Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС

Майката на 25-годишната Теодора е загинала при нелеп инцидент с тролейбус
Обновена: 1 апр 2017 20:48 | 1 апр 2017 20:48,
146
Столетницата с коз, вкарва най-младия депутат в 44-то НС
Снимка: "24 часа"

Най-младият парламентарист в 44-то Народно събрание вероятно е Теодора Халачева от листата на БСП в Пловдив. 

25-годишната социалистка бе трета в списъка на кандидатите на столетницата след водача проф. Иво Христов и директора на университетската болница "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. 

В ученическите си години Теодора печели награди в конкурса за красота "Мис Пловдив", както и става лице на месеца във фотоконкурс на пловдивски сайт, събирайки гласовете на 840 души.

"С мои връстнички се записах на шега и за забавление в тези състезания по красота. Не възприемам себе си като модел", признава Халачева.

Близки и познати на 25-годишната социалистка обаче твърдят, че красотата е само допълнение към нейните качества и способности, пише "24 часа".

"Визията й е само допълнение към нейните личностни качества. Притежава характер и воля. Има и опит в партийните дела. В БСП е от 7 г. Инициатор е на много проекти за младите хора", гордеят се с нея от местната соццентрала. 

По думите на Теодора, никой от близките й не е членувал в БСП, а тя сама е избрала този път. 

"В семейството ми никога не сме говорили за политика, но за мен е кауза и професия", споделя тя. 

Халачева е възпитаник на ПУ "Паисий Хилендарски", където завършва Политология с пълен отличен. 

По време на следването си младата депутатка преживява и най-тежкия удар в живота си. През 2012 г. камион, превозващ багер, скъсва увиснали тролейбусни жици на бул. "Васил Левски" в града, а тежките кабели удрят майка й, която в този момент пресичала платното. 42-годишната жена загива на място и оставя Теодора и по-малкия й брат, който е абитуриент. 

Институциите си прехвърлят вината за инцидента, а шофьорът се отърва с условна присъда за това, че е превозвал извънгабаритен товар и по непредпазливост е причинил инцидента. Управителят на дружеството, където е работил водачът, е оправдан. 

След случилото се на Теодора Халачева й се налага да съчетава лекциите с работа, за да може да издържа себе си и своя брат. Въпреки това успява да взема изпитите си с отлични оценки, споделя доц. Драгомир Генов от Факултета по икономика и социални науки. 

Младата социалистка е спечелила уважението му с това, че отстоявала позициите си и преподавателят е убеден, че ще прави това и в парламента. 

Според Теодора, интересите на младите хора у нас трябва да се защитават от човек на тяхната възраст. Необходими са стажантски програми в реална среда, тъй като сега завършващите ВУЗ-ове се оказват в порочен кръг - имат образование, но заради липса на опит не могат да се реализират, твърди още тя. 

"През следващите месеци започвам диалог в Пловдив с университетите и бизнеса за осигуряване на възможност за младите за придобиване на практически опит", споделя депутатката.

Тя вече има опит в подобни проекти, миналата година създава програма за интелигентно сътрудничество между ПУ "Паисий Хилендарски" и партийни централи в града, в резултат на което 20 студенти от специалностите "Политология" и "Международни икономически отношения" започват стажантски програми. 

Халачева е двигател и на програмата "Образована младеж" на БСП в Пловдив, която вече седма година осигурява безплатно обучение по български език и литература на зрелостници. 

Теодора е заявила също, че със заплатата си на депутат ще плати първата семестриална такса на гимназиста, който тази година изкара най-високата оценка на матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миска?!? Той и царят ги беше насъбрал все миски, ама му видяха сметката.Завършила с отличие, ама задочно, щото работела. Нали ги знаем тези, "плащат" си изпитите по хотелите. Всички фолк певеци до една са юристки, политоложки и културоложки.
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става и за фолк певица в империата на пайнера.
112
2
 
10
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Минаващ 121 Момичето със сигурност е хубаво и може би умно , но си задавам простия въпрас. Ако е така , какво прави в БСП, партия без бъдеще?
111
0
 
4
 
! Отговори
Помня преди 7 години
До :) 125 Бих се радвал ако това младо момиче изхвърли дъртия пезевент Данаилов с 7 000 -те лева заплата и пенсия.А онзи вечния депутат Георго Божинов реве ли , реве.Нито ден трудов стаж няма извън НС. Три мандато в НС са прекалено много. Един мандат и по излючение втори, само ако има изсключителни заслуги за развитието та държавата.Освем Кастов, друг такъв няма.
110
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази миска ще задоволява духаа на столетните другари.
109
5
 
11
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Такива като това момиче трябва да влизат в политиката, а не такива, които мрънкат, псуват, обиждат и търсят виновни. Хубаво е, че такъв пример идва от БСП. Нямаме нужда от стереотипи, всички партии могат да бъдат различни и новаторски.
108
0
 
14
 
! Отговори
Ами преди 7 години
Това само показва,че младите и способни българи не искат да имат нищо общо с партиите.Ето например от около 30 000 инженери които работят у нас нали никой не напира депутат да става?Всеки от тях си гледа съвестно работата получава си заплатата напредва в кариерата и създава неща които са гордост за България.А с кого от нашите политици можем да кажем,че се гордеем?
107
9
 
12
 
! Отговори
сравнение преди 7 години
При мандата на Обама министър на енергетиката беше Нобелов лауреат физик.Погледнете сега къде са САЩ.Бензинът им е лев/литър,имат 365 станции за зареждане на водородни автомобили и конкурентноспособно производство!А БСП вкарали като депутатка Мис Пловдив.Хора,замислете се сериозно,че напредъка на една страна се дължи на идеите на новатори като професор Стивън Чу,а не на лауреатки от конкурси за красота!
106
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво де, ама има много герберски вид.
105
3
 
14
 
! Отговори
Гергов преди 7 години
Ох, таман на "Копринка" ще има какво да бичим :)
104
8
 
11
 
! Отговори
Дедо Георги преди 7 години
То харно туй,ама и др.Виденов беше млад и убав.Сал дет фалира и банките и държавицата.
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям коз,няма що.Щом и манекенки вкараха в парламента...
102
9
 
9
 
! Отговори
65 преди 7 години
Ама нали БКП беше столетница,оная дърта вещиц,лошата дето пращаше в Белене за нищо.Дето изкара децата навън в дъжда два дни слад Чернобил.Новата БСП няма нищо общо с нея.Е,само изнесе парите.Другари,коригирайте заглавието.А девойчето правилно се е ориенторало.Все пак трябва отнякъде да цица
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много лъскаво!
100
1
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 7 години
Все пак трябва да ставаме 8 000 000 ...
99
8
 
8
 
! Отговори
Chibook преди 7 години
Тази е мазното Lacoste в зурлата.
98
10
 
20
 
! Отговори
Емо преди 7 години
Тази мома работна става сутрин рано и обира краставиците, докато са още росни. До последната капка. После се облизва старателно, облича се и тръгва към парламента.
97
10
 
14
 
! Отговори
Електорална единица преди 7 години
Не е кой знае какво, но с подходящо бельо, грим и ако знае мурафети, ще й издъня арматурата.
96
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Само БСП ! Не забравяй 4е сте наследници на "мандраджии и обирджии" , предатели и криминални престъпници .
95
4
 
16
 
! Отговори
Без име преди 7 години
Успех.дъртите ще ома да точат лиги