Манолова чака от пленума честност и идеи за промяна в БСП

Социалисти се надяват на конгрес и че Станишев сам "ще води хорото"
Обновена: 5 юли 2014 12:18 | 5 юли 2014 11:00, Веселина Йорданова
56
Манолова чака от пленума честност и идеи за промяна в БСП
Мая Манолова. Снимка: архив, БулФото

Честен разговор и достигане до идеи за промяна и обновление в БСП очаква от днешния пленум Мая Манолова от левицата, председател на Контролната комисия в БСП.

Още по темата
На "Позитано" 20 се провежда един от най-ключовите за партията пленуми през последните години.

Очаква се лидерът на столетницата Сергей Станишев да се оттегли, след като избра да стане евродепутат и е спряган сериозно за следващ еврокомисар от България. Зам.-председателят на НС Мая Манолова е сред вариантите, които се коментират за нов председател.

Според Манолова днес ще има „откровен разговор“, че ръководството е достатъчно в кондиция, за да вземе „смели решения“.

„Най-вероятно трябва да има конгрес преди Бузлуджа”, обясни тя, цитирана от „Фокус“ и допълни, че идва на пленума с оптимизъм.

Сред спряганите имена за председател на БСП е и Корнелия Нинова. „Отново казвам „не” за председателско място, но ще говорим след пленума”, коментира тя.

"По-добрият вариант е да има конгрес преди изборите, най-малкото защото на него трябва да решим платформата за изборите и посланията, с които отиваме", каза още Нинова.

На въпрос дали ще има оставка в БСП, тя отговори лаконично: „Ще видим вътре. Основателно е след пленума да говорим".

Председателят на БСП София Калоян Паргов пък коментира, че оставките в БСП са въпрос на личен акт. „Оставки не се искат, те се дават“, разясни той, но не уточни, дали според него Станишев трябва да си подаде оставката като лидер на червената партия.

Той посочи, че по устав може да се свика конгрес по ускорена процедура – за 2 седмици.

 „Градската организация взе решение за промяна и обновление в ръководните органи. Ясно заявих, че промяна и обновление не означава само националното ръководство, означава и областни, градски, районни и общински ръководства”, добави Паргов.

Той подчерта, че си носи оставката в джоба и това е личен акт.

Аз смятам, че Сергей ще отговори на голяма част от обществените и вътрешнопартийните очаквания, сам ще води хорото, заяви Георги Божинов от БСП. Според него днес ще има една първа стъпка, която ще направи Станишев, втората стъпка ще бъде след две седмици по решение на конгреса.

Според Явор Куюмджиев със Станишев като лидер или без него партията ще се бори „до дупка“ за победа на предстоящите избори. Той коментира, че БСП има потенциал да вдигне резултата си от евроизборите поне двойно, но не смята, че партията е загубила евровота заради председателя си.

Очаквам да спре свободното падане на БСП, беше лаконичен Кирил Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
поумняване преди 9 години
Големият въпрос е какво представлява днес и сега тази страна.В нея простокрацията , рентиерството , лихварството , апашлъка , организираната и неорганизирана престъпност , извратените.Нормалният народ се спасява от невиждан и нечуван геноцид.Обречена е на изчезване , на подмяна на народа , на превръщането и в историческо и ново географско понятие.без нулиране на прехода , без озъбтяване на простаците и простащината шанс за оцеляване няма и това много силно трябва да се проумее.
18
0
 
13
 
! Отговори
мечо грух преди 9 години
Всичко ще си е по старому. Педро ще се махне, че напоследък много се шуми около него, ще се скрие в Европа на тлъста заплатка, ще си живее в замъка в Швейцария, а този който дойде на негово място Моника пак ще му пише опорните точки и разликата ще е само, че няма Педро да ги говори, ами Миков примерно. Пак ще има: "ГЕРБ са виновни" "ГЕРБ ще фалшифицират изборите". и т.н. Всичко което ни е познато
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честност ?!?! Тази очаква честност,ама първо да си признае честно за Костинброд !!
16
0
 
11
 
! Отговори
копи-пейст преди 9 години
Неизброимо голямо множество сме тези , които напуснахме БСП именно заради кликата на Станишев !Тази партия се превърна в сбирщина от хора , които се самоизяждат заради кокала.Най-важни са обществените поръчки и комисионните.Всеки гледа да сложи крак на другия и да се докопа чрез партийно положение до лесните държавни пари.Хаос и безверие убиват БСП. Никой на никого не вярва.Щом си имаш свое мнение , значи си враг и предател.В тази партия е непоносимо вече за мислещите и интелигентите.Красивите и празни думи се считат за най-голямо достойнство , а не постигането на цели и практическите резулт
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фейк блонд , може и много други неща да и са фейк , *** ха ха ха ха ха plz.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо не става от вас
13
0
 
5
 
! Отговори
Вундабаа преди 9 години
*** подходящ за GGG
12
0
 
2
 
! Отговори
офицер преди 9 години
До Анонимен 3 - ДА ама НЕ !!!!!!! Анонимчо хахахахаххаааааа............
11
1
 
8
 
! Отговори
Антипатия преди 9 години
Не знам защо, но тази ми е по-антипатична отколкото Станишев!
10
1
 
9
 
! Отговори
37695 преди 9 години
maq e bita karta kakto sergei i cqlata agitka sega kato che li nqma ne samo plan, b, ami i plan,a, !dano otkradnatoto ot bedniqt Balgaski narod vi izleze prez nosa !
9
1
 
22
 
! Отговори
КАПУТА преди 9 години
Майче,ха ха ха,ЧЕСТНОСТ,ами Костинброд.
8
1
 
13
 
! Отговори
ха ха ха хо хо хо преди 9 години
Киро-контрабандиста ще е;Нема как инак не му се подава Оставка на Сатанишеффф,ама другарите го насилват,а той съсела стегал до последно,ама киро с куфарите му дал зор,та сега ще си оди у европата там да бърка работата,а бе другарска им работа при това стогодишна...
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-вероятно трябва да има конгрес преди БузлуджаДано конгреса ви е последен,а след това крадливата хунта-в бузлуджанската чиния и пълен напред към Марс.
6
2
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Еех мечти,мечти ,дали ще се намери най после място на Станишев ,където няма да се издъни.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А този новия на БКП...ъъъ...БСП де...та този,новия,ще махне ли троловете,че са напълно безполезни,както цялата партия?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново почват да говорят:Честност, отговорност, сериозни ангажименти.....Все "Шменти капели"!!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Единственото добро за България е БКП-БСП-ДС да изчезне от политическия живот. Това е единственото спасение от това зло. И понеже те няма да го направят трябва ние да се погрижим по един или друг начин.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Галева Костинбродска чака от пленума да я изберат за председател на шайката крадци.А дано-серГея почти уби БСП,а тая ще ги довърши.
1
2
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Виц но истински. Погледнала се в огледалото и си казала-това заслужава моя ***.