Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%

Кризата е навсякъде, а у нас доходите се качвали
Обновена: 19 авг 2020 14:42 | 19 авг 2020 14:41, Камелия Цветанова
324
Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Според него, докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно.

„Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска“, припомня той.

По думите му в същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем“, отбелязва премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Колко едър човек а какъв сладък малък доказан лъжльо....
275
0
 
2
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Премиер на най мизерната държава ф Ефропа.Гуем си бате!
274
0
 
3
 
! Отговори
АЗ СЪМ ТОЛУП преди 3 години
БОЙКО ЩЕ РАЗДАВА И ПРЕЗ ОКТОМВРИ ПО 50 ЛВ ... Само да си знаете че това са пари от кредитите от ЕС . Гръцкия сценарии идва ,ама не очаквайте помилване от ЕС,нас ще ни глобят за разхищение и неправилно разпределение на средства. . А за умните и красиви които ще ме оборват че тва са пари от бюджета ЗА БОРБА С КОРОНАТА , а не кредити .. скоро време ще разберете истината.Зимата като дойде ще ви каже "НЕМА ПАРИ АЗ ВИ ГИ ДАДОХ" и ще сте вие виновни.Бойко раздава пари после бяга в Брюксел ,а нас ни чака Виденова зима . Който дойде след него да се оправа .
273
1
 
4
 
! Отговори
Космат Стамат килия5 преди 3 години
Бойче , не се офланквай , а идвай бърже тука .
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и в Беларус не искат диктатура
271
3
 
7
 
! Отговори
Боцко преди 3 години
Спасителю. Ако не си ти слънце няма да изгрее, ще живеем в тъмнина и ще разнасяме ковида подобно на зомбита в евтин холивудски филм. Предлагам приемане на конституция с член единствен "България се управлява еднолично от Бойко и династията му - дъщеричка внучета и друга рода.
270
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХАХАХА
269
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно как става този спад, след като дискотеки, барове, протести, музикални фестивали и масово неспазване на мерките. Много мним ще ми излезе тоя вирус. Май не е това страшилище - убиец, което го изкарвахте
268
3
 
11
 
! Отговори
ники преди 3 години
Няма да се учудя ако банкянския нерез си припише заслугата на "намаляването"защото той е предизвикал протестите срещу себе си за да събере много хора и създавайки стаден имунитет срещу медиино модифицираната медиина партенка КОРОН-БАЛОН,и така са създали анти тела
267
0
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Тва е щото Борисов е най-добрия диктатор в света, за тва спада процента на болните. И ако още не сте разбрали той най-добре се е оправил в света с ковид19
266
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата не престана да се хвали, но според статистиката за умрелите от вируса, ние сме на второ място след Румъния по смъртен изход от заразата.Най-добре би било да вземе да млъкне и ако има сили, да оправи скапаната ни здравна система.Намалиха броя на тестовете и сега ни будалкат, че положението се било оправяло.
265
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 3 години
КАкво е раздал тоя *** на хората и индустрията? За да участват в схемата 60/40 по ПМС 55 трябваше да доказват спад с 20% в сравнение с март миналата година, а с тия, при които спада се усети в следващия месец не с 20, ами с 40% какво стана? А хилядите изисквания за едни кирливи еднократни 375 лв.? Имах колежки, които 3 месеца бяха в неплатен, някой пита ли ги 3 месеца какво ядоха (375/3=125)?
264
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Хората се заразяват и *** в БГ доста повече от преди. Боко обаче гледа от Тръмп и се изцепва: Екстра сме!
263
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IozeffТи някога ходил ли си в Беларус?Там нещата с в пъти по-уредени от тук!Съхраниха си индустрията,селското стопанство и инфраструктурата!А ние...за 30 г. "управляващите" от всички партии-отрочета на БКП и ДС разграбиха ,унещожиха и продадоха България!!!И нека герб-троловете ми спестят "умни" съвети от сорта-"Като е толкова хубаво кво правиш тука а не ходиш да живееш там"
262
2
 
21
 
! Отговори
Ех, бе Борисов! преди 3 години
Не съм виждала по-голям самохвалко от теб! Не можа да разбереш, че българинът не обича политици, които се хвалят. Аз туй, аз онуй направих... За хората какво направи? С висше образование, по специалността си и заплатата ми вече се изравни с минималната. Да, 650 лв (без кредити и заеми), чисти, в голям град. Преди 12 години твоят министър Дянков ни премахна и класа за прослужени години. Работещи бедни. Не те искам, махай се! Макар че не знам кой ще промени нещата. Ела ти да живееш с 650 лв!
261
2
 
16
 
! Отговори
Iozeff преди 3 години
Няма по бедна и неуредена държава в Европа и Африка от България!борисоф е като Лукашенко!
260
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на Борисов, все още сте живи.
259
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕКАДЪРНИК
258
0
 
15
 
! Отговори
обетована земя преди 3 години
До харема на ГербКато небесното царство без болни и умрели - дело на Герб и Бойко Борисов!
257
1
 
18
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Тиквой най-добре да каже защо още е в офиса, не да си приписва измислени услуги.