Борисов към министрите си: Да не се успокояваме, да пълним хазната!

Премиерът иска още повече приходи в бюджета, за да има за "всички ресори"
113
Борисов към министрите си: Да не се успокояваме, да пълним хазната!
Снимка: БТА, архив

Да не се успокояваме от резултатите, а още по-активно да работим, трябва да съберем повече приходи. Така премиерът Бойко Борисов коментира данните за касовото изпълнение на държавния бюджет на днешното заседание на МС.

Според информацията, внесена от министъра на финансите, салдото по Консолидираната фискална програма на касова основа към месец юни 2017 г. е положително в размер на 1 746,7 млн. лв. (1,8% от прогнозния БВП).

Зам.-финансовият министър Кирил Ананиев информира, че това е около 7,8% ръст спрямо същия период на 2016 година. По предварителни данни за месец юли салдото се увеличава на близо 2 млрд. лв. или около 2% от БВП.

По думите на Борисов, когато има стабилност в политическата среда и координация в действията на приходните агенции, службите и прокуратурата, идват и резултатите.

Той дава пример с намалените приходи по време на служебното правителство.

"Не го казвам с упрек. Всяко разклащане в държавата става рай за контрабандата", посочва министър-председателят.

Бойко Борисов заявява, че ще продължи активната работа за събирането на всеки лев в държавния бюджет, защото "доста пари трябват за всички ресори".

"Действително, като погледнеш близо 2 милиарда излишък, си задаваш въпроса: "Защо не ги раздадете?". Защото това са пари, които чакаме – в момента, в който излизат европейските проекти, да имаме готовност да ги кофинансираме. Знаете, че има периоди, в които докато се работи, не се разплаща, но като дойде време да се плати, трябва да имаме готовите пари", разяснява той, според стенограмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
5
 
! Отговори
sid преди 6 години
Като го слушам и все едно съм абсолютно *** ,сляп и глух и всичко в БГ е розово.Надеждите и мечтите са хубаво нещо само,че те не са за нас обикновените хора.Онова,което Борисов вижда през розовите си очила ,защо ли не го виждаме ние?!Държавата буксува на едно и също положение и на хората им писна да се борят нещо да се промени.Всеки поглежда в някоя посока от света и се стреми да замине.Нека не ни разказва приказки за деца,дори и те не биха му повярвали.
93
1
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Отговорът на доста българи е еднопосочен билет към така наречения цивилизован свят,тук остава само електорат ,който не носи приходи.
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се пълни хазната за какво?Да има суджук за Баце и апартаменти за Ушев цецо?Или за да дебелеят Фидосова и Павлова?
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да събират от НАП пари - да има за суджук на Бойко Борисов.
90
1
 
17
 
! Отговори
България мрази ГЕРБ преди 6 години
тоя селянин скоро ще го разкарат завинаги...за нищо не става освен да краде и лъже
89
2
 
11
 
! Отговори
психо десен преди 6 години
Аз отивам да викам на площада "кой не скача е червен". Кой ще дойде с мен? А, май само ще си скачам. Никой вече не ми вярва.
88
2
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да пълним ний хазната своя,да пълним своя джоб бездънен.А джобът се разтяга,все по-надолу ни притиска,че мъните не слягат,отгоре други ги натискат...
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАРОДЕ, НАРОДЕ, ПИШЕТЕ СИ ПО ФОРУМИТЕ ДОКАТО ТЕ ГРАБЯТ ОТ НАС И СИ ГИ ВЗИМАТ. НЕКА СИ БЕЗДЕЙСТВАМЕ И ГЛЕДАМЕ КАК БОЙКО ДРУГИТЕ ПОЛИТИЦИ СТАНАТ ОТ МИЛИОНЕРИ НА МИЛИАРДЕТИ. ПРОСТИ СМЕ ДО БЕЗКРАЙ.
86
2
 
12
 
! Отговори
ориндж каунти преди 6 години
До АнонименЗащо наричания от бб бебчо не е в списъка на кредитните милиаонели от КТБ? Много защитен,защо ли?Менда Стоянова как го оправдаваше по тв.....
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажем за големия седесар Филип Диоитров.С жена му имат 5 апартамента и 480 000 лева в банки.Единя от апартаментите е в Брюксел и е купен за 238 000 евро.100 квадрата ,купен през 2011г.В декларацията Димитров е посочил че е купен с кредит от 193000 евро и лични спестявания.А простия народ викаше навремето СДС.
84
1
 
20
 
! Отговори
магнолиев преди 6 години
Абе, тикво банкянска, министрите ти - неграмотни, ***, корумпирани, алчни и некадърни простаци са ни ясни! Ами, защо не подхванеш Дана даскалицата, столичната ти кметица, колко хора вече загинаха от паднали дървета, лошо извършени ремонти, чудовищна корупция, кражби и прочее безобразия? И я кажи на Горановото Влади да престане да лиже насрания *** на уродливото туловище Пеевски, колкото и скъпо да ти е на сърцето, че вече хората излизат по улици и ще ви изринат на бунището!
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички минали през власта партий за последните 28 години,децата и м учат и работат в най- престижни университети фирми и банки на Запад.
82
1
 
9
 
! Отговори
продължение на 88 преди 6 години
Още по темата за ДС: ДАНС е опит да бъде възродена Държавна сигурност. Малка справка: В скандала със съдийките Нинова-Ченалова малко встрани остана фактът, че Съдия Нинова за три години е дала 18 000 разрешителни за СРС. И не само това, много от тях са с незаконно удължен срок от 100 на 200 дни. ДС продължава да подслушва здраво. Откъде, мислите непрекъснато изскачат тези флашки? Онези юнаци записват всички, които ги интересуват и много, които изобщо не ги интересуват.
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кратък разбор на последното управление на БКП: Орешарски става премиер. Всички говорят за "Планът Орешарски", който така и не видяхме. На третата седмица от управлението си, Орешарски одобрява връщане на 600 млн. лв ДДС на български фирми. Така се започва. Изтеглен беше прословутият един милиард, който изобщо не стигна до хазната. И тогава... КТБ. КТБ беше фалирана, за да не връщат парите ДС-другарите и официалното им лице - Делян Пеевски. Кой предложи Делян Пеевски? Предложиха го ДС.
80
0
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Да пълним хазната която винаги ще е празна ! "Лапайте до насита народа е ***" ревна Бойко и хазната се разтресе ! Но като се замисля така и аз няма да плащам на бараби бол пара ми по 10 лв и цял ден ще го карам да копае !
79
3
 
3
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
Кви седем седмици? От понеделник почва зимата.
78
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата омраза на комунистите срещу Борисов, на пръв поглед може да изглежда малко необяснима /въпреки че комунистите винаги са разчитали на омразата като основна движеща сила на "философията" си/, но не бива да забравяме - те никога не са печелили избори срещу него. Мноо ги е яд чуек...ПП. Радев не е кандидат на БСП, кой каквото ще да ми говори.
77
1
 
11
 
! Отговори
Торбаланско царство преди 6 години
Положително не е казал хазната а торбата, или така си е мислил.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако срещнеш гладен Комунист-Гербер Борисов, дай му храна. Ако срещнеш жаден Комунист-Гербер Борисов, дай му вода. Ако срещнеш гол Комунист-Гербер Борисов, дай му дрехи и обувки. Но никога, никога, никога не давай власт на Комунист-Гербер Борисов, защото тогава всички ще бъдат гладни, жадни, голи и боси освен управляващия Комунист-Гербер Борисов.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигна здравния рекет само за безработни.