Огнян Златев: България постигна порeден успех

ЕЦБ иска да е уверена, че банките са стабилни, обясни той
Обновена: 15 юли 2018 06:57 | 14 юли 2018 22:11, Анисия Иванова
25

В днешния динамичен свят България постигна порeден успех. Доказахме, че сме подготвени да влезем в предверието на еврозоната. България е заявила, че е готова. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Огнян Златев.

Според него ситуацията е такава и се налага в динамичен процес да има нови изисквания. Българските банки ще преминат т.нар. стрес - тестове, за да се убеди ЕЦБ, че банковата ни система е стабилна и няма да се повтори случаят КТБ.

Той обясни, че има допълнителни условия, които трябва да изпълним. "Банковият съюз е нов елемент, който се появи заради финансовата криза и ситуацията в Гърция, което Европа повече няма как да си позволи. Условията към нас не са проява на негативно отношение!", смята Златев.

ЕК е готова да помогне с техническа помощ, за да бъде по-лесно преминат транзитният период от около две години. Проява на политическа безотговорност е да се плашат хорага от приемането на еврото. Ползите са безусловни. Ще паднат лихвените проценти, страната ни ще получи голям кредит на доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
13
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
"Пак на първи ред се говори за банките, а за хората кога!?" БКП с Орешарски фалираха КТБ. Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк-6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка-3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка Славяни-2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка-1 млрд. и 150 млн.лв.; ТС Банк-1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк-886 млн.лв.; Търговска банка Елит-819 млн.лв.; БУБ-554 млн.лв. ; БЗПБ-465 млн.лв. и т.н.
21
0
 
13
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
"доверие НЕ ЯМ." Ами, яж жаби!!!
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният гер-бе-растки пара-зит имитира осведоменост, лъже безобразно и говори празни приказки. Защо изобщо канят престъпници в телевизиите и в медиите???
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 13 Увеличавет се влговете на ОПГ . А останалото е нищета ,разруха ,смъртност етническо прочестване ,некролози ,препълнени гробища ,етническа престъпност закриляна от властта . България е заприличала на гробище .
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 13 И ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА .
17
3
 
13
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
"при тая пълна бедност и първо място по смъртност в света, каква еврозона бе лъжецо пореден ?"Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват. Увеличават се влоговете и спестяванията в банките и т.н.
16
4
 
9
 
! Отговори
"България е преди 5 години
завила, че е готова." Някой би ли обяснил смисъла на този цитат? Еврочервените успяха за 30 години да сътворят по-кухи лозунги дори и от предишния режим. "Безспорен, пореден успех."
15
11
 
15
 
! Отговори
нов преди 5 години
Имам чувството че едни и същи хора гостуват по всички предавания на тази телевизия,независимо кой е водещ и как се казват...
14
11
 
14
 
! Отговори
Аз кредит на преди 5 години
доверие НЕ ЯМ.
13
4
 
16
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Дежурният червен *** пак е станал рано-рано, оставям го сам да си пише, сам да си отговаря - нека си поиграе, щом му е забавно, върши работа при индивиди с остро биполярно разстройство на личността.
12
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при тая пълна бедност и първо място по смъртност в света, каква еврозона белъжецо пореден ?
11
12
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Пак на първи ред се говори за банките, а за хората кога!?
10
9
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
"Каква еврозона ,какъв успех?най бедната странна с най ниски доходи,тези придворни плянпачи само глупости говорят." В България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените! Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват. Увеличават се влоговете в банките. Бедните хвърлят хилядарки...
9
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не спите гербавите мишки?Минуси слагате?Да не ви е гузна съвестта?Или не знаете какво е това?
8
15
 
20
 
! Отговори
До Киро преди 5 години
Не си прав! България постигна успех в отглеждането и производството на тикви. Първо място в света!Даже и тиква за премиер си имаме.
7
18
 
13
 
! Отговори
Това е преди 5 години
Само богатите и бандитите ще спечелят от еврото,обикновените Българи ще обеднеят още повече.
6
19
 
20
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Много смешно ми става, като чуя, че БГ била постигнала успех в каквото и да било..ама хем смешно, хем тъжно..
5
16
 
20
 
! Отговори
Н преди 5 години
И къде той успех интересно с беднотия успех вярно
4
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех постигна Орешарски намали дълга със няколко милиона и цената на тока със 5% благодарение на 60-70г комунизъм имаме само 30% задлъжнялост от БВП cега се набухайте у Еврозоната от там се излиза само с краката напреде .
3
16
 
20
 
! Отговори
Ей преди 5 години
Този Златев каква заплата взима,той изобщо знаели каква е ситуацията в страната.