БСП пак захапа Миро Найденов

Ще даде ли Цацаров отговори за случилото се в МЗХ?
Обновена: 25 мар 2013 13:39 | 25 мар 2013 13:39,
119
БСП пак захапа Миро Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

БСП за пореден път използва своя пресконференция, за да отправи въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров и да му даде срок, в който да получи отговори.

Младежкият лидер на левицата Явор Гечев за пореден път се съсредоточи върху предполагаеми злоупотреби в Министерството на земеделието и храните и отново изказа своите предположения, че върху бившия министър Мирослав Найденов е имало политически чадър.

Гечев обясни, че левицата дава срок на Цацаров до сряда да отговори какво се е случвало в МЗХ.

Младежкият лидер отново повтори въпросите дали в Софийската градска прокуратура има образувано досъдебно производство за търговия с влияние, в което е замесено името на Мирослав Найденов.

Гечев попита и защо, ако то е образувано в края на 2009 г., както беше отговорено официално от обвинението, все още няма ясно предприети действия.

Припомняме, че отново на въпрос на БСП от пресцентъра на прокуратурата обявиха, че в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с влияние, но то е образувано срещу неизвестен извършител, а не срещу Мирослав Найденов.

В изявлението си днес Гечев за пореден път поиска да знае и дали е имало политически натиск върху служители на обвинението. По данни на левицата наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е бил сменен, а от „Позитано“ 20 имат съмнения за причината, поради която е направено това.

Гечев обаче отново не даде обяснение на какво се дължат опасенията на червените. Левицата за пореден път поиска да знае дали бившият премиер Бойко Борисов е покривал бившия министър.

„Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори“, заяви Гечев.

Днес младежкият лидер отново се върна и на скандала с боба с гъгрици, който беше открит в складове миналата година и беше платен с европейски пари по програми „Храни за бедни“. По думите на Гечев бил странно защо само две фирми – „Фантастика 95“ и „Чех-Йосиф Новосад“, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма. Гечев изрази съмнения, че двете фирми са се ползвали с протекциите на Мирослав Найденов и дори на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на младежкия лидер в ОЛАФ вече има внесен сигнал за злоупотреби по програма „Храни за бедни“, в който се изразяват съмнения за начина, по който се печелят обществените поръчки по програмата.

В днешното си изявление Гечев вече не беше толкова убеден в безпристрастността на главния прокурор. Ако досега левицата определяше Сотир Цацаров като единствения, който показва желание да разкрие истината за управлението на ГЕРБ, днес от „Позитано“ 20 бяха доста по-сдържани в позицията си. По думите на Гечев обвинител номер 1 доста бавел отговорите на поставените от тях въпроси. Младежкият лидер обаче заяви, че ще изчака до сряда от уважение към българската прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
Славена преди 11 години
Не съм гласувала от доста време,но на тия избори ще гласувам и то твърдо за ГЕРБ.БСП ме предизвикаха за това ми решение.
96
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета И СЕ УБЕЖДАВАМ ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ
95
8
 
9
 
! Отговори
ОТНОСНО ЗАГЛАВИЕТО преди 11 години
КЪДЕ ГО ЗАХАПА!!??? ЗА ОНАЯ РАБОТА ЛИ??
94
9
 
8
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ПРЕЗ 2009 ГОДИНА БЕШЕ ВАШИЯ ВЕЛЧЕВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР.АКО ИМАШЕ И НАЙ МАЛКО СЪМНЕНИЕ ТОЙ НЯМАШЕ ДА ПРОПУСНЕ.
93
8
 
11
 
! Отговори
хадес преди 11 години
Почеса се Боко, по голямата празна Тиква и се сети че е чувал от някого за Мечо Пух....ъъъ как беше.. Колкото Повече, толкова Повече..Какво ли още мога да открадна?- И колкото повече Бочко мислеше, толкова повече всичко се объркваше в главата му като в объркан сън.....
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
91
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокоен съм!Сокато спинозните продължават да говорят глупости ГЕРБ печели все по-голяма подкрепа!!!
90
5
 
7
 
! Отговори
хадес преди 11 години
Ние, можещите от БСП, водени от незнаещите ТИКВИ, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
89
4
 
16
 
! Отговори
oko преди 11 години
Найденов си е престъпник и то май не "изпечен" това витае в обществото.По съществено е дали ще се намери кой да го изобличи с безспорни доказателства а не само да се дразним като четем ,че е съгрешавал а няма последствия.
88
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Glasyvaite za istinskite balgari kato boiko i cvetan
87
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Obi4am istinskite balgari kato cvetan i boiko a ne 4yjdencite kato sergei i dogan mestan
86
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Obi4am cvetanov
85
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Obi4am gerb
84
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6te glasyvam za gerb
83
2
 
1
 
! Отговори
рррррррррррррр преди 11 години
И уточнете къде га е захапал!
82
7
 
4
 
! Отговори
рррррррррррррр преди 11 години
"Младежкият лидер Гечев" е по-гоуем *** от тоа нема у ни една дууга паутия!
81
6
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ-БЪЛГАРИЯ ! преди 11 години
НОМЕР 89 Е ПЛАТЕН ДРАСКАЧ !!!
80
6
 
7
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Избори приятелю не се печелят с писане на плюсове по форумите.Тсе печелят по свършена работа.Та ако може -посочи ми една свършена работа от ГЕРБ????
79
16
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ-СЛИВЕН преди 11 години
ПРИЗОВАВАМ НАШИТЕ ХОРА ДА ПОДКРЕПЯТ С ПЛЮСОВЕ ПОСТОВЕТЕ НА КОЛЕГИТЕ !ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bsp pak zahapa Miro Naidenov za Ku...ra ;) sled izborite shte ima mnogo lapane :D taka 4e svikvaite