ВМРО към НФСБ и "Атака": Стига боричкания, обединение!

Войводите очертаха приоритетните си теми в управлението
22 яну 2019 13:15,
34
ВМРО към НФСБ и "Атака": Стига боричкания, обединение!
Снимка: Архив, БТА

Скандалите в "Обединени патриоти" трябва да спрат и да се потърси единство около общи приоритети. За това зоват от ВМРО в съобщение, изпратено до медиите.

Още по темата

В средата на мандата на настоящото управление на страната, част от което е и ВМРО, войводите са категорични, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които Организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията "Обединени патриоти", пише в позицията на ВМРО.

През последните месеци съществуването на коалицията "Обединени патриоти" бе под знака на скандали и междуличностни противопоставяния. Това трябва да спре, трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено, допълват войводите.
 
ВМРО очертават и задачите, върху които според тях трябва да се съсредоточат общите усилия на коалицията.

Те настояват за мерки за противодействие на ромската престъпност и социалния паразитизъм, като се изготви на правителствена програма.                    

ВМРО искат преодоляване на чувството за безнаказаност сред представителите на маргиналните общности чрез въвеждане на административни наказания "обществено полезен труд" и "задържане под стража"; единна база данни за социалните помощи и въвеждане на сумарен максимум на годишна база, строг контрол срещу злоупотреби със социални плащания, включително обвързване на получаването им със степента на социализация и грамотност; поощряване на отговорното родителство за сметка на намаляване на помощите за деца на несоциализираните групи; възможност за създаване на Доброволни отряди към МВР с цел охрана на обществения ред.

Войводите настояват и за финализиране на промените в Наказателния кодекс за криминализиране на проповядването на радикален ислям и приемане на правила за прозрачност на финансирането с източник зад граница на НПО и вероизповедания.

Друга тема е достойния живот на възрастните хора. От ВМРО искат Закон за възрастните хора, който да регламентира социалните услуги и възможностите за трудова и творческа реализация; реализиране на ревизията в инвалидните пенсии и преизчисляване на т.нар. "стари пенсии"; успоредно с повишаване на доходите, пренасочване на ресурси на МТСП за борба с пенсионерската бедност за сметка на социалния паразитизъм.

ВМРО ще работят за укрепване на българското национално самосъзнание в България и зад граница. Те настояват за държавна програма за разпространение на българския език и култура, включително създаване на институт "Св.св. Кирил и Методий"; законодателни промени за улесняване на получаването на българско гражданство и създаване на "Карта българин", с която да се урежда правото на пребиваване и труд в България на сънародниците ни от диаспората; български паспорти за всеки българин по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми; програма за подпомагане на завръщането на наши сънародници от чужбина, като най-силна демографска мярка; преглед на учебното съдържание и заличаване на остатъците от десетилетията антинационална пропаганда в учебниците; въвеждане на часове по родинознание и начално военно обучение.

Войводите ще поставят пред ГЕРБ и въпроса за по-справедливо данъчно облагане имуществото на богатите – включително "Данък лукс".

Особено очеваден е случаят с крупните собственици на земя. 31 стопански субекта притежават над 3 милиона декара земя, а не плащат никакъв данък върху собствеността. Същевременно тази концентрация вреди на развитието на земеделието, обезлюдява селата и не създава принадена стойност в икономиката, се допълва в съобщението.
 
Настоящите приоритети са утвърдени на Организационен съвет на ВМРО - БНД и следва да са основа за дискусия както в коалицията "Обединени патриоти", така и с ПП ГЕРБ. Считаме, че в разумен срок трябва да има видим напредък по тях. Само това би осмислило реално нашето участие в управлението на страната, казват в заключение от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
а защо коалицията се казва обеднели питриоти,а сега искате,да се обединят.
25
1
 
3
 
! Отговори
jw, преди 5 години
Доклада който ще излезе скоро на ЕК е залегнало въпроса за продажба на БГ паспортите. Що за морал имат тези хора и защо не ги остранят от власта.
24
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До ПрофесорЯ не ми говори глупасти, ако и да си професор. Аз си гледам кесията, хладилника и живота. Като не става по-добре, ти ще ми пробутваш врели-некипели. С какво Турция, например, пречи на управляващите да крадат по-малко?!
23
3
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Продаде що можа паспорти, купи самолет и даваш акъли, а?
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че тази високопатриотична дейност - раздаването на български пасторти, ще ги обедини. Достатъчно е да поделят рушветите и обединението е повече от сигурно.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединение около софрата, а после пак ще се карате. Даже може да си поделят евродепутатските пари по равно. Един отива, а други двама от другите две партии живеят с парите му.
20
1
 
4
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
E,този път шкембе войвода не може да излъже. С 12кг. повече, 120 000 лв. повече/ отчетено от сметна палата/ и други екстри присъщи за който и да е народен дирник.Но, шефа му е в по-добра позиция. Те т' ва си е да имаш шеф от сой и завършил в симеоново.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорВсъщност ДПС са във властта, всичките им икономически интереси са задоволени и затова си траят. Това не изглежда като да са извън властта, макар и да не е явно. Да си чул ДПС да са приритали за предсрочни избори? По всичко изглежда, че сегашната ситуация ги устройва перфектно.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единни или не, избирането им на миналите избори им беше за последно.
17
1
 
14
 
! Отговори
Така де преди 5 години
Лъжливите патрЕоти са подкрепата на герберастките корупция, кражби, обезлюдяване и кражби.
16
1
 
13
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Да гласуват за вас римските граждани!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубави работи ама на теория ,защо само ги пишете из вестниците а не действате?Нали сте във властта!Поставете ултиматум на Вожда ..или правите нещо..или напускате бандитското му управление!Това е!
14
2
 
16
 
! Отговори
Стоко преди 5 години
Поредните които ви изиграха на патриотична основа. Преброяване на пълните *** в държавата беше това. Да ви е честита новата напаст редом до гербаджийската мафия. Позволяват си го защото знаят, че няма кой да им търси сметка. Овце! дремете още, след стригането идва и Гергьовден.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ще се опитат да спечелят изборите на всяка цена, законна и незаконна! Защото нямат друг избор един изборен провал означава съд, затвор, а в случая с Боку и невъзможност да се покаже на улицата, защото все някой ще се изкуши да си изясни лични и бизнес отношенията с него.
12
1
 
27
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Патриот е душа дава. но не своята душа, братя. а душата на народа" Никой няма да гласува за вас мизерни американски подлезурци!Ало, Северна Македония.
11
1
 
14
 
! Отговори
Сиганин преди 5 години
Ми вие сте си обединени , колко да се обединявате още
10
1
 
7
 
! Отговори
до додо преди 5 години
Ми горе-долу тъй така е!!
9
1
 
31
 
! Отговори
Ха дано ... преди 5 години
Нищо от обещанията не свършихте относно *** и дпс.... Нито златните концесии, нито американските централи нито демографията нито македонския въпрос, едно двойно турско гражданство не махнахте. Не знам кой ще ви повярва а имахте исторически шанс. Герб ви провали а не ви се вярваше
8
3
 
31
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Естествено, че е по-добре да сте в обща листа обединени. За да можем групово да ви бием шута. Поредните употребени от шайката на Боко и Цеко. Да видим само кой ще е следващата патерица
7
27
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Благодарение на Патриотите ДПС окончателно остана без власт. Но чакат и дращят със зъби и нокти за да яхат народа отново с помощта на комунистите от БСП. Долу БСП, долу ДПС, Долу Турция! България на три морета по пет на нож! Народа пак ще гласува за обединените патеитори.!