Оставете армията на спокойствие, зове Плевнелиев

Проблемите й не бива да се политизират, смята той
17
Оставете армията на спокойствие, зове Плевнелиев
Снимка: БТА, архив

Българската армия има нужда от сериозна модернизация и допълнително финансиране за доизграждане и развиване на своите способности и изпълнение на мисиите си. Това заяви президентът  и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев по време на посещението си в  гарнизонния учебен център „Анево“, съобщиха от прессекретариата на държавният глава.

„Българската армия трябва да бъде оставена на спокойствие, за да изпълнява функциите си, проблемите не бива да се подминават, но не бива и да се политизират“, категоричен беше той.

Според него е видно, че средата за сигурност се влошава и никога след края на Втората световна война в Европа не е имало толкова кризи.

„Демокрацията не е даденост, тя се защитава. Една война може да бъде спечелена, но по-важно е мирът да бъде гарантиран, а за това ни е необходима армия, която да е мотивирана и способна“, заяви Плевнелиев.
 
Президентът се запозна със задачите и мисиите на военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада. В учебния център държавният глава наблюдава демонстрация на бойни възможности и способности от различни военни формирования и се запозна с въоръжението и новото оборудване в бригадата.
 
В края на демонстрацията президентът получи от ръководството на военното формирование подарък щик -  образец от 1912 г.

От своя страна бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, посочи, че посещението на президента е знак за високата подкрепа, която държавното ръководство дава на Българската армия.
 
Социалните права на военнослужещите, недостигът на резервни части за военната техника и проблемите с логистиката, бяха част от проблемите, за които личният състав на бригадата информира президента Плевнелиев по време на работната среща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: армияРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Офшорко преди 9 години
Няма българска армия; да не се "политизира" това???
9
0
 
0
 
! Отговори
Boy преди 9 години
e pa to pojara si gori mirno na spokoistvie v strumiani i hich nikoi ne mu prechi, prezidente.
8
1
 
6
 
! Отговори
КЮРЧЕВ преди 9 години
ЧЕ ТО КЪДЕ ИМА АРМИЯ,НАРЯЗАХА РАКЕТИТЕ,НАРЯЗАХА ТАНКОВЕТЕ 1300,НАРЯЗАХА ОРЪДИЯТА,ЗАКРИХА ВОЕННИТЕ УЧИЛИЩА,ШКОЛИТЕ,ПОЛИГОНИТЕ,ПРОДАДОХА ВСИЧКО ПО МОБИЛИЗАЦИЯТА,ТЕРЕНИ,ПОГРЕБИ,КЪДЕ Е АРМИЯТА.АЗ МИСЛЯ,ЧЕ НАШИЯ ЧОВЕК СЕ Е ОБЪРКАЛ,ДА НЕ Е ГЛЕДАЛ НЯКОИ ФИЛМИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ.ТА АКО НЯКОИ ИСКА ЗА ТРИ,ЧЕТИРИ ЧАСА ЩЕ НИ ПРЕВЗЕМАТ,Т.С ЩЕ МИНАТ ПО НАШАТА ЕВРОТЕРИТОРИЯ.
7
1
 
4
 
! Отговори
legen s olovni topki преди 9 години
aide, pone edno medalche, ordenche za kuneva - za prinosa i za RBG i bg askera. :) glei kvi sa golemi zaplatite na bg askera - kato bruxellski zelki :)
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kva armia bre povecheto sa tartei i paraziti chinovnici v sofia s po 3 bona zaplati i palni nekadarnici .
5
0
 
15
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
С такъв главнокомандващ няма нужда от врагове.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен от модернизация, армията се нуждае и от сериозен главнокомандващ, а не от невзрачен мишок с меки китки, като Роската.
3
1
 
23
 
! Отговори
Муельо преди 9 години
До МунчоБългарска армия няма вече ! Има наемници от които нищо не става .
2
1
 
28
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
Бог да прости Българската армия!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е, за армията ни или добро, или нищо.