Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана

Трябват ни очите на потребителите, иска вицепремиерът
22 юни 2019 08:17, Анисия Иванова
129
Дончев: Българската икономика в този си вид е ударила тавана
Снимка: Булфото

Българската икономика в този си вид е ударила тавана, смята вицепремиерът Томислав Дончев, но призна, че корупцията ерозира потенциала за растеж. Най-голямата щета идва от това, че се подменя усещането за честно състезание, каза той.

Подготвяме промени в закони, наредби, минават през Народното събрание, оказва се понякога, че надолу в системите нещата стоят по сложен начин. Трябват ни очите на потребителите, с тайни клиенти, коментира вицепремиерът.

По повод сделката за придобиването на българските активи на ЧЕЗ от Еврохолд България той обясни, че преди да се правят политически коментари, трябва да се изчака КЗК и КЕВР да се произнесат по сделката. Тогава ще дойде ред на политиците, ако има какво да се каже, коментира пред БНТ Дончев.

По думите му той е изпратил детайлни писма до министрите с нарушенията на администрацията. Поставен е срок от 1 месец тези нередности да бъдат отстранени.

"Уредихме непрекъсваемостта на административното обслужване, когато някой пие кафе или има обедна почивка. Това дразни хората", каза Дончев.

По думите му държавата има какво да свърши, особено когато говорим за наука и иновации. Да се ангажира с повече публично финансиране. Но това трябва да е обществен процес, призова Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Във вида в който няма промишлени разработки, разчита на ишлеме в международни фирми в лек тип сгради построени направо на нивата, дошли заради ниските заплати и безплатната земя. При разграбването на евросубсидиите от кръга фирми на властта. Наистина постига връх с цената на унищожаването на нацията. А Българската земя е най-качествената в Света. Безброй битки е имало за нея. Колкох ора са избити. Най-гнусната търговия е търговията с промяна на статута на земеделските земи
101
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 4 години
... Чудя се единствено, кого ненавиждам повече, политиците, които ще ни затрият като нация или себе си и сънародниците ми, които седим и гледам безучастно.Данте го е написал много правилно човека. Последния кръг на ада (най тежкия) е предвиден за здрави, прави хора, които са можели да променят нещата, но не си мръдна ли пръста. Дано да е прав!!! Защото сме заслужили такава управа и сме срам за предците ни!!!
100
0
 
4
 
! Отговори
Авиатор преди 4 години
Пропусна до добави, икономика в свръх корупционна среда в държава, управлявана от овластена простащина. Какво следва?
99
0
 
4
 
! Отговори
ГГ преди 4 години
Гриша Ганчев го каза. Ние нямаме *производство*. 90% от нашия политически и икономически елит са разрушители и мошеници.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад Еврохолд седи Атанас Тилев :-) .
97
0
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Ако министрите барабар с шефа издържат безумната матура за 7 клас-халал да им е управлението.Без подсказки,обаче.
96
2
 
6
 
! Отговори
сламена къща преди 4 години
По време на гнилия социализъм ни учеха, че стабилността на икономиката се крепи на енергетиката и тежката промишленост.Като избухна демокрацията, разбиха тежката промишленост, за да конкурираме "братските" фирми, разбиха и енергетиката. В интервю в миналата "Панорама" главният преговарящ от ЕС за присъединяването на Б-я каза в прав текст, че изискването за затварянето на бълг. ядрени реактори не е било справедливо. Куп други действия на нашите "благодетели" - също. Сега 80% от икономик е услуги
95
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 4 години
Абе тоя какво работи. Постоянно обяснява най-различни неща - нещо като адвокат на властта ли е?
94
1
 
6
 
! Отговори
zle преди 4 години
Българската икономика е зле защото всичките пари се инвестират в програмистки фирми.
93
2
 
13
 
! Отговори
Дървен философ преди 4 години
Първо -къде я видя тази българска икономика,след като ние нямаме заводи а само мизерни цехчета с най много 100ина работници.Какъв таван му се привижда , след като сме с най ниски заплати и мизерни пенсии .Фалирала Гърция с която ни плашеха има по висока минимална пенсия от нашата максимална.За живот пари няма , но за краварските летящи ковчези се наливат милиарди.За сведение *** Ф 16 го купуваме на цена колкото 4 Фалкона бройката.Дано им се е усладили на *** кравешките тафтаци.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oi, vlazta ima tejko pianstvo.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм казвал, българите масово трябва да минат на тежки наркотици за да разберат постиженията и върховете на това управление...!!
90
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Прав е !Достигнали сме тавана. Нагоре само глоби,данъци,и други измислици за прибиране парите на хората.Държава с неграмотници със средно образование даващи акъл на безработни висшисти за кеде е .Наш човек си електорат -трябва да се уреди - къде на държавна ясла. Яслата голяма ,работещите все по малко.Дончев бягай докато все още не си затъпял кото -шефа си.
89
6
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Genadi 91 Най бедни в Европа , но в пъти по добре от бедността по времето на СИВ.
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя май е слънчасал.
87
1
 
19
 
! Отговори
men преди 4 години
дъното сме ударили ама понеже в българия всичко е с краката на горе този *** мисли че сме ударили тавана...
86
0
 
12
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Томиславе, много обичам да давам за пример Естония - за 50 млн. евро по програма са си направили електронно правителство, давано за пример в цял свят. В БГ за същата цел са похарчени към 1.5млрд.!!!!! А за нашето електронно правителство знаем, много е добро.
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деградацията в образованието и морала е основната причина за упадъка на България. Няма да има развитие ако не се започне сериозно образование още от детската градина, та през началното училище и не се завърши с университетите. Много труд и много учене, иначе ще си останем бедни и нещастни. И никаква политкоректност, защото тя изкривява истината. Вече знаем какви са последиците от това. И изберете Българското!
84
0
 
4
 
! Отговори
а преди 4 години
доста discouraging. С други думи с евросубсидии икономика не се било правила. Ние го знаехме, но тенк ю за информацията. Нема ли все пак да се хванете да направите нещо по въпроса, тенк ю анд бай.
83
2
 
19
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 4 години
Къде я видя тази икономика ве пич..................коя държава има стабилна икономика без да произвежда нещо? Ние произвеждаме само гл***вочи като вас. Крадци и мошеници.