АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства

Първанов посочи политическия пакет искания на АБВ
Обновена: 7 сеп 2014 13:39 | 7 сеп 2014 11:51, Елка Василева
28
АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

ДПС не трябва да бъде в следващата управляваща коалиция. Във всеки случай АБВ няма да участва в коалиция, в която ДПС присъства. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

„На тях им трябва почивка, време, в което да претърпят катарзис и това е. Това, което си говорим очи в очи, трябва да можем да си го говорим и пред хората”, добави Първанов.

По отношение на БСП Първанов коментира, че това, че традиционната левица е в криза, е изключителна отговорност на „Позитано”. „Отговорността е персонална, на един тесен кръг. Те изневериха на обещанията си, на ангажиментите си. Кризата на традиционната левица е шанс за модерната в лицето на АБВ и други формации”, обясни Първанов.

Лидерът на АБВ отново подчерта необходимостта от силна държава – едно от основните послания и основна теза в предизборната програма на партията. ‘’В противовес на онези, които твърдяха, че не е нужна държава, че тя трябва да бъде нощен пазач, т.е., да стои някъде встрани, да не се занимава с бизнеса, да не се занимава с природните бедствия дори, ако щете. Моята идея е, че трябва да има силна държава. Това е основното послание на АБВ, впрочем. Силна, не силова. Регулираща, държава на правилата и на хора, които спазват тези правила’’, каза Първанов.

Той посочи политическия пакет искания на АБВ – промяна на държавното устройство, реформа на съдебната власт, борба с корупцията. „Вижте какво „Позитано” произведе – същите водачи на листи със същите идеи. Тези идеи, които те така и не реализираха за една година – „Белене” да се строи, отпадане на плоския данък”, заяви Първанов.

Той коментира, че би било грешно, ако АБВ се вторачи върху избирателите само в лявото пространство, тъй като има много хора, които са недоволни, идеологически необремени и именно към тях се обръщат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Тея една мъдра приказка да кажат. Остава да разкарат Първанчо и Калфин от редиците си и поооочти ще ме убедят да гласувам за тях.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятеля на Милошевич тази сутрин се преобрази от заклет комунист на "демократ"...Лъжец с лъжците!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце,ти си бита ДС,КГБ карта....А кротни се бре! От теб политик НЕ става! Доказал си го многократно...Изложи България пред света....Никъде не те канеха,като менте Президент....От*ба си и само козли и *** трепаеше...Бокл*к комуносоциалистически!
16
3
 
1
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 9 години
До Анонимен: ПЪРВАНОВ ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯ ПРЕМИЕР,НО СЕ СТРАХУВАМ, ЧЕ ЩЕ ИСКА ДА НАПРАВИ БЕЗХАБЕРНИКА ОТ ГЕРБ ПРЕЗИДЕНТ !
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
14
1
 
3
 
! Отговори
me преди 9 години
Та замислете се, честно ли е това към българския народ и кой има интерес от това безумно положение? И защо, ако пред емигрантите ще се поставят пречки, не се приеме пълна уседналост за гласуването? Който е извън БГ повече от 6 месеца или година, да няма право да гласува. В това има логика - след година губиш актуалност към БГ политиката и гласуваш неадекватно на ситуацията. По този начин ще се неутрализират турските гласове. Ако ли не - да се гласува и в чужбина по адресна регистрация!
13
0
 
3
 
! Отговори
me преди 9 години
Тия дни осъзнах нещо много важно. Извън България има към 2 млн. емигранти. От тях, едва няколко хиляди гласуват на парламентарни избори. Нещо повече, държавата създава всякакви изкуствени пречки пред тях, за да не могат да го правят. Например, защо трябва да подаваш заявление в 1месечен срок, след като постоянния ти адрес е в друга държава? Би трябвало просто да отидеш до секциите и да гласуваш. Да ама не. За сметка на това, стотици хиляди турци ще гласуват за нашия парламент без никакъв проблем
12
1
 
2
 
! Отговори
BAI CVETAN преди 9 години
VSI4KI OT BSP V A B V
11
1
 
6
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Слава Богу - България е отдавна В ЕС и НАТО.Това е залог за успеха на държавата ни.Харесвам руснаците и имам доста приятели там.Но те не харесват хунтата от мултимилиардери,която управлява Русия в момента.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуцай Гоце смело, триперо да не те плаши.
9
8
 
12
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 9 години
Г-Н Първанов ако застанеш твърдо,прозрачно срещу НАТО и подкрепеш политиката на Путин ще разбереш,че 90% от Българите ще гласуват за АБВ...Виж Орбан какво направи и страната му тръгна напред....Ние все се осукваме не смеем да кажем в прав текст...ЕТО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА /Аз съм вече на 80 г но бих носил знамето или плакат най отпред / Желая ти УСПЕХ!
8
3
 
2
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Абе всички говорят и декларират че с ДПС НИКОГА няма да се коалират, ама като станат ясни изборните резултати започват друга песен да пеят. Вчера по БТВ и Владислав Горанов се зарече че ГЕРБ НИКОГА в коалиция с ДПС. Не вярвам на никого, нашите политици за власт са готови и майка си да продадат. Мекеренца мръсни, няма да получите моя глас, ще гласувам за малка партия, както и много мои познати също, да ви се разводнят гласовете и да се чудите откъде, накъде и с кого, и накрая да няма правителство
7
1
 
9
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
Нали ти създаде тройната коалиция ,ДПС,НДСВ и БСП със Станишев дето ни е..а мамата.Как да ти вярваме.Навремето Рейгън каза за Горбачов след среща с него пред конгреса много хубави неща говори ,ама как да му вярваме ,нали е комунист
6
2
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 9 години
Гоце прави обходни маневри, за да не го питат после защо се коалира с Боко тиквата с който са си дружки от 10 години и заради него разцепи БСПто ...
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов и модерна левица, нещо несъвместимо.Kое му е модерното на Първанов, че 8 години заедно с олигарси от типа на Златев и Мишо Бирата се правеше на голям държавник.Или че първата му дружка Румен Петков беше изгонен от Станишев заради връзки с братя Галеви.Първанов е много модерен пернишки селянин и предател на БСП, които го подкрепяха като президент.А забравих - и голям почитател на мутрата Бойко Борисов.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма смисъл да участваш с ДПС като участваш с Израел
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце аре на лов за пътпъдъци.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спасителя на нацията се изказал но стихотворението репетираха заедно с местан
1
2
 
14
 
! Отговори
Божо преди 9 години
гоце е изключително принципен !!! той никога не е избиран за президент на България с гласовете на дпс !!! гоце никога не е бил в бсп !!! гоце е олицетворение на политик с непреклонни убеждения !!! Когато е против НАТО , той е най-твърд, когато е за НАТО, той е най-твърд !!! Всеки може да повери архара, козирога или муфлона си в неговите ръце !!! *** !!!!!!!!!!!!!!!!