Не сме предлагали да се печатат пари заради КТБ!

От ГЕРБ отрекоха да се предвижда наливане на държавни пари
Обновена: 30 окт 2014 14:14 | 30 окт 2014 11:30, Камелия Цветанова
36
Не сме предлагали да се печатат пари заради КТБ!
Димитър Главчев Снимка: архив, Булфото

Никакво печатане на пари не сме предлагали, отсече депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев във връзка със ситуацията с КТБ.

Още по темата
Според него целта на решенията на временната бюджетна комисия от вчера е да се даде възможност на БНБ да си свърши работата.

Според гласувания текст БНБ ще е длъжна да вземе мерки по оздравяването на всяка банка, чийто собствен капитал е станал отрицателен. Това трябва да стане с промени в Закона за кредитните институции до 6 ноември.

Мотивът на вносителите от ГЕРБ е, че така се премахва автоматизмът, при който в момента БНБ е длъжна да отнеме лиценза на банка, чийто собствен капитал е отрицателен.

Главчев отрече твърденията, че се предвижда държавни пари да се наливат в КТБ.

„Нищо такова не пише и там. Това е предмет на решение, въпреки че в едно нещо Иван Искров беше прав - че задължение на държавата е да изплати парите по гарантираните депозити. Това наистина е европейска директива. Задължение на държавата е да се гарантират влоговете до 100 000 евро”, посочи депутатът.

По думите му депутатите нямат данни от одит, а става дума за консултантска услуга, която да оцени активите на КТБ.

„Изрично е записано, че това не е одит, нищо че и трите са одиторски фирми. Това е консултантска услуга и е посочено в докладите. Не представлява нито одит, нито преглед по смисъла на международните одиторски стандарти. Това е оценка на активите на КТБ”, разясни Главчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Милев преди 9 години
Българинът като пие две ракии почва да мрази всички на третата е пълен ид/йон пордим патриот:):):):):):)
21
1
 
0
 
! Отговори
Магдалена преди 9 години
Заради грубото и постоянно вмешателство на политиците в работата на БНБ сме на това дередже ...
20
0
 
4
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
Идва края на валутния борд...усетихте ли се вече драги ми смехурковци??? А който не се е усетил сам да си бие главата! Индикациите за това са от преди около 1-2 години! НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО!!!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само този който е против Окупатора и Колонизатора САЩ е изтински националист и патриот.. Наглостта на ДПС , *** , ислямисти е резултат от политиката на САЩ..ЦРУ е двигателя на етническите конфликти..
18
2
 
9
 
! Отговори
Истината лъсна преди 9 години
Герб се оказаха марионетки на Доган. Поне им лъснаха задните част :)
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЛАВЧЕВ - НАИСТИНА Е БИЛ ДЕБЕЛА ГЛАВА
16
0
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До ВИДНА БАНКЕРКАСтига де EU през 2008 се бръкна от данъкоплатците за повече от трилион евра за да запуши устатата банкстерите а на КТБ реално само 1,2 милиарда им ги няма другото си е ликвидно!
15
0
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Бакал ПеткоГледай са държавата е лош стопанин когато не си дава монополите и картелите !А е добра когато плаща за зулумите на финансовите социопати и търговските анархисти !
14
1
 
8
 
! Отговори
ВИДНА БАНКЕРКА преди 9 години
ДА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е ДА ГАРАНТИРА ДО 100000 ЕВРА ВЛОГОВЕ И ДЕПОЗИТИ И ТЯ ЗАКОНОВО СЪЗДАДЕ ГАРАНЦИОНЕН ФОНД КЪМ БНБ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ...Т.Е БАНКОВАТА СИСТЕМА ДА СИ ИЗПЛАЩА РИСКОВЕТЕ АНЕ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ДА ПОКРИВА ЗАЕМИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ ....ЕДНИ КРАДЦИ В КТБ ОКРАДОХА ДРУГИ КРАДЦИ И СЕГА РАЯТА ПАК ДА ПЛАЩА .....ПАРИ ДА СЕ ПЕЧАТАТ ПАК РАЯТА ЩЕ ПЛАЩА ,ЗАЕМ ДА СЕ СКЛЮЧИ ПАК РАЯТА ...... НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ СЪБУДИ СИ!!!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Гледаш ни в очите и ни лъжеш. Държавата е,, лош.стопанин и няма защо от нея да търсите да плати за откраднати пари.А кой ще плати на държавата изнесения и продаден навън държавен златен резерв.Златото изнесохте и продадохте, та в трезорите да съхраняваме архивите на Ботев и Левски,но без съхранение на техните саби.до тевтерчетата. Колкото до изчезналите пари на КТБ съветвам ви да повикате Митю Ганев и той веднага ще ви НАМЕРИ всичките пари до стотинка. Само той знае как.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да сте предлагали да се печатат, и да не сте предлагали да се печатат, е все едно, сопите са готови и кютекът ще е подобаващ, долни крадливи гадове.
11
10
 
