Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция

Поел съм върху себе си всичко, заяви бившият премиер
26 фев 2020 19:48, Красимир Ангелов
113
Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция
Снимка: БГНЕС

"Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ", обяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Както е известно, в началото на седмицата прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта". Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

Още по темата
От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора пред bTV, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано", посочи Костов.

Бившият премиер бе категоричен, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

"Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години", каза Костов.

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", каза още Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
0
 
! Отговори
venix преди 4 години
този трябва да бъде убиван и съживяван доста пъти....
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гузен негонен бяга" . Страх го гони.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** Костов в затвора и то до живот.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да го съди бе да видиме кон боб яде ли нищо че е вегетарианец
88
1
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Разбиването на модела и инфраструктурата на Здравеопазването са третото престъпление на "Командира". Дотук 3 х25 години.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дал съм на чужда фирма да изнася златото на България, нищо, че в Конституцията пише, че полезните изкопаеми...
86
1
 
2
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Toia pi6e sme6ki....da ne stane obratnoto.Hei tam s takiva kato tebe I B.B. ne se ceremoniat.Tova ne e Balgaria ,tova e amerika I evropa.Tam ima li dokasatelstva 4e si korumpiran vlisa6 na toplo sa mnogo.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Александър Божков, известен на Запад като "Мистър 10%", не беше ли от правителството на Костов? Едва ли е работил без негова благословия.Колкото до доказателствата, съпоставете доходите с придобитите имоти и ... Какви още доказателства са нужни?
84
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Костов е за съдене, щял да съде Ханке че и в САЩ , хехе
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приватизация за 1 лев. Човекът обещавал да върне Големите пари на кредиторите. Уж умен човек, економис, политикономис, а ВЕРВА на ОБЕЩАНИЯ. Друг можеше да обещае да върне повече и да даде 2 лева. Пак трябваше да има конкурс за обещания.
82
4
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
СДС на Костов превърна България в страна на търтеите рентиери. Това е второто му престъпление след разбиването на малкия бизнес. Логично парите вместо в икономика се насочиха в луксозни имоти. Днес берем плодовете на неграмотното му управление.
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истински държавникКато е истински държавник,виж на кои чужди фирми прехвърли българските пари и предприятия и източи дори пенсионния фонд на пенсионерите.
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поел е всичко, не търсете други виновни. Призна си. В САЩ много обичат самопризнанията.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За САЩ всички са корумпирани. Те искат да видят осъдени корумпирани в БГ, не Ханке осъден.Ще се вдигне голям шум и по-лесно ще бъде по "Дело БГА Балкан" и "Кремиковци".
78
23
 
6
 
! Отговори
истински държавник преди 4 години
Костов е последният истински български държавник, защитавал българския интерес. Ханке е ***, продал се за пари и защитаващ тезите, за които му е платено. А българската прокуратура интересно как се самосезира за такива неща, а Баце, Цецо, Горанов и сие ги пази до последно.
77
8
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
"Поел съм върху себе си всичко, заяви бившият премиер."Дано повече такъв не става премиер,че Боко ще ни се види цвете.
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ханке също така е лобирал и за долара, но не му се е отворил парашута. Тогава правителството и президента са държали здраво и са отказали на Ханке за това за което е дошъл.
75
14
 
5
 
! Отговори
Съвременник преди 4 години
Абсолютно прав е Костов Ханке се продаде на руснаците,както бишият германски канцлер на ГерманияГерхард .Шррьодер се продаде на Газпром и стана директор там и пръв приятел на Путин. А скоро го назначиха и като директор в ,,Роснефт".....За пари ханке не куфарче а контейнер с фалшиви документи ще покаже.Парите не миришат,а за саботаж ,,братушките" не се скъпят,в това са 1
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заврения зет полуде, първо осъди Филчев и А. Тодоров, особено втория, който извади документи и написа 3 тома на заврен зетовите писаници
73
2
 
13
 
! Отговори
ББ преди 4 години
политическата класа обслужвана от съдебна система и администрация продават интересите и застрашават съществуването на Държавата и Народа ни от десетилетия,липса на образование,на доходи,на работещи институции доведоха хората до отчаяние и безпомощност...хората живеят в страх и глад от десетилетия...за да им гласуват за по 20 лв.....наложете им данък бе изедници...Еничари управляват Родината ми от 30 години...Бог да пази България