Кунева ядосана: Няма да се изплаша и откажа

Недоволна, че закона за корупцията не се прие днес
31 юли 2015 21:38, Александър Попов
36
Кунева ядосана: Няма да се изплаша и откажа
Снимка: Булфото

Ако някой смята, че ще се откажа, разочаровам, изплаша, че законът  за антикорупцията не се прие, жестоко се мами. Това  не е закон от Кунева, това е закон, минал през МС, и влязъл в Народното събрание с подписа на премиера Борисов. На 30-ти юни. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Тя изрази разочарованието си, че законът е бил оставен за последния работен ден, при положение, че един месец престоява в Народното събрание.

Това единомислие в Министерския съвет, с моите колеги от кабинета, по Закона за антикорупцията, ми даде възможност да подчертавам пред посланиците, че има сериозна политическа воля зад него. Днес се даде друг знак, каза Кунева.

Според нея корупцията е най-тежкият въпрос за страната.

"Да се правим, че има съдебна реформа без борба с корупцията, няма да допусна нито като политик, нито като вицепремиер, каза още тя.

На въпрос как това ще се отрази на влизането в Шенген, Кунева каза, че няма да ползва Шенген за плашило.

Ние сме изпълнили критериите и трябва да влезем в Шенген. От 8 страни с възражения, остана да убедим една, но със знаци като днешния оставаме с по-малко аргументи  и положителни послания за страната ни, подчерта тя.

По думите й, понеже нито една политическа сила няма как да заяви, че е против антикорупцията, се посочват какви ли не аргументи, но фактите са, че днес България пропуснала да даде ясен знак, че има политическа воля да се бори с корупцията.

Според Кунева не може хем в общ пазар с ЕС, хем корупция, защото в ЕС не се търпи такъв двоен стандарт, като призова политическите сили от управляващото мнозинство за нареждане на приоритетите, по-висока политическа амбиция и по-малко страх в осъществяване на реформите, обещани на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ALO KRIVA USTA TVOITE DNI SA PREBROENI--BALGARITE NE TE ISKAT.POMNETE ...TIA PREDADE KOZLUDUI.
20
0
 
2
 
! Отговори
Чочко преди 8 години
Кунева ядосана: Няма да се изплаша и откажа "Пръмовица е една самовлюбена амбициозна *** и лесно се не се плаши ! Единствено и само от нечий " Голем " може да се изплаши ? Но пак не е сигурно..?То куче от салам плаши ли се ?:))))
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12Точно така! Тази видна защитничка на народа по времето на присъединяването ни към Ес ни е договорила фрапиращо ниски квоти за износ на плодове, зеленчуци, мляко. За износ на круши например, тя е договорила квота 0, срокове за модернизиране на предприятия в съотв. със стандартите на ЕС- 6-18 месеца, за сравнение- в Полша тези срокове са 5- 7 години! И българиет си я избраха да продължава да ни ограбва и лъже!
18
0
 
2
 
! Отговори
разочарован преди 8 години
Що за ценизъм веднаж правителството взема решение а впоследствие се отрича както е за всяко свое решение.Организираната престъпност си съществува независимо какво е правителство.Тяе в комфорт което означава че властта е уплашена или зависима.За това нито крачка назад и отстъпление отЗакона за антикорупция.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мунчева,Мунчева!Дунапрен в главата,дунапрен в гърдите,дунапрен в краката- самоходен Манекен на Дунапрен!Един от ръководителите на Ликвидаторския Блок!
16
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази да даде отчет за нейните измами и Габонската афера...как има лице да се показва изобщо!
15
0
 
5
 
! Отговори
патриот преди 8 години
До дедо Ташунковлизането в шенген ще отвори още повече и без това разградения ни двор и всички *** от азия и африка ще си минават спокойно през страната ни, а за нас остава един голям х....
14
0
 
0
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Основната причина,че се взимат субсидии беше да се избегне корупцията .Сега официално доказаха,че има корупция. Е и двете НЕ МОЖЕ. Изберете и според мен - по-добре махнете субсидиите.
13
1
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
На теория демокрацията,както и комунизма са едни перфектни политически системи.На практика едната се омазва с корупция и морално разложение на цялото общество,а другата често допуска насилие над отделния човек чрез инструмента държава.От гледна точка на стандартния човек счита,че комунизма е по добър вариант за управление.
12
1
 
5
 
! Отговори
Колев преди 8 години
В България, където корупцията е държавна политика, където прокуратурата и съдебната власт са водещи във вземането на рушвети, закон против корупцията няма да бъде приет, както и няма да има рефорна система. Ще има приказки, безсмислени обещания, откровени лъжи и толкова.
11
1
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не е ли време избирателите в тази държава да се замислят кой ги учи на демокрация? Хора като Борисов, Кунева, Плевневлиев, Цацаров са само върхът на айсберга. До кога ще търпим тези хора във властта? До кога ще търпим тази демокрация в която няма нищо демократично? Това ли е демокрацията на френската революция или нещо измислено от изедниците и поднесено от медиите в подсладен сдъвкан вид. Американска демокрация във вид на фаст фоод.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кукувицата -дъщеря на агента на ДС-,,Калин Орелът-( в книгите на д-р Ил. Бъчваров ) ,,Габонската афера -над 40 милиона долара ,1-2 блок на ,АЕЦ ,,Козлодуй,,банка ,,Париба,,-строеж на АЕЦ ,,Черна вода ,,Румъния ,орден Почетен легион , и тази корумпирана комунистка - БОРЕЦ ЗА АНТИКОРУПЦИА.Какво може да се очаква от дъщеря на доносник ,освен лицемерие .
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафиотските Кръгове в България никога няма да допуснат обикновения българин до власттаНАРОДЕЕЕЕЕЕ СЪБУДИИ СЕЕЕЕ
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе да питам,народа кога ще се вдига на всенароден митинг за обедяване на нацията и за намирането на хората който доведоха народа до това положение през 25 годишния криминален преход!
7
2
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Завря ми тенджерата от това "влизане в Шенген". Защо никой не вземе да обясни какви ще бъдат предимствата за обикновените хора, борещи се за оцеляване с доходи 250-300 лв месечно, при това влизане в Шенген. Храната безплатна ли става, ел.енергията, бензина? Има ли някой знаещ в сайта да ни открехне безплатно по въпроса? 25 години борбата на политиците е "за кокъла", а не за да помогнат на средния българин.
6
2
 
3
 
! Отговори
zaw12929 преди 8 години
Бойко заслужава адмирации- оставя ги хубавичко да "нацапат", да си видят силите и възможностите - после оправя работата. И се случва само на реформаторите, дето се имат за "нещо" ..., като нищо.
5
2
 
5
 
! Отговори
zaw12929 преди 8 години
Няма място за ядове: трябва диалог с партньорите, а не високомерие! НС е колективен орган, а това изисква друг подход. Нашият парламент не е на ниво, заради лошата рамка- натрапеният ни от ЕС либерализъм уж! всяка партия да се бори с другите и никой за България!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова, от тебе трябва да започне тази комисия. Бързай и ще си го получиш.
3
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Кунева,корупцията не се бори със...закон,това е смехотворно.При Крум Страшни са сечели ръце за кражби.Както виждаме...нашенските корумпирани крадци са с две ръце и една глава;поне главата да махнем със...закон.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откажи се бе, жена, без да се плашиш. Не ставаш за нищо. Ако сега се откажеш може и да ти се размине затвора.