Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по Черноморието

Грозят ни санкции, ако не променим Закона за биоразнообразието
8 юли 2020 10:25,
54
Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по Черноморието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Защитил съм един закон в Министерския съвет. Стоя само зад текстовете, които съм защитил”.  Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров по повод Закона за биоразнообразието пред Нова тв.

Още по темата

Министърът споделя, че се е съобразил на 90% с исканията на „Зелените” и "бях нападан многократно, че съм направил големи отстъпки".

„Защитил съм един закон в Министерския съвет. „От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим такива”, категоричен е Димитров.  

„Трябва да кажа за героизма, който МОСВ направи в последните месеци. За първи път от последните 20 години на българското Черноморие най-малко се е строяло, най-малко са се слагали чадъри, най-малко са се смачквали мидите или се е размътвала водата. Най-малко електричество е изхабено, най-малко емисии от коли. Това се дължи на факта, защото посещението е било най-малко”.

Така коментира втория протест на природозащитници срещу застрояването на морето, по Рила и по българските планини ресорният министър.

За строителството на Алепу той каза: „То вече е спряно от ДНСК. Иска се да пишем актове, та после да имаме съдебни процедури и министерството да бъде осъдено. Спряно е, какво повече трябва да направя”, изтъкна Димитров.

Допълни още, че е създал работна група, която да обсъди дали може да се предложи на прокуратурата да обяви  актовете за Алепу за нищожни.

„Това би решило проблема, ако се прецени, че може. Това да издаваш един акт на ДНСК и да сложиш втори и трети е само публична медийна изява”, смята министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Павката преди 3 години
И със 100% от исканията на Зелените да се беше съобразил те пак нямаше да са доволни. Зелените са изнудвачи и щяха да си намерят нови измислени претенции.
41
1
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Зеленият рекет продължава повсеместно!
40
0
 
5
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Корумпиран предател!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по ЧерномориетоМи да, то не остана свободно место за ново строителство...
38
0
 
8
 
! Отговори
зоро-моро-ревизоро преди 3 години
Това чиче е на всяко гърне мерудия. Заради едни пушилки (от които огън не видяхме) в митниците преди години, му измислиха прякора.От тогава, май няколко партийки смени, поохрани се и се гордее с прякора си.Нерде Ревизоро, нерде екология и биоразнообразие?По-малко се строяло по морето! Че морето си е БЕТОН от всякъде, от години. Вилите/именията на Витоша стигнаха до Копитото.К*ва околна среда, к*ви пет лева.За застоените защитени и унищожени територии плащаме яко всички.Непрекъснато ги орязват
37
0
 
4
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Строи и кой плаща бетоните тя хотели не им е чист косъма.Хвърлени мрежи да ловят и пият кръвта на хората.Цените не са за работническата класа.
36
0
 
2
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
да бе стана спуснат министър и спря строителството тинтири,минтири
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко ,но от сърце
34
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Този е много нагъл за министър и няма никаква работа там. И едно време само наглости правеше. Да се маха и без друго като нищо не прави поне да не ми наглее от телевизора...Уволнение!! Той ще ми каже кой колко строил и кога...всичко е бетонирано зарати такива наглеци като него!!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли е много хитър, или ние сме много глупави?
32
0
 
19
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Че то остана ли още нещо за застрояване?
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кастата на властимащите най-ми е противна прослойката дето се имат за умни, а хората считат за глупави и най-нагло говорят глупости и си вярват, че им вярваме.Този е от тях.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е прав, но това не е защото са направили нещо по въпроса, а защото не остана къде да се строи по нашето бетономорие.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизороо, да взема една сопа и да те почна...след третото налагане, ще си смениш мнението.Ноо, да гледат всички и да мислят на следващите избори.Ако пак си изберете същите, не заслужавате нищо добро.
28
0
 
15
 
! Отговори
Х преди 3 години
Е то къде да се строи, не остана място
27
0
 
13
 
! Отговори
ники преди 3 години
То не остана място за строене , нормално е БЕТОН си е морето
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ревизоро: За първи път от 20 г. се строи толкова малко по ЧерномориетоТоя на луд ли се прави след безобразията на Алепу по моресо и безобразията в планините, също за 700-те фирми с разрешение, които са внесли 700 000 тона токсичен ***, за които той и управниците си затварят очите????
25
0
 
19
 
! Отговори
хитрец преди 3 години
Вече не се строят хотели на плажа, строят се подпорни хотели
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PfДа обаче законите по които кмета оперира му се спускат от министъра(формално приети от НС)
23
0
 
18
 
! Отговори
ЖѝО преди 3 години
Естествено бе, ***. Нали не остана място вече къде да се строи.