Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия

Плевнелиев: Длъжни сме да подкрепим всяко действие за мир
Обновена: 6 фев 2015 17:31 | 6 фев 2015 17:28, Веселина Йорданова
213
Следващите дни - решаващи за отношенията ЕС-Русия
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Следващите дни ще бъдат решаващи за отношенията между ЕС и Русия, коментира президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен, където ще участва в 51-вата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.

"Огромни са притесненията на всички в Мюнхен, че се отправяме към трайна нестабилност и влошаване на отношенията между ЕС и Русия, което никой не иска да допусне", коментира Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Конференцията в баварската столица ще протече в контекста на кризата в Източна Украйна и ситуацията в Близкия изток, породена от действията на групировката "Ислямска държава".

"През последните 25 години Европа пише история - разширихме демокрациите си, укрепихме ги, гарантирахме човешките права и свободи. Днес обаче отново трябва да отстояваме ценностите си и ако ние не пишем историята си, някой друг ще я напише вместо нас. В тези времена сме длъжни да се върнем обратно към ценностите си, а не към сметките и интересите, длъжни сме да подкрепим всяко разумно действие за повече мир и за стабилност в региона и по света и за възстановяването на върховенството на закона", заяви още президентът.

Росен Плевнелиев е първият български държавен глава, който ще вземе участие в Конференцията като ключов говорител. Във втория ден от Конференцията, 7 февруари, президентът ще направи изказване в дебата на тема "Конфликтът в Украйна и сигурността в Европа", заедно с колегите си от Финландия Саули Нийнистьо, от Литва Далия Грибаускайте и от Украйна Петро Порошенко. Дискусията е с начало 16.30 часа българско време.

"Със сигурност принципната позиция на България по конфликта в Украйна оказа своето влияние. Ще я изразя и утре от най-високата трибуна на този форум, каза още президентът Росен Плевнелиев в Мюнхен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
27
 
! Отговори
Иларион Пробългарски преди 9 години
Браво на братушките руснаци! Те са велик и доблестен народ, при това духовен! Благодарение на тоя дух българите имаме държава! Цял един славянски народ тръгна да помага и Освобождава Православните си братя българи от турското иго, когато император на Русия бе Александър Втори Освободител! Българите не са забравили, те са благодарни... Русия е приемник в културен план на българската книжовна и духовна школа през Средновековето, като българските духовници и книжовници изграждат Православна Русия!
54
1
 
23
 
! Отговори
грешка в мисленето преди 9 години
Другарю, член на БКП, Плевелиев! Грешка в мисленето е да плашиш българина с Русия! Българинът го свързват толкова дълбоки жизненоважни корени с Русия, които нито ЕС, нито Нато, нито Сащ, нито тримата изброени заедно, могат да ги изкоренят.
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В проведените от 5 до 30 януари у нас съвместни българо-американски военни учения Platinum Lion 2015 България се позиционира, заедно със САЩ, да отразява удар на врага. Врагът е Руската федерация.По този начин бяхме намесени в започналата нова война на САЩ и НАТО срещу Русия и Китай. Последиците ще бъдат най-голямата в историята ни национална катастрофа
52
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ГРУВ очите ти гори пламъкът на фанатизма... - на комуниста, джихадиста...
51
1
 
21
 
! Отговори
не се сърдете преди 9 години
Не се сърдете на плевела. Текстът на изявлението му е съчинен в американското посолство и е превод от английски.
50
19
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Усилията на поколения българи, дадените скъпи жертви в името на свободна България дадоха най-после плодове... - България успя да скъса пъпната си връв с Русия... - това означава, че е дадено началото и на българския преход. Добре, че сме членове на НАТО... - това в Украйна щеше да се разиграва и тук... - на Жужето му остава само да скърца със зъби...
49
3
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
ГОВОРИТ РОСИИ:Западни хорица! Блейте до припадък по форумите! То друго не ви остава! Не ни интересува вашата краварса демокрация! А в крайна сметка може и да имате късмета да видите как се ражда НОВА ЗВЕЗДА пред алчните ви очички!НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ НАПРАВИТЕ! НИЩО!
48
1
 
21
 
! Отговори
как вървят офшорките преди 9 години
Роска, как вървят офшорките в Кипър?
47
8
 
5
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Абе стига плюхте човека.Това което прави е част от дипломацията.Не е лесно да си между *** и наковалнята.Сигурен съм,че и в момента съжалява,че го навряха почти насила в политиката.Да си бе гледал бизнеса.
46
2
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Българския народДо 55 Не дай си боже Плевньо да остане в историята!Няма да е с добро,освен ако смятяш за добро краят на една държава с 1300години история заради прословутите евро-атлантически ценности!
45
4
 
4
 
! Отговори
До ГРУ преди 9 години
Даже руски не знаеш, простако! Но от къде ще го знаеш, за да научиш език, трябва да се потрудиш. На роба, обаче, не му е нужно да знае много-много езика на потисника. Достатъчно е да знае "товарищ" и "здравствуйте, братушки"!
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Огромни са притесненията на всички в Мюнхен, че се отправяме към трайна нестабилност и влошаване на отношенията между ЕС и Русия, което никой не иска да допусне"---------Кои всички?!? *** на американски ***, ли?Тоя се вживя в ролята на говорител от името на цяла Европа?Безгръбначно и послушко на задокеански господари, говори от името на Европа?!? - Смях в залата...Единствения "български" гражданин, за когого Русия е главната заплаха отишъл в Мюнхен и от там пак хитрее на дребно...
43
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тоя като каже,че ще изрази "принципната позиция на България" и страх ме хваща!Една новогодишна реч не може да прочете като хората,а се натиска да представлява държавата!Как ли ще ни провали и тоя път!?Не случайно даже Боко го отсвири! "
42
20
 
6
 
! Отговори
Българския народ преди 9 години
Блюдолизци с петолъчка на челото! Вие не заслужавате такъв Президент! На вас е нужен сатрап, който да ви бие с камшика, а вие да целувате ботушите му! Тогава ще сте щастливи, както е щастливо едно стадо, което има какво да яде. Достойният Президент Плевнелиев е един от малкото, за жалост, българи, които още носят българщината в себе си. Той ще остане в историята, а вие ще си отидете забравени и нещастни.
41
2
 
2
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До ГРУ надявам се че не си се обидил за това че те поправих?
40
2
 
4
 
! Отговори
Росене: преди 9 години
Що не се върнеш на работното си място? Да почесваш УЖ прочелия Винету по та--ците, а?
39
3
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 9 години
ГОВОРИТ РОСИИ:Западни хорица! Блейте до припадък по форумите! Не ни интересува! А в крайна сметка ще видите как се ражда НОВА ЗВЕЗДА!НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НИ НАПРАВИТЕ! НИЩО!
38
2
 
21
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Като чета коментарите като цяло подрьжниците на президенчето се броят на прьсти на едната рька. Ха обяснете ми тогава как и кой е гласувал за това недоразумение от снимката че го турихте президент? ??? Много ми е интересно.
37
0
 
8
 
! Отговори
ало преди 9 години
Ако довечера се разберат преговарящите какво ще каже нашия президент утре на конференцията. Когато има толкова омраза между хората няма как да има разбирателство. Всички да заяват че прекратяват всякакви вмешетелства в управленията на други страни без оглед на раси, религии няма да има конфликти. Отиваш бомбардираш убиваш невинни деца жени и после се бориш с терористи. Терористи за убийците. Тях никой не пита.
36
0
 
4
 
! Отговори
УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Носи лоша слава, за жените президенти!