e ne e..