3
 
! Отговори
патриотче преди 9 години
Някой дори знае ли че ЗАЕМ означава заем. и че Държавна помощт означава ЗАЕМ а не пари на вятъра. Ако фалира и фонда изчезне банките ще им се увеличи вноската те ще увеличат кое според вас да правят повече пари ми много ясно кредитите. И от къде ще има НОВИ пари след като тези в обръщение се изнасят и имаме дефлация ? Откъде ще се пълни хазната? Всички сте скочили срещу едни вложители. Кой нормален държи НЕЗАКОННИ пари в банка бре хора. Прокуратурата да си разследва но банката трябва да се спаси
10
0
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
"Задължение на държавата е да се гарантират влоговете до 100 000 евро-Задължение на държавата е да си ги върне от този който източи банката и да накаже виновните!Държавата налеели там грешни пари нямат оправдание да казват"Няма пари за пенсии,болници,пътища" Ако това го направят би било справедливо да се одържа от заплатите на депутати ,правителство,съд и прокуратура.Не по коледа да имат бонуси ....
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно доста гербаджии имат парички в КТБ. Законче ще си гласуват сега...
8
0
 
12
 
! Отговори
Баба Ви преди 9 години
Това е все едно да направиш едно ако на килима и после да кажеш "че аз не съм пикал".Не сте да, ама здраво омирисахте.
7
0
 
21
 
! Отговори
Баба Ви преди 9 години
Т.е. не сме го предлагали ние, други го предложиха ние го гласувахме. В това което сте приели се казва че понеже досега БНБ е била длъжна да фалира банката, а това не ви устройва, сега вече може и да не я фалира а да търси пари, от заем естествено, който да налее по късно в кацата. Да няма да напечатате пари просто тези пари ще ги вземете със заем който бюджета т.е всички ние и децата ни ще плащат малко по малко и кражбата ще я замажете.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не са ги напечатали вече! Напоследък банкомата дава все едни чисто новички двадесетачки.
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В МОМЕНТА СЕ ГОТВИ,ЧРЕЗ ЗАЕМ ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИ В БЮДЖЕТА С КОИТО ПАРИ ДА СЕ ПОКРИЯТ ВЛОГОВЕТЕ НА ВИСШИ МАГИСТРАТИ И ПОЛИТИЦИ ,КОИТО СА СИ ДЪРЖАЛИ ПАРИТЕ ЗА ВИСОКА ЛИХВА В ЕДНА ЧАСТНА БАНКА КАКВАТО Е КТБ,ТОВА Е КРАЖБАТА НА ВЕКА ТОВА Е И СЕГА ЦЕЛТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ОЛИГАРХИЯ В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ,БСП,ДПС,РЕФОРМАТОРИ,БАРЕКОВЦИ ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ И ГОЦЕВИТЕ ДУПЕТАТИ ОТ АБВ ,САМО АТАКА КАТЕГОРИЧНО СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ,ТОВА ДА ЗАДЛЪЖНЯВАМЕ НИЕ И ДЕЦАТА НИ ЗА КЕФА НА ДЕЛЯН ПЕВВЦИМ,ДОГАНОВЦИ,ИВАН КОСТОВЦИ
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този ми се струва че е с особена форма на главата.
3
4
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АМИ НЕ СА ПРЕДЛАГАЛИ..ПРОСТО СА ГИ НАПЕЧАТАЛИ БЕЗ ДА ПИТАТ..ТЕ ПАРИТЕ САМИ НЕ МОГАТ ДА СЕ САМОНАПЕЧАТАТ...А ТОЗИ КАТО МУ ГЛЕДАМ МАЗНАТА И НАГЛА ФИЗИОНОМИЯ ВЯРА ЗА 5 СТОТИНКИ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ИМА..НО И ДА СА НАПЕЧАТАЛИ ВСЕ ЕДНО ЗУРЛЮ БИДОНЮ ЩЕ ИЗЯДЕ И ТЯХ..ТАКА ЧЕ ВСЕ ЕДНО..