Разумно или през пръсти? БСП и ГЕРБ в схватка кой как е харчил субсидиите си

За телевизия, пазени в банки, събиране на лихви
4 юли 2019 17:52,
35
Разумно или през пръсти? БСП и ГЕРБ в схватка кой как е харчил субсидиите си
Снимка: Pixabay

След като депутатите окончателно решиха парите на партиите да паднат от 11 лева на 1 лев за глас, от БСП поискаха политическите формации да върнат непохарчените средства от партийната субсидия. Причина за това е обвинението на социалистите, че ГЕРБ държат в банки милиони, събрани от субсидии, и трупат лихви.

Още по темата

Окончателно: Партийната субсидия пада от 11 лв. на 1 лв. за глас

Предложението да се върнат неусвоените средства към 3 юни 2019 г. обаче не срещна подкрепата на депутатите и то беше отхвърлено.

По време на дебата БСП и ГЕРБ си размениха остри нападки кой как е харчил парите си през годините.

БСП настояваха, че с драстичното орязване на субсидиите се търси начин да се разгроми червената опозиция в парламента и да се позволи непрозрачното финансиране на партиите от бизнеса. Те нападнаха управляващите и че са дали близо 2 млн. за скъпи коли. ГЕРБ отвърнаха пък, че социалистите не харчат разумно парите си и отбелязаха, че партийната телевизия е скъп разход.

"Има ли коли или не, фактите са, че БСП не може да си върне субсидията, а ГЕРБ я върна. Ние предлагаме намаляване на субсидията, а вие я браните", отсече Маноил Манев от ГЕРБ.

Менда Стоянова се включи, че ГЕРБ не е изразходвала незаконосъобразно средствата си и посочи, че е спазили закона да държи парите си по банки, а не по каси.

"БСП се оглежда в парите на ГЕРБ. По стар комунистически обичай обича да експроприира парите на другите", отсече Стоянова и цитира реплика от филм на Дани де Вито "Има нещо, което обичам повече от парите, и това са парите на другите".

Ченчев пък контрира, че връщането на непохарчените субсидии е практика в много европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 13.А ти гледаш ли телевизията на БСП - Българска съветска телевизия. Дават филми като "Калин Орелът" и тук-таме за по-интересно някой американски филм от 1956 година.
28
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 23. ГЕРБ спечели доста избори, от тях три парламентарни, когато НЕ БЕШЕ НА ВЛАСТ! Така че, другаде е заровено кучето - на Позитано 20..
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26Как е в Шумен, приключвате ли??
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Игри! Без файда баце суджук ме прави нищо.
25
8
 
6
 
! Отговори
To6 преди 4 години
ВСИЧКО, ЩЕ ИМ СЕ ВЪРНЕ, " КОЙТО НОЖ ВАДИ ........
24
10
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Въпросът не е за левчето или кой за какво харчи субсидиите. Въпросът е защо точно сега, преди кметските избори? Къде сринаха кратуните в НС и най-вече тези от мнозинството цели две години - след като по закон резултатите от референдума трябва да влязат в НС да обсъждане в едномесечен срок?И герб са обяснят защо борисоф цял месец в нарушение на три закона и на Конституцията си правеше предизборна кампания и личен пиар за държавна сметка? И дали е случайно, че герб имат над 300 милиона на влог!?
23
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб могат и без субсидии по простата причина, че са управляващи, така че в тях е и хляба, и ножа. Бизнесът ще им прави дарения, ако не иска да бъде мачкан, а Баце мачкането и рекета го умее. И в същото време простолюдието си вика - ето, Герб послуша гласа на народа и си намалиха субсидиите. Ех, Слави, Слави... толкова ти е и акъла на тебе с тоя референдум! И на народа, де....
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСПарите не усещат ли,че с това драпане за пари си забиват нож в гърба и губят електорат!Не чакат да спечелят и тогаз да грабят ами предварително се излагат!?
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако човек има минимално достойнство никога при тази селска клюкарка Нинова няма да е привърженик на БСП . Това просто е самоунижение.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия комунисти от БКП и ГРОБ как можа да дойде една жена от СДС да им разкатае фамилията и субсидиите и сега се чудат откъде да крадят.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ синчето и е в сащ,и щерката е в сащ и внуците. МУ...така са по върховете на черешата.Ще видим по гроздобер...
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати и стогодишната партия БКП-БСП след като се остави на една СДС-арка Нинова да открадне всичките пари и сега подсмърчат. Най после синчето на мама в САЩ ще си купи хубава къща. Ха-ха-ха гласувайте за ***.
17
3
 
10
 
! Отговори
тъжната истина преди 4 години
В Перник на 93 родени-432- починали.Така е почти навсякъде. 1 : 5....С тези темпове скоро няма да ни трябват субсидии
16
1
 
11
 
! Отговори
а преди 4 години
Ей много сладка тая субсидия, с пот и кръв на челото се борят за нея. Tough luck, какво мога да кажа, too late.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо тия от НС не си дадат оставките и да ни се махат от очите как са ги харчили могат да обсъждат и на една пейка в парка, а в НС ДА ИДАГ ХОРА КОИТО РЕАЛНО ДА ВЪРШАТ СМИСЛЕНА РАБОА МЛАДИ ХОРА ПОД 40 ГОД НЕОБВЪРЗАНИ С ПАРТИИ И МАЖОРИТАРНО ИЗБРАНИ
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апартаменчиците вън от властта.
13
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственикът на Герб се подразни от телевизията на БСП. Две партии си поделят една телевизия на Пейовски - ДПС и Герб. А БСП сама има телевизия. Тази е главната причина за спирането на субсидиите.
12
12
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
. Забавихте ли,че герб си направиха цялата предизборна кампанияМНОГО МАЗНА ЛЪЖА!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като погледнете българският народ ще разберат всички партии как се харчат и никой не мисли за обикновения народ
10
5
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Много нагли тези комунисти бре,все в чуждата чиния гледат. ГЕРБ като са се ограничавали в чеверметата и СПА-то сега да връщали.... Ама ГЕРБ си плати надвзетото първа, а позитанци го разсрочват във времето.