До средата на 2018-а Павлова – евроминистър. После: Ще мисля!

Обучението на кадрите за председателството е към края си
20 май 2017 10:05,
64

Засега Лиляна Павлова няма намерение да се връща в регионалното министерство. След края на европейското председателство на България обаче ще мисли с какво да се занимава. Това обясни тя в студиото на предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Такава тема не стои в този контекст. Ние трябва да направим всичко необходимо за европредседателството. След това ще мисля", коментира Лиляна Павлова.

Пред Милена Милотинова тя обясни, че на 31 май у нас ще пристигне генералният секретар на Европейския съвет Йепе Транхолм-Микелсен, който ще даде начало на  обучението на българското правителство за председателството догодина. След това ще стартира и обучението на всеки министър, който ще ръководи заседанията на европейските съвети.

Павлова съобщи, че е към края си обучението на ключовите служители за европредседателстовото. Наваксва се и обучението на останалите 1500 чиновници.

Подготовката на председателството може да се раздели на два аспекта, коментира Павлова.

"Единият е политическия, а другия логистичен. По първият важните за България приоритети ще са миграцията и Западните Балкани и бъдещето на Кохезионната политика (безвъзмездните средства по европейските фондове)", посочи министърът.

Павлова обясни, че страната ни ще настоява да се запази кохезионната политика като се отчете спецификите и проблемите на страните от последното присъединяване към ЕС. Според нея запазването на  безвъздмездните средства по европейските фондове ще помогне на тези страни да догонят старите членки.

Приоритетните теми на "тройката" - България, Естония, Австрия ще са: Сигурност и миграция, заетост, икономически растеж, бъдещето на Европа, посочи Павлова.

Мария Габриел достойно ще защити  и представи България за изслушването й за еврокомисар, смята Павлова. Тя очаква добро партньорство с Габриел по време на българското председателство  на  Европейския съвет.

Още – в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR точно в 17:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"После: Ще мисля!"*** тя можела и да мисли?!?!?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що *** не ти стигат паричките?
43
0
 
5
 
! Отговори
men преди 6 години
спасете сфинетка от диетка купете си винетка. сфинету и сфинетка най модната сфетска двойка. живели живели.
42
0
 
5
 
! Отговори
:( преди 6 години
Какво има да мисли?Съдбата на такива като нея е била уредена и гарантирана още тогава, когато майка й си е направила изследвания за бременност и резултатът е бил положителен /по онова време тестове за бременност още не е имало/.Или, като казва, че ще си помисли, има предвид това, че ще си избира между други благи и много високо платени длъжности, даващи възможност, освен заплатата, да се усвояват и едни пари с по девет нули слез първото число?Поне да не дразни хората.
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лилянке,във вашата партия само един се опитва да мисли,а всички останали слушкате и не разсъждавате върху измисленото от НЕГО.Иначе няма да папкате.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ ! И ТАКА ВИНАГИ ЩЕ СИ КРЕТАМЕ ,ЗАЩОТО УМНИТЕ И КАДЪРНИТЕ БЯГАТ ДА СЕ ОПАЗЯТ ОТ НЕГРАМОТНИТЕ,МУТРИТЕ ,НО ПЪК С МНОГО ПАРИ И ТО СМЪКНАТИ ОТ ГЪРБИНАТА НА СИРОМАСИТЕ. ЗАТОВА СА ИМ И ТАКИВА КИЛЦАТА, ОХРАНЕНИ - я си ги подредете в ума не са ли все освинили всички дето са най-богати в България ,това не е от работа ! Нима си мисли някой ,че килцата на цацата, на дебелянчо,на бацето са от много работа ?......
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету е както е петела за кокошките.От време на време се качва на някоя негова подчинена.Но то си е така от край време.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамутицата толкова е накрала, че защо да се връща. Да ходи друг гепач да пълни гуша в това министерство. Свинчока трябва да мисли къде да инвестира откраднатото защото е много. А нали беше либе на Лентореза Винету, няма да я остави далече от хранилката.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато и тук и там си роб,по-добре да си роб за повече пари.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38: белите роби не са изход.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя нали си направи магистрали.... Има достатъчно място и за нея, но новият министър да помисли и за засаждането на храсти, хем за полицаите хем за труженичките.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работната заплата в БГ.е като свинско със зеле.Само че само зелето остава за простия народ.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мис Пиги.Трябва да им се търси работа на добри позиции.Иначе ще отидат на борсата.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 40 - яки мръвки! у европа сме начело! - кой сега е номер едно!!!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38 - не е възпитано, но е в тон - вицепразидентшата и д.златева немат конкуренция!
30
0
 
15
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Аз съм простттт и вие сте простиии....затва тъй хубуу съ разбираме!
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ Я МИСЛЕТЕ! ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ УПРАВНИЦИ СА АБОНИРАНИ ЗА ВИСОКИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ ОЩЕ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ.НЕ СЛУЧАЙНО СРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ И НЕДОСЕГАЕМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ СА САМО ДЕЦА И ВНУЦИ НА БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ.ЗАТОВА БЯГАТ УМНИТЕ НИ ДЕЦА ОТ БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩОТО НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ТОПЛО И ДОБРЕ ПЛАТЕНО МЕСТЕНЦЕ ИЛИ СИ НЕЧИЙ СИН И ВНУК ИЛИ СИ *** ,НО НИКОГА ДОСТОЕН И УМЕН БЪЛГАРИН НЕЗАВИСИМО КОЛКО ВИСШИ ОБРАЗОВАНИЯ ИМАШ .ТОВА Е БЪЛГАРИЯ -27 Г.СЛЕД ГОЛЯМАТА НИ "УЖ" ПОБЕДА НАД
28
2
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПОСЛЕ ТО Е ЯСНО ДОТОГАВА ГЕРБ ЩЕ СА ПАДНАЛИ ОТ ВЛАСТ И СВИНЕТКА ЩЕ ПЪТУВА КЪМ ЗАТВОРА ЗА БЕЗКРАЙНИТЕ СИ ДАЛАВЕРИ!
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Челната тройка по охранени губи се държи изцяло от ГРОБ :1.Фидосиевна2.ЦацарановЗ.Сеинетното Лиле
26
0
 
23
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ей тая си я заслужавате,ама не само по Коледа,цял живот,до откат.Да ви е на офффчите чуутури дето избирате тия неграмотни ***!Хак да,ви е!!!