Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!

Борбата трябва да е срещу пропагандата му, смята той
Обновена: 4 юни 2017 21:58 | 4 юни 2017 21:47, Анисия Иванова
196
Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!
Снимка: БТА

Ние сме изправени срещу информационната война, която терористите водят със западния свят и не можем да се справим само с конвенционални средства. Това подчерта бившият вътрешен министър и бивш шеф на ДАНС Цветлин Йовчев пред bTV.

"Ние все още се фокусираме върху последиците от терористичния акт, а не върху причините”, заяви той във връзка с вчерашния атентат в Лондон. По думите му една полицейска проверка в навечерието на атаката е щяла да покаже само, че бъдещите извършители имат редовни документи и вероятно няма причина да не управляват автомобила, с който след това ще връхлетят върху пешеходци.

"Ние трябва да се борим срещу тази пропаганда, да ограничим техните възможности чрез мрежите. Посланията им не бива да стигат до хората, които са уязвими. Трябва да се изградят достатъчно сериозни механизми, които да подпомогнат сред тези групи хора да има информираност (…) да подпомогнем модернизацията на исляма, да помогнем на тези идеи, които не са опасни”, подчерта Йовчев.

Той беше категоричен, че са ни необходими нов тип инструменти за въздействие върху застрашените от радикализация хора: "Източниците на информация трябва да имат друг профил, посланията трябва да са различни”.

Йовчев отбеляза, че спецслужбите действат превантивно и ефективно, но естеството на работата им не предполага публичност. Той не приема и обвиненията на Цветан Цветанов, че МВР е било буквално разбито по времето на кабинета "Орешарски”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветлин Йовчев: Да подпомогнем модернизацията на исляма!"Чудесна идея! Ха сега всички всезнайковци, които отказват да кажат в прав текст, че тази религия е зловредна и трябва да се забрани тотално, моля, идете при ислямистите, за да им обясните как те нищо не разбират от собствената си залухава религия, как вие сте новите пророци на алах и мохамед и ще реформирате и модернизирате исляма.Ще ви гледам на интернет как ви свалят главите от раменете или ви горят живи.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво "грабене" на петрола, след като някои от най-богатите държави в света са петролните монархии. Петролът има важно икономическо значение в последните 100-150 г. благодарение на западните технологии. Ако цивилизованият свят нямаше нужда от него, държавите в Персийския залив, щяха да притежават нещо напълно ненужно и щяха да тънат в бедност. Сега с огромните си богатства, идващи от търговията с останалия свят, вместо да догонят развитието на цивилизованте общества, те се борят да ги унищожат.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава наглост - хем ислямът е на опашката на цивилизацията, хем претендира да управлява света. Това е като неграмотен да претендира да управлява БАН.
103
0
 
2
 
! Отговори
Dancekol преди 6 години
Ami pomognete i na budistite, na katolicite, na ravinite, stom ste takiva fakiri....
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои коментари тук са доказателство, че да спориш с поклонник на исляма е безполезно занимание, чиста загуба на време. В исляма критичното мислене се наказва, допустимо е единствено безкритичното подчинение. За този, който разправя как западните държави избивали целенасочено жени и деца: бомбардировките срещу терористите са опит да се спрат именно техните зверства, жертвите са неизбежни, вкл. от приятелски огън. Ако западът искаше да изличи от лицето на земята мюсюлманите, можеше да го направи.
101
0
 
