Борисов към Попмео: Строим газови магистрали

По тях ще тече газ от различни източници
10 окт 2019 20:15,
60
Борисов към Попмео: Строим газови магистрали
Снимка: BulFoto архив

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо. Те обсъдиха стратегическото партньорство между България и САЩ, което и според двамата е отлично и следва да продължи да се развива така и занапред. Помпейо изтъкна, че премиерът Бойко Борисов е направил много добри неща за България, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Държавният секретар на САЩ поздрави премиера Борисов за модернизацията, която правителството реализира в сферата на отбраната и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разходите от БВП да се отделят за този сектор. Според Майк Помпейо, българският министър-председател би могъл да окуражи колегите си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел. Държавният секретар на САЩ изтъкна също така ползата от съвместните учения, които се провеждат в България.

Майк Помпейо поздрави министър-председателя Борисов и за сериозната работа по отношение на диверсификацията в енергийната сфера. „Ние строим газови магистрали, по които да тече газ от различни източници и създаваме по-конкурентна среда“, изтъкна премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят запозна държавния секретар на САЩ с етапа на изграждане на интерконектора с Гърция. Борисов посочи още, че страната ни вече получи първите доставки на втечнен природен газ от САЩ през месец юни. По отношение на АЕЦ „Белене“ премиерът отбеляза, че за реализацията на проекта държим да има широко международно участие.

По време на разговора бяха обсъдени добрите резултати от сътрудничеството по линия на сигурността, борбата срещу контрабандата и трафика на хора. Помпейо благодари за усилията на България по всички тези теми, а министър-председателят Борисов заяви, че за страната ни е важно да следва своите евроатлантически ценности. Борисов и Помпейо обсъдиха също така и добрите оценки за бизнес климата, които бяха дадени по време на годишната среща на министър-председателя с Американската търговска камара и посолството на САЩ в България в началото на настоящата седмица. Премиерът Борисов изрази надежда, че доброто сътрудничеството на страната ни с американските компании ще продължи занапред и ще се разширява.

Министър-председателят Борисов и държавният секретар на САЩ обмениха мнения за Балканите и развитието на региона. По отношение на Република Северна Македония Помпейо акцентира върху приноса на премиера Борисов за развитието по пътя към членство в НАТО и ЕС, до което е достигнала към момента тази страна.

В рамките на разговора премиерът Борисов и държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обмениха мнения и по отношение на процесите, които текат в Сирия, като българският министър-председател изрази тревога относно ситуацията в тази страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поп Мео е един хамалски дипломат.Тойму казва да подпише за... макетата.Нашето стана вечната Амбър.Макетатав момента го играят възход,но катоги възседнат краварите,ще опразняттериторията.
42
1
 
8
 
! Отговори
МАРС Вика - Бойко преди 4 години
Кажи им на тез Американци да ти платят. Нали си им обещал " Магистрала да строиш до Марс" Ние Българите те видяхме ,и *** за зеле не става от тебе!! Езък .. остави .Нямам повече какво да кажа на "Майките с 25 лева детски на месец"ПС: С уважение Президента от Марс
41
3
 
18
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
Този п.сихично болен човек не спря с глупостите си. Няма ли кой да му каже да престане да се излага.
40
0
 
3
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До АнонименКак да ти повярвам!?
39
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Еволюирали комунистически идеи.Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014).Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
38
1
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
U S A = U S S R # R U .Автор: Георги Илиев Митев. Град София(2014).Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашият пак рапортува! Но и обещава да разшири с сътрудничеството! Накъде още, бе? В зайчарника ли ги каниш? Я се разкарай вече!
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48 Не ме интересува тоя задокеански Помпео! Ок? Тук е България!-:) Не се кланяй на чужди чучела българино! Ние си имаме предостатъчни такива! Сещаш се къде!-:)
35
1
 
24
 
! Отговори
така е преди 4 години
Поредното доказателство, че ни имат са васали. Помпейо беше на обиколка в региона но ни подмина като малка гара. Сега отделил минутка за тел разговор и да ни набие обръчите.
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вече не е добре! Тази вечер платените му " агитатори" ме агитираха на изхода за метрото в Дружба! Да гласувам за кмета на ГЕРБ в Искър! Казах имБяха 7 . 8 човека.Че ГЕРБ вече е история и Не ме интересува! И след като видях лично гражданите.Как се изнизват без да приемат агитационните им брошури си казах.Българина е зрял вече за тези избори!-:)
33
1
 
15
 
! Отговори
Данков преди 4 години
На никой не му пука за газовите проекти на Русия в България.Искаме уважение, а не да се дупим наляво и надясно.Ако има интереси икономически изгодни за Нашата изтрадала родина трябва да го обмислим, а не като първобитни хора да го отхвърляме.Вижте Германия и Дания, как приеха Северен поток 2.
32
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАЙ НА РУСКИЯ ГАЗОПРОВОД
31
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има руски енергийни проекти в България.
30
26
 
5
 
! Отговори
ЗА 42 преди 4 години
До АнонименРУСНАЦИТЕ СЕ ПРОДАДОХА НА ТУРЦИЯ.
29
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО ТУКА БЕШЕ С ГАЗОВИТЕ ВРЪТКИ КЪМ МОСКОВСКАТА ГОСПОДАРИЯ.
28
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов и дипломация!!!Ха,ха,ха,ха!Целият му дипломатически хъс е да спомене за ,,магистрали"!Автомобилни,газови,каруцарски няма значение!
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпео ни е уважил и се е допитал какво мислим за кризата с кюрдите от вчера, Боко не загрява и зацикля със старите си глупости.2050 година, извънземни кацат на връх Ботев.Боко идва с хеликоптера и се качва на джипа.Спира до гостите, реже лентичка и захваща на старата тема за магистралата, газопровода и АЕЦ-а.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОМПЕО МУ Е КАЗАЛ ДА СЕ СПРЕ ПРЕДИ ДА ГО НАПОМПА
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво спри с яденето на боб и газовите ти магистрали ще приключат
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчетли му дава Нашенеца на Помпата. По голем от тоя не съм виждал. И на Обем и на Акъл. На 60 календара стана а мозъка му е като на 5 годишно лапе. Кога ше пораснеш бе. След 10 години ли като ти сложат памерсо.