Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?

Няма желаещи общини, които да поемат грижа за пътищата
Обновена: 19 фев 2020 13:14 | 19 фев 2020 12:30, Веселина Йорданова
290
Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?
Снимка: БГНЕС

Общините, които искат пътища в близост до тях да бъдат освободени от винетна такса, ще трябва да поемат поддръжката им. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес, обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС. По думите й докато текат преговорите със Столичната община за това, глобени граждани няма да има.

Още по темата

Решението е по повод казуса с общини и райони в близост до общинския център. Така жителите им на практика ще бъдат освободени от задължението да плащат винетки за преминаване, но местната власт ще се заеме с поддръжката след сключване на споразумение с АПИ.

Сутринта Борисов се ядоса на шефа на Пътната агенция и нареди проблемът да се разреши, защото жители на софийски райони обявиха протестни действия. Аврамова напомни, че лично Борисов обяви тази възможност миналата година, но такива желания от общините нямало. Тя не се нае да каже колко би струвала поддръжката, но предположи - милион. Министърът разясни, че от 2004 г. "спорните" пътища са в обхвата на тези, за които се дължи винетка, но с хартиена, каквато беше до неотдавна, нарушителите са били хващани много по-трудно.

"Никой не е глобен от населените места, за които между АПИ и Столичната община текат преговори и няма да бъде глобен, докато тези преговори не приключат и не се уточнят пътищата, за които няма да има винетна такса. Съответно Столичната община трябва да поеме разходите за издръжка на тези пътища.

Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетна такса
след подписване на споразумение, но не и от тол такса. Там преговорите трябва да бъдат в посока разделяне на разходите за поддръжка", обясни Аврамова.

Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, съобщи регионалният министър и посочи, че вандалската проява е в резултат на изкуствено създадено напрежение.

От 1 март 3115 км от републиканската пътна мрежа ще подлежи на тол такса. В този обхват са 803 км автомагистрали и 2312 км пътища първи клас. Пътищата втори клас – близо 3 хил. км, ще бъдат с нулева ставка. На заседанието на МС днес е приета новата актуализирана тарифа, съгласно договореностите с превозвачите. Новото е, че за пътни превозни средства с алтернативни горива ще се плаща 50% от таксата за Евро 6, съобщи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
5
 
! Отговори
Чифте макара серсем преди 4 години
Я да напише точна калкулация на възстановителните работи! И за 10 000 ще свърша работа! 100 000 лв. е цената за почти 20 тонна конструкция и включва: закупуване на материала, първоначално почистване, разкрой, монтаж, заварки, разпробиване за монтажни крепежи, двустепенно боядисване, доставяне с транспорт и товаро- разтоварни работи, монтаж на място. Цената е за ново. А може за две торби цимент за " петите" да искат 90 000. Я си кажи , стрино, че всичко над 5 електрода и малко ток, е комисиона!
238
1
 
6
 
! Отговори
зеленски преди 4 години
НИКЪДЕ ВДРУГИ ДЪРЖАВИ НЯМА ТАКЪВ ВИД ТОЛ СИСТЕМА И ГОДИШНИ ИЛИ МЕСЕЧНИ ВИНЕТКИ ПРИМЕР---ИТАЛИЯ---ИЗЛИЗАШ ИЗВЪН НАСЕЛЕНОТО МЯСТО И СИ КУПУВАШ БИЛЕТ ВРЪЩАШ СЕ--ПАК
237
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 Бона ще струва, да сте мислили навреме ,не само да търмъчите от народа. Народа търпи до време, и после му пада пердето.
236
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
100к, браво, ***! 🤣Тази или не познава цифрите и числата или не е сайдисвана скоро...
235
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички управлявали трябва да им се изземар имуществата и запорират банковите сметки...голямо крадене е паднало по времето на гробаджиите
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев каза за обществените поръчки с фиктивни конкурси....10 000 за пейки и 100 000 за някакви стълбове, че може и повече. И това са дребните, какво ли става с магистралите на боко, поправяха едни мостове гледам долу пак са за ремонт
233
1
 
3
 
! Отговори
Ххх преди 4 години
Аз за 50 000 ще я оправя тая камера.
232
1
 
16
 
! Отговори
USA преди 4 години
100 000 лв.???? за 1 отрязана тръба и 3 кабела??? Луди ли сте, нас ли ни мислите за луди и неграмотни??? А иначе хората да блъскат цял месец за 5000 - 600 лв. Много разпънахте локума и ще му изпадат ядките
231
1
 
14
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Тая знае ли колко са сто хиляди лева и колко камери могат да се сложат за толкова пари, че ни прави на балами? А аз защо плащам веднъж данъци, с които правят околовръстното и втори път плащам винетка? Плащам и данък МПС, еко такса и какво ли още не , а насреща какво получавам? Второ качество асфалт, дупка до дупката и червена вълна светофари! Не мерси! За маркировка даже не говорим.. блажна боя.. Сто хиляди за стойка на камера!
230
1
 
12
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Леле, че то по тоя канал могат да ни точат до припадък. ГЕРБ да имат една спец група "партизани" дето да ходят и да режат. Сто камери са ти 10 милки. Апартаменти и коли за всички.
229
1
 
10
 
! Отговори
ван-дал преди 4 години
вандалите са в министерски съвет,тези са данъкоплатци с високо гражданско съзнание
228
4
 
13
 
! Отговори
T преди 4 години
В Париж се канят до 2024 да преобразят Шанз-Елизе и крайбрежната зона около него за 150 милиона евро. Ще стане фантастично. Потърсете проекта в интернет и вижте. Тук такова нещо не можем да направим за 100 години и ще ни трябват поне 150 милиарда евро. Много се краде при нас.
227
3
 
18
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Не разбирам как може да искаш да имаш нормален път до Банкя например и да не искаш да си платиш 100 кинта за винетка? В такива места като Банкя, Бистрица, Кокаляне, Лозен, живеят само баровци с по три джипа. Местните се возят с рейсовете.
226
23
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Стълбът не може да се заварява, всичко трябва да се смени с ново. Най-малкото аз като данъкоплатец и минаващ редовно под този стълб, не искам кърпежи. Надявам се да хванат, който я е отрязал и да го осъдят за тероризъм и да плати с имуществото си. И между другото, мрънкалниците от селата ТРЯБВА да плащат винетки. Защото като не плащат те, няма да плащат и фирмите с тирове, дървената мафия, 4-осните самосвали и пътищата ще станат леш.
225
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако следващият премиер живее във Видин у до Видин ще се пътува без винетка.
224
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От НАСА ли пазарувате 100 000за едно желязо и 5камери е басиии
223
2
 
27
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Добре че нее един милион. За една заварка 100 бона. На вас си ви е навик да крадете от всичко.
222
5
 
9
 
! Отговори
Апостолът преди 4 години
Мен затова ме сгащиха при Къкрина, забравих да премина от хартиена винетка на електронна. Прочее братия, борете се за чиста и свята тол такса! Викайте поп Кръстю да ръси за здраве и берекет тол камерите! Тол такса или смърт!!
221
2
 
22
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
"сто бона" за 30 м двойно Т профил. Тия с всичкия ли са. И как се изразяват :"бона"!Това да не е ви Магурата бе Калинки.
220
2
 
17
 
! Отговори
Jdhdhd преди 4 години
Егати 100 бона що не докарат от Германия хора 100% ще е по ефтино