БСП: Освобождаването на Полфрийман е грозно решение на съда!

Съкратеното съдебно производство трябва бързо да отпадне, настоява Нинова
Обновена: 20 сеп 2019 10:32 | 20 сеп 2019 10:10, Камелия Цветанова
105
БСП: Освобождаването на Полфрийман е грозно решение на съда!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като подигравка, позор и грозно решение на българския съд оредели червената шефка Корнелия Нинова решението на Апелативния съд в София да освободи предсрочно убиеца на студента Андрей Монов австралиеца Джок Полфрийман.

Милен Михов от Обединените патриоти призна, че решението на съда трябва да се изпълнява, но цялото общество знае, че истината е против него.

"Чувствата ни са много остри и категорични, това решение го приемаме с изключителна болка и раздразнение, защото според нас той не се е поправил, той трябваше да изтърпи своето наказание в България, човек който по време на наказанието си правеше няколко опита за бягството от своята присъда - няколко искания да я излежи в Австралия, няколко поредни искания за предсрочно освобождаване, а и самата присъда беше прекалено снизходителна“, коментира той.

Още по темата
Вчера състав на Апелативния съд с председател Калин Калпакчиев реши, че той излиза на свобода, а днес се очаква да бъдат публикувани мотивите на магистратите.

"Това е подигравка с жертвите, с техните близки,с чувството за престъпност и възмездие", отсече Нинова.

Според нея този случай още повече налага бързото приемане на законовите поправки, с които да отпадне съкратеното съдебно производство и автоматичното намаляване на присъдените за извършителите на тежки престъпления.

Джок Полфрийман беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно.

Най-вероятно той ще прекрачи прага на затвора днес.

"Тричленен състав на Апелативен съд–София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда", пише в прессъобщение на съда.

Полфрийман е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов, австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е предумишлено убийство - организирал, планирал, замислил и осъществил... убил... Този Полфрийман може и да е убиец, но не е извършил предумишлено убийство, за което е осъден от съда. Което е и позорът!Липсата на справедливост и морал са с ужасяващи последици!Нинова е права в едно: споразумение и съкратено производство в този му вид обричат жертвите и превръщат престъпниците в герои ...
81
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарко нинова,ако скинарите бяха убили ромчето,сигурно работата щеше да бъде прекрасна така ли ?.Прекрасно решение на съдиите,най-после скинарите,трябва да разберат,че са пълни ***.
80
1
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Много дранкаш , като крадоха Орешарски и Овчаров,останалите Костов и т,н.Цветанов ,Плевналиев колко осъдиха?Системата не работи Нинова нищо не работи,Народа е на колене заради крадци.Този чужденец каза НАЙ КОРУМПИРАНАТА държава в СВЕТА.САмо си показвате новите дрехи политиците като фотомодели.
79
3
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 години
Калпакчиев и двете булки да си подават оставки, молби за напускане или квото е там при тях и да се махат от бг съдебната система завинаги.
78
0
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Другарко Нинова нещо да кажеш за тия които са работили по 40-50 години за пенсия от по 200 лева и едва оцеляват или за плоския данък или за далаверите и кражбите горе за които всички си знаете но взаимно се прикривате ???
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До . 80Този австралийски потомствен убиец и психопат се е заяждал с хората в заведение същата нощ, след което е наръгсл едно 19 годишно дете с нож в гърба, в Австралия е наръгсл други две момчета, а вие го защитаеате, това е позор за българския съд и престъпление пред народа ни......А ти колко изпи и какво друса че да влезеш в тази обстоятелствена психоза??? Гласове чуваш ли???
76
5
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Този австралийски потомствен убиец и психопат се е заяждал с хората в заведение същата нощ, след което е наръгсл едно 19 годишно дете с нож в гърба, в Австралия е наръгсл други две момчета, а вие го защитаеате, това е позор за българския съд и престъпление пред народа ни.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Бабо от крушевица човека го е убил Скинара при опит да помогне на човек който е бил нападнат от Скинари. Като вас ли да стои и да се кефи как убиват невинен човек. А самото убииство е станало при самоотбрана. Който и да е бил на негово място при тази група скинари ще направи нещо да се самозащити. Спасил е хем нападнатият човек хем себе си. Това чее умрял Скинар нее голяма загуба.
74
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грозно решение е и това че същия този корумпиран съд те изкара невинна за обира на Техноимпекс и стотици хора работили в това предприятие не си получиха възнагражденията, безсрамнице долна.
73
6
 
6
 
! Отговори
Поздравления преди 4 години
Когато в средата на 20-ти век стана ясно на комунистическите социални инженери от Франкфуртската школа,че работниците няма да им правят Революцията.....,тия се ориенираха в търсенето на нови революционни сили-мигранти,мюсюлмани,гейове,***,права за жените.Полфриймън е левичар-троцкист и метастаз на тая школа.Поздравления за Нинова,защото чрез нея БСП се връща към нормалността.
72
3
 
8
 
! Отговори
4epa преди 4 години
VSI4KO SI IMA CENA !!!!!!!!!!! A SADA SI E NA BSP- DRUGARKO PINOVA !!!!!!!!!!
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
drugarko ninova po bremeto na komunisma byaha osadeni stotizi hilyadi znaini i neznaini narodni sinove-otdelno vski mandardgia obirashe bogatite hora na selo.partiinite sekretari iznasilvaha bednite geni rabotnicki,a magete im izprashtashe v belene i po zatvorite.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Въпрос към ***? 68Този въпрос е много интимен, ама много! Само Гешев може да го "оправи"!
69
1
 
18
 
! Отговори
добави преди 4 години
Да отпадне и давността на приватизаторите крадци.
68
5
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
съюзът на съдиите защо получава пари от америка за българия
67
10
 
22
 
! Отговори
АБЕ преди 4 години
И ТИ СИ ГРОЗНА, *** ТЕ ТЪРПИМ ... ВСЕКИ ДЕН ДА ЛАЕШ ТУК ПО ЗАПОВЕД НА РЕШЕТНИКОВ!
66
10
 
17
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след загуба на предстоящите общински избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
65
15
 
14
 
! Отговори
Герберун преди 4 години
Ко реве тая, ГЕРБ сме мутри и управляваме.Естествено, че съда с герберските закони ще освободи един от нашите хора.
64
11
 
7
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Както винаги така и сега г-жа Нинова изразява една много мъдра позиция която се базира на задълбочен дедуктивен анализ и умело преценяване на целесъобразностните норми! Защото за г-жа Нинова справедливостта към хората и грижата за бедните са основният мотор на нейното ценностно социалистическо бесепе съществуване! Победа!
63
9
 
28
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...