Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава

Надявам се, че правителството няма да се компрометира
Обновена: 7 авг 2020 22:13 | 7 авг 2020 19:40, Камелия Цветанова
705
Радев при протестиращите, зове да не се стига до полицейска държава
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-важното е да няма полицейско насилие“. Това каза пред БНР президентът Румен Радев, който разговаря с граждани пред сградата на "Дондуков" 2.

Още по темата

„Аз няма от какво да се страхувам. Какво да ме притеснява? Какво ще стане довечера? Най-важното е да няма полицейско насилие. Надявам се, че правителството няма да се компрометира и да се превърнем в полицейска държава“, посочи той.

Президентът публикува и позиция в социалната мрежа Facebook.

В нея той посочва, че в последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани и в опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи.

Ето какво се казва в позицията на държавния глава:

"Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея. Готовността да се жертва гражданския мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.
Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта".

Протестът тази вечер започна около 19 ч.

Протестиращите пресичаха многократно пешеходната пътека при БНБ. Намесиха се полицаи. Има изнервени шофьори.

МВР съобщи, че към 18,20 ч. на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж, който носи бухалка и пресича многократно на пешеходната пътека.

След предупреждение е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: протестРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
0
 
3
 
! Отговори
Еврейун преди 3 години
РадеОоф е от наште,ние винаги сме намбар уйан и винаги прави. И винаги готови за агресия.мачкаме и Ще мачкаме който е против нас. Който има големи сараи,медии,заводи и много пари е с нас. Такива като Гешев, дето ни разваля комфорта,такива като ББ, дето не иска да слуша.
500
1
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Да няма полицейско насилие...А насилие от протестиращите може.Наглост !
499
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За възхвала на комуниста Радев издигат статуя с вдигната ръка.Понеже е агент на Москва, надписът е на руски:"Стаите статУя, съвсем без х. ЯРука поднята, держит граната.,,
498
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Агент Клинт Гън, ЦРУТой не е агент на тези ,които казваш хитри комунисте,той е точно агент на другарите от Москва ..,
497
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази руска поддлога и терорист трябва да дава съвети от затвора,където му е и мястото ,не човек ,а комунист ,сеещ раздор в държавата си...Той затова и няма семейство ...Червена напаст...
496
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще е когато стане саморазправа(а то такава се задава) между тъпите ти наивници и уморените и изнервени останали МИЛИОНИ НЕПОДДРЪЖНИЦИ... дали тогава ще се появиш ти продажно нищожество отговорно и официално да има омраза между хората???? Ще ти стиска ли генералския каскет изобщо наглецо!!!!!
495
0
 
21
 
! Отговори
Off преди 3 години
Едно мишленце се подава за малко от дупката си, почва да цвърчи нещо и размахва юмруче. После бързо се мушва обратно. Руска подлогa.
494
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката си говорят двама провалени некадърници :)))
493
2
 
19
 
! Отговори
Логиката казва: преди 3 години
При хипотеза Радев - Премиер, а Борисов - Президент, полицията вместо да преговаря с протестърите, щеше директно да стреля по тях!
492
2
 
19
 
! Отговори
Агент Клинт Гън, ЦРУ преди 3 години
Това беше първия и последен мандат на този президент. Всички го мислеха, че е човек на Путин и руснаците, а той се оказа агент на Сорос и ЦРУ. Всичко се върти около спирането на Балкански поток. Останалите дрънканици за демокрация, правова държава и мутри са мижи да те лажем.
491
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се надявах президента да излезе и да ни надъха малко, и той сякаш ни чу! Истински генерал!
490
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, Радев... Велик!!!!
489
3
 
39
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Засрамете се г-н президент! (най-калпавият п-т)
488
2
 
16
 
! Отговори
ЗА 10 преди 3 години
До Знаещият-Но те /червените/не могат да го проумеят,че всичко това противопоставяне е заради грипените,явно са изхарчени комисионните,а комисионерите си ги искат обратно! и тоя/РЕЗИДЕНТА/ няма друг ход и ще го играе ВАБАНК!
487
1
 
19
 
! Отговори
задругата преди 3 години
Другари и другарки ,сиренето свърши и мандрите се охраняват,ко ши прайми са питам?да земем да спетнем едно метежче ли , че да си върнем мандрите ?.....
486
2
 
28
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До Анонимен 452 . ВЪН НА МУТРАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО! ВЕДНАГА ОСТАВКА НА ПОДБУДИТЕЛЯ ЗА ПРЕВРАТ, И ЗАТВОР ЗА ИЗМЕННИКА ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!
485
1
 
35
 
! Отговори
Hary преди 3 години
Съжалявам го този човек.
484
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглостта на Радев минава границите на нормалното поведение! Този страхливец и кариерист така и не казва дума за политическите си мечти за президентска република или партия!
483
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът лично призовава протестиращите да продължат с протеста и че всяка намеса на полицията е незаконна и нарушава техните права! Ако три - пет хиляди блокират кръстовищата, защо "милионите" гласували за Радев мълчати не си отстояват правата???
482
3
 
23
 
! Отговори
13-ят преди 3 години
До ТРЪН В ПЕТАТА- не му се гневи,каквото и слага те са с промити мозъци. Но,летеца е обучен да у-бива,да елиминира,т.е.да руши, не да гради.Така е научен.За това от военен политик нестава!