Глас от БСП: Имущество е незаконно след доказателство в съда!

От 4 текста от Антикорупционния закон 3 бяха оттеглени
Обновена: 20 дек 2018 22:38 | 20 дек 2018 22:36, Анисия Иванова
18

Депутатите приеха окончателно промените в антикорупционния закон, касаещи делата за гражданска конфискация. С тях се дава възможност да се отнеме дори имуществото на хора, признати от съда за невинни.

"Това, което притеснява БСП, трябва да притеснява всички граждани в България. Това, което се случи, е пример как не трябва да се законодателства. Когато едно лице бъде признато за невинно, то КОНПИ не може да конфискува имуществото му. В момента незаконно имущество е това, което държавата не може да си обясни откъде е. Но за някой по-предприемчив и умен може то да е обяснимо", отбеляза депутатът от БСП Пенчо Милков.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът припомни, че когато някой изразходва много повече средства, отколкото е декларирал – данъчните могат да наложат проверка.

"Защо тогава един човек с присъда невинен е различен от друг невинен без присъда. Невинен означава равен на всеки друг гражданин. Конституцията казва, че частната собственост е неприкосновена. Победата на БСП е следната – от 4 текста за този закон 3 бяха оттеглени. Имаше и много други безумия, свързани със сроковете, в които КОМПИ трябва да работи. Едно имущество трябва да бъде определено като незаконно, когато е ясно или категорично доказано в съда, че то е придобито от незаконна дейност, която е навредила на държавата или народа", подчерта народният представител.

Темата на разговора обхвана и здравеопазването. Според Милков управляващите твърдят, че здравеопазването е хиперприоритетно, но в зала ГЕРБ прави по едно изказване, "Воля" и "Обединени патриоти" нито едно, а БСП прави по 40 предложения.

"Дават повече пари – така си гарантират позицията на властимащи. Никой нищо не реформира. Разделението в България е спрямо това колко държава да има в частния сектор. БСП е готова да управлява", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR за финал.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А съда на кое е? А цацаратурата на кой е? А законите на кой са? М?
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам от хора които живеят в швейцария, че там е обичайно ако забележиш, че съседа ти има някаква придобивка, която не съответства на доходите ти, да уведомиш данъчните власти. Не знам до колко е правилно, но има резон, там също така не е прието работник или служител в дадена фирма, да кара по скъпа кола от шефа или директора на фирмата. Колкото до конфискацията, ами ако делото няма общо с конфискацията, ами докато тече делото те ще си прехвълят цялото имущество и т н така че?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Novobogataschite mutri i sem im cs ecsakonno s falschivi dokumenti isnudvani podpisi sa mutrite v bg njama proverki njama sad njama sakoni edna mutra kasa s parite di otvaram vs vrati plaschtam si danazite uj rasorasnal sam milionite daje na vnuzite i sam ok daje i baba mi e na saplata v fa
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига се хабете завистливи съседи,редовно съм си подавал данъчните декларации и всичкото му имущество е с платени и декларирани доходи с данъчни декларации,НЕ СЕ ХАБЕТЕ ИЗЛИШНО,защото ще подам регресен иск за набеждаване,имам достатъчно мозък,пари и енергия за това!
9
3
 
8
 
! Отговори
ЗаконоЗаторец преди 2 години
Често се случва по логиката на пазара да закупи нещо изгодно или човек по една или друга причина ти продаде вещ или имот на необичайно ниска цена,трети вариант чрез замяна или продажба на неща,които не ти трябват купуваш нещо,което е скъпо .После какво следва ??донос от завистлив съсед и четене на поправките в закона.
8
7
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 2 години
А, аз си мислех, че България е правова държава и върховенството на закона се упражнява от Съда като висша инстанция.Оказва се, че политическата полиция на ГЕРБ и партийната им централа са над българския съд и именно те, а не съда ще решават на кой неудобен на ГЕРБ да отнемат имуществото.Това и по време на тоталитаризма го нямаше.Факт !
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си,че някой си е купил имот като е работил на черно или без договор в чужбина,това означава ли,че трябва да го затворят,въпреки,че е изкарал тези пари с честен,тежък труд?Определете една тарифа - над 100 000 лева или 100 000 евро например.
6
1
 
18
 
! Отговори
Уууу! преди 2 години
Как е законно някой да инма 6 апартамента?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарван на гарван око не вади.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите май не се замислят, че пишат закони срещу себе си! Утрешният ден е на само един сън разстояние и е пълен с превратности!
3
1
 
17
 
! Отговори
Байфидан преди 2 години
Да де, ама знаем как се правораздава в България и докато (ако) един незаконно забогатял получи присъда той отдавна ще си е укрил, продал или замел незаконното придобито.
2
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб - гробокопача на комунистите от Бсп!
1
23
 
15
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
Гладен социалист власт сънува.