Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море

Премиерът участва в тържествата за 139 г. ВМС
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 20:06,
99
Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море
Снимка: Пресцентър на Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов призова политиците да не допускат военни действия в Черноморския регион. Той отправи апела си по време на тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България във Варна.

"Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави", каза министър-председателят, цитиран от пресслужбата на правителството.

Борисов обясни, че международната обстановка в момента е много сложна.

Още по темата

"Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения", каза министър-председателят.

Премиерът обясни, че страната ни е горда с Военноморските ни сили и с всички, които служат в Българската армия. Той отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции.

"Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно", заяви Борисов.

В тържественото събрание участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
4
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 5 години
Радев се оказа *** селянин комунистически ***
51
2
 
4
 
! Отговори
Курнела крадлата преди 5 години
Комунист ли е той е лъжец ,кръдец и убиец
50
2
 
4
 
! Отговори
се се се ре УМРЕ преди 5 години
Не се бой Бойко другаря *** плаши само гаргите със москвича бракма
49
7
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
48
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мръсни гербисти времето ви свърши - *** *** дето глозгате България !!
47
6
 
16
 
! Отговори
Срам преди 5 години
По-глу.пав президент от Радев няма. *** на комунистите и Русия. Всички вече разбраха що за стока е. Баба Корни му диктува какво да говори и все едно слушаме нея. Когато говори и не гледам в екрана на TV, имам чувството, че говори някакъв бавнор.азвиващ се - едва-едва, бавно, несигурно, неубедително, почти ме приспива. Не казвам нищо лошо за тези болни хора, но президентът трябва да е мъжествен и убедителен, а не мрънкало. Тотално разочарование!!! Да го сменяме!
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добро изказване!Бог да го поживи нашият премиер,и да му даде да изпълни думите си.Да работи за България да не влиза във военни конфликти.Да е жив и здрав!
45
4
 
13
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
"А МОЖЕМ ДА ДОПУСНЕМ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ - НО САМО ЗА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ..." Незаконните строежи са на червените мутри милионери и депутати. Интересувайте се чии са хотелите по морето. Всички са на БКП/БСП. Построени са от заграбените пари при краха на соца, през 1990. Допуснати са пак от червените им дружки - те са навсякъде в управлението, въпреки, че не ги знаем и са прикрити. Те действат подмолно и саботират България, а целта им е да я съсипят и сринат. Целта е да нямат никаква конкуренция.
44
0
 
9
 
! Отговори
:):) преди 5 години
отбор лаици се правят на флотски рабирачи, а ръсят просто флотски та..а.ци... Едно време флот голям щото брата подаряваше, сега по малъл щото тоз брат по малко дава...ново не подарява старичко пак с парици...
43
2
 
14
 
! Отговори
НАГЪЛ МУТРАГЕН Б.Б. преди 5 години
ЩО ЩЕ МАФИЯТА НА ПРАЗНИКА НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛОТ??? ПО-СБЪРКАНА ТЕРИТОРИЯ ОТ МУТРОБЪЛГАРИЯ НЯМА, ПО-СБЪРКАНА РАЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ. ТИКВАТА Е ПЪТНИК И КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВА СА БЪРШЕ С ПРЕЗИДЕНТА, НЯМА КАК ДА МУ МИНАТ НОМЕРАТА. ТИКА СЕ НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ПО КОНСТИТУЦИЯ ПРЕЗИДЕНТЪТ КАТО ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ТРЯБВА ДА ПРИСЪСТВА, НО ТО ТОВА ТИКАНЕ СЕ ВИЖДА САМО КАКВО НИЩОЖЕСТВО Е
42
3
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..popravka gospodine ...stranata ni be gorda s voennomorkite si sili ! Stranata ni be gorda darjava sas silna I dobre okomplektovana armia !!!
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво ти наред ли си.та ние имаме един кораб.какви войни бълнуваш.това за децата ли го каза .простено ти е Венету.
40
3
 
11
 
! Отговори
Възмутен съм!!! преди 5 години
Тука разни Евро *** само цинизми пишат.
39
5
 
21
 
! Отговори
www преди 5 години
А МОЖЕМ ДА ДОПУСНЕМ НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ - НО САМО ЗА МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ....
38
3
 
14
 
! Отговори
ОТАН преди 5 години
Най ми харесват коментарите на Сатанато!
37
21
 
9
 
! Отговори
Радвам се! преди 5 години
За наша всеобща радост БКП/БСП все повече се топи по 2 причини:1. Естествена физиология2. Отдавна се води сериозна вътрешна война - милионерите срещу милиардерите (всички те са там, в тази социална партия). Не става дума за пари, а за много, много пари, които ние не сме и сънували.А кой ще гласува за тях? Естествено роднините им, неграмотните на село и братята от боята.Децата им ще гласуват в чужбина, където живеят - в Европа, САЩ, екзотични страни. Алтернативата им е управление с ДПС
36
5
 
22
 
! Отговори
V преди 5 години
И кой точно ще се бие в черно море? След като си върна Крим Русия се оказа с два флота своя и украинския. Даже украинския го взе барабар с капитаните. Сега Русия тежко дебалансира силите в черно море. Кой ще иска да се бие с нея? Най много американците да изедат някой плесник и да си ходят. България Румъния и Украина на практика нямат флот.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ПРАВИЛНО - ДА НЕ УЧАСТВАМЕ ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ В ЧЕРНО МОРЕ И ПОКРАЙ НЕГО.
34
11
 
21
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Браво БойкоЩе видим на изборите колко го обичат хората, а борисов е един тлъст псевдо генерал.
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жив и здрав тиквата дълги години да ни радва с идиотизма си. И ние живи и здрави, далече от България.