Нови преговори: Горанов при ПФ в опит да спаси дълга

На влизане той отказа да отговори как вървят разговорите
20 фев 2015 15:17,
42
Нови преговори: Горанов при ПФ в опит да спаси дълга
Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов започна нова среща с ръководството на Патриотичния фронт в опит да го убеди да подкрепи тегленето на заем от 16 млрд. лв. Това са поредните разговори по тази тема в последните дни.

Горанов започна преговорите с ПФ около обяд, но разговорите бяха прекъснати за кратко заради участието му в парламентарния контрол. След края на заседанието министърът на финансите отново влезе в стаята на Патриотите, за да продължи разговорите.

И той, и лидерите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, не отрониха и дума пред медиите за хода на преговорите и има ли резултат от тях.

До разговорите се стигна заради отказа на Патриотите да подкрепят предложението на Горанов да се изтегли нов заем от 16 млрд. лв. Заради това гласуването на ратификацията през тази седмица беше отложено.

То най-вероятно ще се проведе в сряда, каза по-рано днес финансовият министър. Той беше категоричен, че няма да отстъпи от намерението си за заема и обясни, че причина за него е големият дефицит.

Горанов отсече и че предложението за тегленето не е негово своеволие, а е сериозно обмислено от страна на финансовото министерство.

АБВ също отказаха да подкрепят дълга, но бяха категорични, че няма начин да преосмислят решението си. Вероятно заради това преговори с тях няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
За погасяване на стари задължения са необходими по-малко от 6 милиарда евро. Ако правителството вземе заем от 8 вместо 6, тези допълнителни 2 милиарда със сигурност ще бъдат похарчени, и то не за стимулиране на икономиката, а за запълване на всякакви дупки в бюджета. Следващото правителство ще трябва да вземе вече 8 милиарда за покриване на дълга и още отгоре - за изхарчване. Това е пътят към фалит на държавата. Правилното решение е: да се изпълнява приетият закон за държавният бюджет за 2015г
30
0
 
0
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Лукарски е бил с една единствена цел в САЩ - да договаря закупуването на скъпи имоти и бизнес предприятия за хора от върхушката на ГЕРБ и ДПС -zadkulisite *com----------------------------------Дали има връзка между посочените събития обяснени по -горе в " зад кулисите" и настояването на ГЕРБаджиите за кредит?
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заемът е военен, готвят ни спешно за война. Още някой да не го е разбрал? Това е единственото перо, за което ЕС не отпуска целеви средства и всеки си ги плаща сам! Няма как де бъде обсъждан с приемането на бюджета, защото няма нищо общо с него! Пак ще има комисионни, както при всяка сделка. И нашите послушковци ще се гърчат като настъпени червей, но ще изпълнят възложеното задание. А народът, да го... както беше казала една висша американска особа от женски пол по адрес на ЕС.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там, където са стъпили ГЕРП трева не никне
27
0
 
7
 
! Отговори
Асфалтаджия преди 9 години
След ГЕРБ остават само колосални дългове и набързо положен асфалт
26
1
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Ти в ред ли си какъв Орешарски,какви милиарди от Орешарски.Явно вожда ти доста те е зомбирал.Е такива *** водят хора като Борисов на власт,и после цялата държава да си пати.Орешарски му бил виновен-за какво бе ***,затова че оправи финансите на държавата и остави пак 9 млр фискален резерв на мутрата и Близнашки да ги опапат,затова ли.Ей има и умни и мислещи хора в тази държава не дървари като вас - Хайде мачлето да почва.
25
0
 
7
 
! Отговори
peshko преди 9 години
Малката тиква - дипломат - голям смях :) Тиквите могат да действат само със сила и шантаж.
24
0
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Какво ли е обещал за да спаси дълга
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21. Какъв патриотиечен фронт! Те са Паричен Фонд!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЕЦ-а скъп, КТБ - евтина. Южен поток - скъп, а управлението на ГЕРБ - евтино - 16 милиарда за 3 години. Евтино ни управляват.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарува Горанов и не му дреме. Аз мисля, че с тлъсти суми ще убеди лакомиите от ПФ и всички други чакали с години да се докопат до властта и от там до тлъстите пачки. Сега им е паднало. Може и да няма втори шанс.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ми се струва, че сега патриотите здраво наддават.
19
4
 
4
 
! Отговори
ДЪЛГЪТ зове ГЕРБ преди 9 години
Гербери, изпълнете своя ДЪЛГ към Родината. Изтеглете 16 милиарда лева. За Родината - урааааааа !!!!
18
0
 
18
 
! Отговори
хто преди 9 години
ГОРАНОВ, ПЪРВО СИ СЪБЕРИ СЛЕДВАЩИТЕ СЕ ДАНЪЦИ ОТ МОНОПОЛИТЕ. ДА ТИ ПОМОГНЕМЕ МАЛКО- СЪБИРАЕМОСТ НА АКЦИЗНИ СТОКИ 15%, МАСОВО ИЗНАСЯНЕ НА НЕПРЕРАБОТЕНИ СУРОВИНИ - ОТ ДЪРВА ПРЕЗ ЖИТО ТА ЧАК ДО ЗЛАТО. МОНОПОЛИТЕ ТЕ КЛАТЯТ С ИЗМИСЛЕНИ ОТЧЕТИ - НЯМА НИКЪКАВ ОДИТ. ВСИЧКИ ФИРМИ С НАД 5 МИЛ.ЛВ В ПУБЛИЧНИЯ РЕГИСТЪР И Т.Н.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз гласувах за Патриотичния Фрон и който от тях вдигне ръка да покрепи заемаго проклевам да му изсъхне ръката,да получи инсулт и инфаркт едновременно!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тегленето на заеми е ДЪЛГ и ЧЕСТ за ГЕРБ. Наше знаме ни е Дянков, пръв учител - Сергей Игнатов.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тегленето на заеми е ГЪЛ и ЧЕСТ за всеки за ГЕРБ. Наше знаме ни е Дянков, пръв учител - Сергей Игнатов.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15 АнонименНа година по 1 млрд. ?!Е тия много богати ще излязат от управлението, или ще продължават да си купуват и гласове, и избори, и партии/депутати, и протестни мрежи и протести...А тия Костовисти и Куневкуковици нали реформи щяха да правят... та и ГЕРБ покрай тях...Всички са едни и същи кукли на конци!Ако няма промяна, бой да им струшим главата, СВОБОДНИ да се наречем !!!
13
1
 
13
 
! Отговори
55 преди 9 години
Скоро ще стане ясно дали и кой ще даде гласа си за ПФ следващият път. Кредитът на доверие беше веднъж. Втори път няма да има!
12
1
 
10
 
! Отговори
Али Реза преди 9 години
Е после как и с какво ще го връщаме тоя заем?Каква ще бъде лихвата, като самото предложение от правителството към банките е боло до 10%?А й ме съмняват много коалиционните партьори, не били уведомени навреме... Това означава че са съгласни ама да се обсъди кой как и колко ще се облажи от новите финансови постъпления!А при сегашното българско производство и икономика, в т.ч. и корупция по най високите етажи вкл. Съд и прокуратура>С какво и как ще се ПОГАСЯВА заема?