1
 
! Отговори
Info magla преди 6 години
Kolko i kade sa parite ot proizvedeno i prodadeno orajie po sveta v svetovnite banki?Kakvo, koga, kade, kolko, kak se sluchva s parite ot orajeinata industria v svetovnire banki, kade otivat posle tesi pari, za kakvi svetovno vajni humanni celi za chovechestvoto na planetata sa upotrebeni? Pri kakvi bankovi lihvi, v koi darjavi, koi narodi? V Turkiye li, v Siria li, v Eritrea li?!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко след геноцидът в Газа 2014, Рамадан, се появи агентът на Мосад с името Абу Бакр Ал Багдади, който бе представен за водителя на ИСИС- израели сикрет секюрити сървиз. Той призова ввсиичкии мюсюлмани на джихад, който се излъга да отиде/най-вече млади хора/, беше ползван за самоубийствени атентати. Израел редовно приема в болниците си ранени от ИСИС.
99
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Йовчев, ти говориш за техническата страна,но в заглавието друго е изведено.Ще го кажа така( за " модернизацията") - аз от ислям не разбирам, но виждам,че досега няма и дума религиозните водачи да заклеимят деиствията на терористите. Как ще ги модернизираш- те са 'бетон', от имама до шалвара.
98
1
 
2
 
! Отговори
Levchev преди 6 години
Nationalnata biblioteka predlaga chetene na Koran na razlichni ezici v gradinkite, parkovete, plajovete krai rekite, baseinite, ezerata...ima hartieni i elektronni varianti za vsichki jelaesti...
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Исляма. западните "цивилизации" трябва да евролюират. Западът е още на животинско ниво в еволюцията си, западът е едно животно което има оръжия и технологии, но евролюционно са на животинско ниво, живеят по животинските закони - по силния убива по слабия, отива на негова територия, взривява деца и жени за да налага демокрация уж, но всъщност всичко е за пари и петрол - животни, както животните в джунглата, даже и те не се избиват така.
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Боже, какви глупости ! Докато хората не проумеят, че Западът стои в основата на тероризма и предизвиква създаването му, нищо няма да се промени."Политиците го знаят. И тези които правят пари го знаят. Няколко убити от време на време при теристични атакиа са добра цена за печалбите от петрола и маковите полета, какво толкова - от инциденти по пътя умират много повече. Лидерите ще се ужасят и всеки ще се изкаже, народа ще запали по една свещичка, ще смени фона на фейсбук и живота си продължава.
95
2
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Исляма не може да Еволюира.Просто религията е създадена с тази цел да държи душите на хората в средновековието.Християните еволюирахме много в последните 1000 г.Преди това бяхме същите Фанатици като Мюсюлманите.Исляма съществува от 1200 г и до сега не са направили крачка напред.Дори Обратното .Ставаме свидетели на Обратна Еволюция .Ататюрк навремето се е опитал да направи Турция светска но както виждате неуспешно.Единствения шанс да спасим света и Европа е като заличим тази религия!
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Исляма трябва да се модернизира, западните терористи които взривиха милиони мюсюлмани в техните страни за да им налагат демокрация и заради петрола трябва да се извинят и да молят за прошка и помирение. Само тогава може да се говори за мир.
93
4
 
4
 
! Отговори
hghg преди 6 години
Не всички мисулмани са терористи но всички терористи са мисулмани май. Що така и аз ни знам
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфф успех с ограничаването на мрежите. Аман от баламурници. Решението е в затварянето на джамиите и изхвърлянето на тези брадати чучела през границата като мокри котета.
91
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 6 години
В безидейно време като днешното ,където парата е ЦАР винаги се появяват подобни идеологически "метастази".Природата не търпи вакуум.
90
0
 
8
 
! Отговори
Луд преди 6 години
Каква модернизация ???!! Та пигита и модернизация са две несъвместими неща!
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, какви глупости ! Докато хората не проумеят, че Западът стои в основата на тероризма и предизвиква създаването му, нищо няма да се промени. Става дума за бизнестероризъм, не за религиозни войни, става дума за много пари. Но докато не го проумеем ние хората, ще продължим да "не се страхуваме", да правим концерти и да мрем.
88
0
 
1
 
! Отговори
Велик преди 6 години
До-154 bulgarin patriot,Осман не е сам и зад него има цялаааа армия последователи и няма да позволим от Осман да падне и косъм комплексар такъв,какъв патриот си ти,срам и позор сте
87
0
 
11
 
! Отговори
С две думи..... преди 6 години
Да подкрепим исляма. Безумец!