Без гафове при обществени поръчки в МТСП

Скокът на заплатите не зависел от предизборните обещания
Обновена: 17 фев 2017 12:21 | 17 фев 2017 12:10, Камелия Цветанова
1
Без гафове при обществени поръчки в МТСП
Снимка: Bulgaria On Air

Проверката на обществените поръчки в Министерство на труда и социалната политика приключи не е показала сериозни пропуски и нарушения, обяви в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Гълъб Донев.

Служебният социален министър коментира, че въпреки предизборните обещания на партиите скок на заплатите е възможна при положение, че синдикати и работодатели договорят реалните размери според търсенето и предлагането.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пък даде заявка, че синдикатите няма да пропуснат възможността да участват при провеждането на мажоритарни избори.

Според Гълъб Донев идеята е много добра.

"Имало е случаи, когато различни представители на синдикалните или работодателските организации са влизали в парламента като народни представители и това не е нещо което буди притеснение. Ако това се случи голяма част от исканията на работниците биха могли да бъдат защитени от синдикатите", коментира той.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Членовете намКТ Подкрепа са.-35000души но с преброяването ги изкараха-75хил. Бойко знае целуваха му рька.Без Тренчев е умиращ синдикат но Митко и Йоанис си правят тяхното!