Новият парламент може да е с по-кратък живот от сегашния

Сложна коалиция и трудни преговори прогнозира политолог
10 юли 2014 10:56, Екип на Bulgaria On Air
28
Новият парламент може да е с по-кратък живот от сегашния
Снимка: Bulgaria On Air

Има риск новият парламент да няма по-дълъг живот от сегашния, смята политологът Антоний Тодоров.
Според него в следващото управление не се очертава стабилно политическо мнозинство.

В сутрешния блок на Bulgaria On Air той прогнозира сложна коалиция и трудни преговори в бъдещото Народно събрание.

По думите му 42-то НС пък вероятно ще остане в историята като най-трудно работещият парламент.

Политологът коментира, че има да се свършат още много неща, а времето за това е малко до разпускането му.

Тодоров разграничи два типа проблеми. Сред тези, които директно касаят обществото, той посочи актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Другите проблеми обаче също са спешни, защото са свързани с евентуални санкции от ЕК и в крайна сметка ще бъде санкционирано не следващото правителство, а България.

Според политолога задачата на служебното правителство е да организира честно и прозрачно предсрочните избори и не може от него да се очакват реформи.

Още във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
акуд преди 9 години
Ако Българите отново не гласуват и допуснат дпс до парламента разбира се че нени чака нищо хубаво
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брбНе знам от къде ще дойдат тези пари, но не се ли направи нещо, ще изчезнем като нация, което е много по-страшно от увеличението на заплатите! Надявам се управляващите да го осъзнават! Не едва ли!
20
0
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Има разлика между Успешен и Успял политик . Успешен е този политик, който взима тежки решения и си навлича гнева на "народа". Успял политик е този, който лъже "народа", не взима добри решения , не поема отговорност , краде в името на "народа", успява да върже двата края с милиони комисионни, въобще позната картинка !!! Парадоксално е , че "народът" ВИНАГИ избира втория тип , а после се оплаква !!! Виновен за това е самият "народ", който или избира грешно, или не гласува !!! ФАКТ :((((
19
2
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До политолог 7Ало специалиста! За фалирането на банките и ограбването на народа отговорността е наша (на финансовите анархисти и *** стипендианти) вашите *** и демократи костовисти само обираха трохите от масата ни !
18
1
 
14
 
! Отговори
чвор преди 9 години
политолог,добре ли плащат?! Питам,защото според мен само ненормален или човек на който му плащат може да поддържа която и да е от партиите ни.
17
2
 
2
 
! Отговори
caramba преди 9 години
До това правителство,Бах те в пролетария :)Ти по кофите ли ровиш бе *** ?*** ще си заминеш ей :)
16
2
 
4
 
! Отговори
брб преди 9 години
До 17Каква ще е тази стратегията след като икономиката ни я няма!?От къде ще дойдат парите?!
15
9
 
12
 
! Отговори
Червената армия преди 9 години
Тука пълно с Кутевчета бре. Другари, като пуснат вашите властта от какво ще се храните само да попитам?
14
2
 
4
 
! Отговори
9 преди 9 години
О,светло бъдеще,ще те посрещна далеч от България,че като гледам алтернативата на сегашните "хубавци" и целия ми позитивизъм се изпарява...
13
6
 
12
 
! Отговори
Това го предвидих преди 9 години
Това го предвидих още миналата година още след изборите. Главния проблем пред всички бъдещи управляващи са доходите на населението! Хората може да не го осъзнават, но това е основния проблем, а не увеличението на цената, защото аз ако получавам хубава заплата, какво ми пречи да купувам продукт на пазарната му стойност (храна, електроника, електричество, парно, вода). Ако дойде ГЕРБ на власт и замрази доходите няма да изкарат и до Коледа! Трябва стратегия за увеличаване на доходите!
12
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И какво от това?Изборите са инструмент нещата да се наместват във времето.Други средства като дървета ,камъни да не са по удачни?Интересното е ,че колкото повече управляващите полагат грижи за народа,толкова повече проблемите се увеличават и задълбочават.Доволни са шепа тарикати ,които винаги намират къде да прилепнат и да смучат.
11
9
 
9
 
! Отговори
това правителство, преди 9 години
и този парламент не го искаха още от първия ден само жълтопаветки протестъри,страната си беше спокойна.Ха да ги видим протестърите при новата коалиция какво ще правят.Ще протестират ли?Не ,няма,ще рупат и ще пълнят тъбруси с мазни бонуси.Затова беше всичко.
10
4
 
6
 
! Отговори
До Shark преди 9 години
Това не може да стане , защото Армията е обезкостена и на практика е на изчезване!! Аню си свърши перфектно работата именно поради страха от тоя вариант!
9
7
 
10
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Никакви парламенти не могат да ни оправят вече. Само вариант на ген. Пиночет ще ни оправи нас - военна диктатура, проверка на произхода на пари и имоти на всички политици след 1990-та. Съживяване на икономиката и отстояване на българските интереси,налагане на двойни и тройни мита за внос на селскостопанска продукция, която се произвежда и тук, незабавна национализация на ЕРП-тата, енергетиката не може да е в частни ръце, още по-малко в чужди. Връщане на подоходния данък и озаптяване на банките.
8
1
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НОВ "КАБИНЕТ" от Октомври : Премиер - Митьо Пищова , На Вътрешните работи - Златко Баретата или Митьо Очичките , на Външните Работи - Братя Галеви ( И без това главно са в чужбина в последните години.... ;)....) , на Културата - Черната Златка , На Спорта - Димитър Пенев , по- познат като Чичо Митко :) , на Финансите - Брендо , На Евроинтеграцията - Азис - Българската Кончита Вурст , идеално ще ни "интегрира" в "Европейските ценности"........ ПЕРФЕКТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО !!! :) ;) :)
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологВерно!Ако замръкнеш пред дома на Гербер, той ще те нахрани,подслони и накрая ще ти даде пари за пътни!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гусин Цоциолог,ако работиш при някойработодател,не държаватаестествено и сутрин заставашна вратата на офиса/примерно/,но не сядаш на работното симясто и не изпълняваш задълженията сикато служител,ТИ НА РАБОТА ЛИ СИ?!И колко още време ще бъдешслужител на този работодател?!На следващия ден ще си АУТ!Е,пръдльовците от парламента,които не участваха в работата му,но бяха в залата,ТЕ НА РАБОТА ЛИ БЯХА?!Кажи бе гявол!
5
24
 
24
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Б.Борисов и ГЕРБ са сериозни хора, работят за хората и Държавата, а не като БСП-ДПС-Атака. Това правителство и партиите мислят само как да откраднат парите на народа. Щом като Румен Гечев, който е главен виновник с Жан Виденов за фалирането на банките и ограбванията парите на народа ръси мозък и морал какво да говорим за БСП. Това е престъпна партия. Не случайно само *** гласуват вече за тях.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, възможно е, но трябва да се мине по този път, за да се изчистят ***. Изведнъж не може да стане!
3
0
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Той един "парламент"!Той пък един "живот кипи" в парламента!